Det finns brister

Bara ett par veckor innan terminsstart saknas ännu tusentals lärare till landets skolor. Enligt en sammanställning som Arbetsförmedlingen gjort för SVT:s räkning, fanns i slutet av juli 5 110 annonser om lediga lärarjobb i myndighetens platsbank. Det saknas alltså legitimerade lärare.

Vi saknar vårdpersonal och anställd vårdpersonal går på knäna. Planerade operationer av svårt sjuka människor måste ställas in pga platsbrist.

Under en längre tid har kunnat läsa om att det saknas socialsekreterare runt om i landet.

regeringens sida läser jag:

”Det råder f.n. brist på ett flertal yrkeskategorier inom byggbranschen och Arbetsförmedlingen bedömer att rekryteringsproblemen inom byggbranschen kommer att öka de kommande åren. Särskilt framhålls svårigheterna att rekrytera erfaren personal av arbetsgivarna. I många yrken inom sektorerna bygg och anläggning är antalet yrkesarbetande relativt få, t.ex. kranförare, glasmästare och isoleringsmontörer. Detta innebär att bristen kan vara liten mätt i antal personer, men ändå i högsta grad bekymmersam för arbetsgivarna. Det råder även stor brist på arbetskraft avseende olika sorters ingenjörer med inriktning mot byggbranschen, det gäller såväl civilingenjörer som byggingenjörer med kortare utbildningsbakgrund. På fem till tio års sikt väntas tillgången på utbildad personal inom byggbranschen inte bli tillräcklig. ”

IT-säkerhetsexperter håller på att bli en bristvara. Detta har redan visat sig i form av olika cyberattacker och fler lär det bli.

Det saknas poliser och saknas sökande till polisutbildningar. Polisen har under det senaste året tvingats att nerprioritera vissa saker i sin verksamhet. De har också tvingats att anställa fler civilanställda.

Till detta kommer brister på bostäder, skollokaler, äldreboende och vårdinrättningar. Infrastrukturen slåss med en mängd problem.

Vi har 53 no-go-zoner och en ökad mängd våldsbrott i form av sexuella trakasserier, våldtäkter, rån, hat och hot. Vårt samhälle blir mer och mer segregerat både då det gäller etnicitet, religion och kön.

Men ”vi är ju så rika” och vi måste vara global och en ”humanitär stormakt”. Politikerna saluför ”den svenska modellen”. Hur kan de göra det med alla problem och brister som vi har i vårt land? Har inte de ett ansvar för att dessa problem har uppstått? Jag anser att deras uppgift är att planera och förebygga. Men vad har de gjort – mer än att späda på med ännu fler problem?

Vårt land har haft en välfärd uppbyggd och anpassad till en befolkning på ca 8,5 miljoner invånare och fungerade bra. SCB skriver i sin befolkningsprognos:

”Enligt SCB:s befolkningsprognos växer Sveriges folkmängd med 150 000 personer per år just nu. Det är en hög ökningstakt om man ser tillbaka i historien. De senaste åren har befolkningen vuxit allt snabbare.

1969 hade Sverige åtta miljoner invånare. Under 2004 blev vi nio miljoner. Det tog alltså 35 år för befolkningen att öka med en miljon. Att nå nivån 10 miljoner invånare kommer att ta oss 13 år. Det beräknas ske redan under 2017. Nästa gräns, 11 miljoner, nås 2024. Det är bara sju år senare. En ökning på en miljon har aldrig tidigare skett så fort. Därefter väntas befolkningen öka långsammare.”

 

Borde inte politikerna förstå att vår välfärd inte räcker till och planera utifrån detta? Är det inte detta som våra politiker ska syssla med. Istället har de öppnat gränserna och tagit in fler och fler resurskrävande individer i vårt land. Varje sunt tänkande människa borde förstå att det sätter vår välfärd på svåra prov och att det uppstår brister. Jag insåg dessa uppenbara fakta för många år sedan! Varför vägrar politiker att förstå sammanhangen innan bristerna och problemen uppstår?  Istället har politikerna skapat problemen! Har de skapat problemen i rent oförstånd eller medvetet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: