En bok om pandemiåret

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bokomslag.jpg

I mars 2020 blev vi – jag och sambon – ofrivilligt ”strandsatta” i vårt paradis Almuñécar i södra Spanien. En pandemi hindrade oss att åka hem till Sverige. Då visste vi inte att vår vistelse i Spanien skulle bli ett år längre än vad vi hade planerat. Under året som har gått har jag följt nyhetsrapporter och information om viruset och allt som hänger samman med det – både från Sverige och från Spanien. Jag har även följt debatter på sociala medier. Jag tror faktiskt att jag är mer påläst än de flesta – både spanjorer och svenskar – då det gäller coronaviruset!

Resultatet har blivit en bok som nu är på G! Några justeringar och sen ska den tryckas! Spännande! Jag återkommer med mer information när boken är tryckt.

En del av texterna i boken är hämtade från någon av mina två bloggar och är skrivna under den delen av min sista tredjedel som jag har varit tvungen att leva med lockdown och/eller restriktioner. Många texter är omarbetade. Men det har tillkommit nytt efter hörsägen, egna funderingar och efter allt som vi har upplevt och det som jag har läst om andra människors upplevelser. Jag har försökt varva fakta, mina funderingar med lite lättsammare berättelser om vardagen och trevliga utflykter som vi har gjort. Jag har velat peka på att det inte har gått någon nöd på oss och vi har egentligen haft det bra … om vi bortser från ofriheten och att vi inte har kunnat ta oss hem till Sverige.  I efterhand har jag känt att mina och sambons upplevelser  måste nå ut till fler människor. Jag har funderat, analyserat och kritiserat! Min bok är ett dokument över våra upplevelser av ofrihet, restriktioner, ordning och trygghet.

Min största kritik handlar nog om den syn som härskar i Sverige då det gäller äldre människor men även brist på raka, klara besked och/eller beslutsvånda samt ansvarstagande från den svenska regeringen. Ibland har jag uppfattat restriktionerna i Spanien som hårda. Men de har varit konsekventa och gällt alla – unga och gamla.

Mest känner jag dock en stor ilska över alla politikers – världen över – beslut som beskär vanliga människors möjlighet att bestämma över sina egna liv!

En del av min sista tredjedel – spansk/svenska funderingar under ett pandemiår, håller på att tryckas och beräknas vara klar om tre veckor alltså i början av juni. Den kommer att finnas som pappersbok, e-bok och som ljudbok. Alltså finns ett alternativ för alla.

Boken finns fr o m idag, 8 juni 2021, till försäljning på Vulkan media. Inom kort kommer den även att finnas hos övriga nätbutiker, t.ex. Adlibris och Bokus.

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.