En del av min sista tredjedel

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bokomslag.jpg

I mars 2020 blev vi – jag och sambon – ofrivilligt ”strandsatta” i vårt paradis Almuñécar i södra Spanien. En pandemi hindrade oss att åka hem till Sverige. Då visste vi inte att vår vistelse i Spanien skulle bli ett år längre än vad vi hade planerat. Under året som har gått har jag följt nyhetsrapporter och information om viruset och allt som hänger samman med det – både från Sverige och från Spanien. Jag har även följt debatter på sociala medier. Jag tror faktiskt att jag är mer påläst än de flesta – både spanjorer och svenskar – då det gäller coronaviruset!

Resultatet har blivit en bok som nu är på G! Några justeringar och sen ska den tryckas! Spännande! Jag återkommer med mer information när boken är tryckt.

En del av texterna i boken är hämtade från någon av mina två bloggar och är skrivna under den delen av min sista tredjedel som jag har varit tvungen att leva med lockdown och/eller restriktioner. Många texter är omarbetade. Men det har tillkommit nytt efter hörsägen, egna funderingar och efter allt som vi har upplevt och det som jag har läst om andra människors upplevelser. Jag har försökt varva fakta, mina funderingar med lite lättsammare berättelser om vardagen och trevliga utflykter som vi har gjort. Jag har velat peka på att det inte har gått någon nöd på oss och vi har egentligen haft det bra … om vi bortser från ofriheten och att vi inte har kunnat ta oss hem till Sverige.  I efterhand har jag känt att mina och sambons upplevelser  måste nå ut till fler människor. Jag har funderat, analyserat och kritiserat! Min bok är ett dokument över våra upplevelser av ofrihet, restriktioner, ordning och trygghet.

Min största kritik handlar nog om den syn som härskar i Sverige då det gäller äldre människor men även brist på raka, klara besked och/eller beslutsvånda samt ansvarstagande från den svenska regeringen. Ibland har jag uppfattat restriktionerna i Spanien som hårda. Men de har varit konsekventa och gällt alla – unga och gamla.

Mest känner jag dock en stor ilska över alla politikers – världen över – beslut som beskär vanliga människors möjlighet att bestämma över sina egna liv!

En del av min sista tredjedel – spansk/svenska funderingar under ett pandemiår, håller på att tryckas och beräknas vara klar om tre veckor alltså i början av juni. Den kommer att finnas som pappersbok, e-bok och som ljudbok. Alltså finns ett alternativ för alla.

Boken finns fr o m idag, 8 juni 2021, till försäljning på Vulkan media.

Nu finns den även på Adlibris och Bokus.

Ljudboken finns på Stoytel fr o m 14 oktober 2021


Den 22 juli 2021

Dagens lokaltidning skrev om min bok. Ett trevligt reportage. Boken handlar om vårt extraår i Spanien som följd av pandemirestriktioner. Den handlar också om den kritik jag har på de svenska restriktionerna som jag anser diskriminerar 70-plussare samt hur regeringen under många år har misskött åldringsvården. Många, många äldre i Sverige har farit illa av att 70-plussare har skrämts till att isolera sig. Livet i Spanien var mycket lättare – trots restriktioner.

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.