Ryggkliare är vi allihopa

De flesta av oss känner sig bekvämare med att umgås med likasinnade. Vi förstår varandra bättre. Vi har gemensamt språk och gemensam kultur. Vi delar värderingar och har gemensamma normer. Det är lätt att sluta sig i sin egna bubbla och att tro att denna bubblan är den enda i världen. Men runtom finns mängder av bubblor som tror att just deras bubbla är de enda och framförallt de rätta bubblorna.

Många människor är vilsna idag. De förstår inte varför deras egen bubbla håller på att spricka och drar sina egna slutsatser av det. En av dessa, Jytte Guteland, skriver:

”Vi lever i parallella universum. Kanske beror polariseringen delvis på vår moderna kommunikation, där vi talar med och om varandra i sociala bubblor. Få säger emot, eller nyanserar budskapen i den egna bubblan. Vårt samhälle på nätet blir bekvämt likriktat och ryggkliande. Stuprören mellan oss är farliga för demokratin och för den politiska utvecklingen.”

Polisariseringen har nog funnits tidigare. Alla politiska partier försöker ju att polarisera – att göra sitt parti unikt. De vill tolka verkligheten och tolka vad som är demokrati.  Naturligtvis får de medhåll när de talar inför sina egna väljare. Men … de har svårt att förstå de som inte håller med och utesluter dessa ur gemenskapen.

Problemet i vårt land är de 7 bubblorna som under mycket lång tid har levt i symbios med utbyte av tjänster och ryggkliande. De förstår inte varför det 8:nde partiet också vill var med i ryggkliarsymbioset. Att någon har fräckheten och utmanar deras maktvälde! Samma sak gäller nog större delen av västvärlden.

När människor sviker de gamla partibubblorna så uppfattas detta som ondska. Men … ondskan finns inom de gamla bubblorna som vill fortsätta med att klia varandra på ryggen. De vill fortsätta att styra så som de alltid har gjort – utan hänsyn till befolkningen. Nu har de via sociala medier upptäckt att gruppen som inte håller med dem växer. De förstår ingenting!

När Jytte skriver om ”farliga för demokratin och för den politiska utvecklingen” så inser hon inte att det är hennes eget parti som har bidragit till polariseringen. Hon inser inte att hennes demokratibegrepp är odemokratiskt eftersom det exkluderar oliktänkande. Hon vill inte bli kliad på ryggen av någon som inte tänker som hon gör.

Orsaken till att människor sviker de gamla bubblorna beror helt enkelt på att dessa gamla bubblor har ett unket cementerat demokratibegrepp som exkluderar människor. Eftersom människor upplever dem som odemokratiska så väljer de nya demokratiska vägar. Socialdemokratiska partiet sparkar sig själv där bak när de inte vill låta alla klia dem på ryggen!

Mindre ryggkliande och mer samarbete gynnar demokratin!

ryggkliare

 

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Feb 01, 2017 @ 22:31:10

  Tja. lever man i en social bubbla som henne kan man ex. skriva en artikel vilken det undertill står skrivet:

  ”Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar”

  Är det inte tragikomiskt?

  För att befästa sig inuti en social bubbla kan hon givetvis fortsätta att distansera sig från sin politiska motståndare med högmodet att kalla sig själv ”progressiv” och ohövligheten att kalla sin politiska motståndare ”grott-mental”.

  Vidare kan man låsa fast sig i tron på klimat-hotet trots att bluffen är avslöjad på ex. klimatupplysningen.se.

  Vidare kan man se till att associera ”rasistisk politik” med ”indragna resetillstånd för muslimer” trots att islam inte är en ras, men en extrem sekteristisk och fascistisk doktrin som förtrycker kvinnor m.m.

  Vidare kan man påstå att ”Mångfald är en styrka, inte en svaghet” fastän resultatet av densamma är uppenbar för förtryckta kvinnor i förorten, enligt föreningen Varken hora eller kuvad.

  Vidare undrar den stackars kvinnan varför de förlorar väljare…

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 01, 2017 @ 22:38:41

   Feminism och socialism är nog den allra sämsta kombinationen!

   Gilla

   Svara

   • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Feb 02, 2017 @ 16:27:18

    Feminismen, i betydelsen jämställdhet, blir automatisk i varje samhälle som eftersträvar jämlikhet mellan alla dess medborgare.

    Feminismen är till för monopolkapitalistiska kvinnor som vill försvaga socialismen.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Feb 02, 2017 @ 16:48:31

    Jämställdhet och jämlikhet är två olika saker. Jämställdhet innebär att vi lever med samma rättigheter och samma skyldigheter allihop. Vi var så gott som 100% jämställda innan vi fick in en viss grupp människor i vårt land. Jämlikar kan vi dock inte bli eftersom vi har olika förutsättningar och det ÄR INTE rättvist att behandla alla exakt likadant bara för att vi ska leva jämställt.
    Men det förstår inte feminister. De tror att alla kvinnor ska ha samma mål i sikte. Jag har ofta, i debatt med feminister, fått höra att jag inte förstår mitt eget bästa!

    Gilla

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Feb 02, 2017 @ 17:29:43

  Det är helt sant att jämställdheten har fått sig rejäla törnar i Sverige. Jag skyller det på EU-medlemskapet och den tilltagande monopolkapitalismen, vilken särskilt missgynnat kvinnan generellt, men jag skyller den även på införseln av islamister och muslimer som underkastar sig en helt hemsk doktrin, samt inte begår apostasi från den.

  Jämställdhet kan man ha i en extrem monopolkapitalism. Visst är det så. I princip kan du i en sådan få stocken uppkörd i ärslet av både manliga och kvinnliga monopolkapitalister. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

  I ett mer jämlikt samhälle minskar ömheten i underklassens och medelklassens ärslen generellt (De är tillsammans ca 99%). Ett mer jämlikt samhälle leder dessutom oftast, helt automatiskt, ett mer jämställt samhälle dessutom, såvida inte extrem religion förstör detta.

  Vissa kvinnor vill inte vakna och se sanningen som den är, så de startar ett ”feministiskt parti” som firar införseln av sådana hemska kvinnoförtryckande religioner, bara för att de blivit kickade från sin maktposition, oftast p.g.a. eget dåligt beteende, vilket de sedan skyller på ”vita medelålders män”.

  Dagens feminister är i sin essens föraktfulla mot yttrandefrihet och demokrati, de är rasister (mot vit hud), åldersdiskriminerande (mot medelålders människor) och sexister (mot män som grupp), men de saknar intelligensen för att förstå sin egen belägenhet.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 02, 2017 @ 17:37:37

   Håller med dig i det mesta men …
   De som ylar mest och högst om orättvisor är ju feminister.

   Gilla

   Svara

   • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Feb 02, 2017 @ 17:49:23

    Jo. De ser problemen och de är högljudda, men de är inte intelligenta nog att leverera lösningen.

    Genom att döpa partiet till ”feminist” har de repellerat både män och kvinnor.

    De har även gjort att kvinnor kastat bort sina röster eftersom de envist vägrat valsamverkan med andra partier.

    Det är synd om många kvinnor idag, men FI är inte lösningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: