Varför skriver jag – och för vem?

15 januari 2016

Att skriva har alltid varit ett stort intresse för mig. Det är fortfarande så. Jag skriver om sådant som berör mig och står inte för vare sig någon politisk eller religiös inriktning.Egentligen skriver jag mest för att rensa mina tankar. Ibland är inte tankarna färdigtänkta utan revideras efter en tid. Tankarna kan röra sig om allt – från politik till små vardagstrivialiteter. Jag hoppas att alla kan hitta något att läsa på min blogg! / Ulla

 

28 oktober 2016

Vem är Ulla? Varför har jag blivit den jag är? Var försvann den lilla blyga flickan som satt i ett hörn och lekte med sina dockor? Hon – som inte vågade säga varken bu eller bä?

Var kom den självsäkra damen ifrån? Hon  – som en del kallar bitch? Hon –  som säger ifrån och ingen kan sätta sig på? Hon – som enligt en del har ett hjärta av guld? Hon – som är någon att hålla i handen när stormen far fram? Hon – som man kan lita på i vått och torrt? Hon – som går sina egna vägar och som aldrig stannar i hörnet som hon sätts i?

Var kom hon ifrån? Jag har funderat en hel del på det. Kanske är det livets hårda skola som gjort henne till den hon är? Kanske den onda värld som vi lever i? Vill hon vara annorlunda? Ja och nej! I små saker hon kanske vill förändra sig men i stort är hon nöjd! Fick hon leva om sitt liv … så skulle det bli exakt likadant! Hon skulle fortsätta att kämpa för rättvisa och mot ondska. Hon skulle fortsätta att ta ansvar och kräva att andra människor gör samma sak.

Blog image

En bekantskap sa en gång: ”Det är bättre att folk pratar skit om mig … än att de inte pratar alls!” Ja, det är nog mina tankar också. Låt folk prata om mig! Jag vill inte gå genom livet som en osynlig skugga! Jag vill bli ihågkommen! Som – kärringen mot strömmen! Som – bitchiga kärringen! Som – hon som har ett hjärta av guld! Som – hon som alltid står på de svagas sida! Som – den som sticker ut hakan och tar ställning! Som – en vildhjärna! Som – hon som vågar leva sitt liv som hon vill ha det!

Jag tar språnget över ravinen varje dag! Jag njuter av livet! Jag har så mycket kvar att utforska och lära mig!

Annonser
Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt