Bäst-före-datum

Som konsument har jag lärt mig att kolla bäst-före-datum, läsa innehållsdeklarationer samt bilda mig en egen uppfattning om de olika produkterna. Det gäller både varor och tjänster. Det borde gälla även politiken!

Den s k sjuklövern har ju passerat bäst-före-datum för länge sedan och alltför många av politikerna likaså. När jag läser innehållsdeklarationen så får jag sura uppstötningar och vill inte köpa deras tjänster. Jag har bildat mig en egen uppfattning. Därmed borde jag vara en god konsument. Men nu får jag underbetyg av (S).

– Det har omvärlden visat. Röstar man på brexit då får man brexit, röstar man på Donald Trump då får man Donald Trump och röstar man på Jimmie Åkesson, ja, då riskerar han att bli statsminister, säger Magdalena Andersson.

”Statsminister Stefan Löfven menar i sin tur att man inte ska missnöjesrösta, utan i stället ta ställning för ett parti som man tror är bäst för sin egen framtid.

– Det är det rösten ska användas till. Det finns ingen ångervecka i val, säger han.”

”Justitieminister Morgan Johansson (S) framhåller att det är ”självklart” att medborgare har ett ansvar i valbåset.

– Det är något som man inte kan ta lätt på, det är något som får betydelse för lång tid framöver. Inte bara för en själv, utan också för ens barn och hela landet. Så att rösta är ett av de viktigaste besluten som en medborgare tar och det tycker jag att man ska ta på allvar, säger han.”

Ojdå! De talar om för mig och alla andra, som har insett att deras politik har passerat bäst-före-datum, att vi inte tar ansvar. De talar om för oss att vi inte vet vad som är bäst för oss. De har inte förnyat sitt parti det minsta. De kör samma skrämselpropaganda, om men med nya ord, som de har gjort sedan tidigt 2000-tal. Jag skrev en blogg om detta (När blev jag rasist? Den 21/12-2015). Då skrev jag :

”Men hur började då detta med rasism? Har försökt gräva tillbaka.  År 2006 fick SD 2,93 % i riksdagsvalet. Då fick S stora skälvan. De bestämde sig för att göra ALLT för att SD inte skulle komma in i riksdagen. De kontaktade EXPO och tillsammans med ABF producerades studiematerialet ”Sverigedemokraterna – ett parti som andra?” 2007. Sedan satte de igång en kampanj som gick ut på att eliminera ”det främlingsfientliga SD”. Propagandan var hård inför EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Men det lyckades ju inte! SD kom in i riksdagen med 5,7 %. Det var då som väljarna skulle straffas för att inte göra om ”dumheten” att rösta på SD. Det var då som alla som inte höll med per automatik var SD:are, främlingsfientliga, rasister, …  Allt detta var skapat av S – enbart för att de inte ville dela med sig av makten!

Det var just det som hände när jag blev rasist! Jag röstade inte på SD, var inte främlingsfientlig eller rasist men tog avstånd från den mer och mer militanta feminismen. Det var då som jag fick min stämpel! Jag var farlig eftersom jag vägrade att räta in mig i leden! Jag skulle demoniseras på samma sätt som SD:arna hade blivit. Alltså fick jag alla skällsorden klistrade i pannan och alla lögnerna om mig serverade på sociala medier. Men … de lyckades inte! Inget sådant biter på mig! Jag har ju självkännedom och vet vilka åsikter som jag har. Det räcker för mig!”

Sedan dess har de genomgått många faser av förnekelse, lögner, begränsning av yttrandefrihet, DÖ och faktaresistens. Nu vänder de ytterligare ett blad. Kör på med samma taktik men i ny tappning.

Nu  kallas alla de som inte röstar med dem för ansvarslösa och inte vilja landets bästa. Det är nog tvärtom! Det är ansvarslöst att rösta på ett parti som är totalt faktaresistent och vägrar att lyssna på deras uppdragsgivare – skattebetalarna.

Nej, det finns ingen ångervecka i valet! Därför ska vi inte rösta på något parti som har passerat bäst-före-datum med råge! Det är de som är odemokratiska – inte vi!

 

 

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. motvallsblogg
  Jun 19, 2018 @ 16:04:56

  En röst på s är absolut inte en röst för min och mina efterlevandes framtid.
  Tvärtom!
  S är ett parti för islamister, afghaner och diverse hitresta afrikaner.
  Inte för svenskar.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Jun 19, 2018 @ 23:12:08

  Nå hur har samhällsutvecklingen sett ut under parollen ”vi bygger inga murar”? Har samhället stärkts och blivit tryggare för medborgarna under mandatperioden? Har välfärden utvecklats och blivit bättre? Har samhället i stort blivit tryggare av den exempellösa invandringen av bidragstagare? Utifrån folkets åsikt så blir svaret ett rungande nej! Sett ur politikers perspektiv så tycks svaret bli det motsatta.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. S Eriksson
  Aug 27, 2018 @ 09:02:02

  Angående bäst-före-datumet och när du blir rasist.
  Här tas det upp om de ev extrema feministerna i detta land . Särskilt 5.00- 7.30 men allt är bra.

  Ursäkta en ärlig fråga, vad är en rasist, egentligen?

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med bilder

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

%d bloggare gillar detta: