Vad är de rädda för?

mainstrem

Rädslan sprider sig bland politiker och mainstream medier. Orsaken är att Donald Trump blev vald till president. Eller började det tidigare? Kanske var det Brexit? Eller SD:s intåg i Riksdagen eller ”högerpopulisternas” utbredning i Europa? Eller när?

Aldrig tidigare har jag upplevt detta intresse för presidentval i USA. Medierna har matat oss med en ful och smutsig presidentvalkampanj. De har tävlat om att förmedla alla smaskiga detaljer under en väldigt lång tid. Det har inte funnits den minsta tvekan om vilka åsikter de har haft om vem som borde vinna.

Så kom valresultatet. Jag väntade mig nästan att de skulle klä sig i sorgekläder. De förstod ingenting! Hur kunde väljarna …? Förstod de inte sitt eget bästa?

Vem vet vad som är bäst för en befolkning eller vår värld? Politikerna har naturligtvis sina visioner och försöker förmedla dessa till befolkningen. Mainstream medier försöker opinionsbilda. Men det är ju vanliga människor som lever i verkligheten! Den verkligheten ser olika ut för oss alla. Allt beror ju på var vi bor, hur vi bor, med vem vi bor, hur omgivningen ser ut, om vi har jobb eller studerar eller …, om vi är barn eller vuxna eller pensionärer, om vi är friska eller sjuka, vilka intresse och kunskaper vi har, …, ….

Vi människor har olika önskningar och behov. Men politikerna generaliserar och utgår från sin egen situation eller det som de tror att vi andra behöver. De tar inte sina medmänniskor på allvar! Nu ser vi resultaten av att politikerna ”tänker” åt oss. Politiker och medier ska inte tänka åt oss. Vi klarar det själv!

Om de hade lyssnat på vanliga människor så hade de inte varit så yrvakna och oroliga som de nu är efter presidentvalet. De hade förstått att vanliga människor känner sig bortglömda av ”eliten” som tror att de vet bäst. De hade förstått att när vardagen inte fungerar för vanliga människor så spelar politiska visioner ingen roll. Vardagspusslet är viktigare än politiska pakter och överenskommelser.

Men istället väljer de att förneka och hitta enkla lösningar – vita män, unga arroganta, arbetslösa, bondläppar, … Nej, de vill inte förstå! Varför? Jo, de är rädda! De är rädda för att de måste tänka om, ändra sina ståndpunkter, börja lyssna på befolkningen, börja ta hänsyn och framförallt börja låta vanliga människor bestämma över sina liv. Makteliten är helt enkelt rädda för att förlora makten!

Men … så länge som de vägrar att ge vanliga människor makt över sina egna liv så kommer makteliten själv att förlora makt. Vi har demokratiska val och kommer att utnyttja vår demokratiska rättighet att rösta på dem som lyssnar på vanliga människor!

Vi vanliga människor behöver framtidstro – inte maktgalna politiker!

framtid

 

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Nov 14, 2016 @ 11:59:24

  Hmm…..Obama ? ..valdes han av arga , obildade , arbetslösa ,missbrukande, unga svarta män ??

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. larslindblog
  Nov 14, 2016 @ 12:19:28

  Vi som anser att man skall följa lagstiftningen , t.ex att den som får nej på asylkrav skall resa hem kallas ”hatare” . Den som inser att människor i traditionell Somalisk klädsel aldrig kommer att kunna få arbete i Sverige ,och påpekar detta faktum kallas ” hetsare” och kan gripas av bistra poliser för HMF (hets mot folkgrupp) ett av polisen högt prioriterat område. Flera som sagt sitt hjärtas mening har dömts till fängelse.
  Det som nu får massa konstiga epitet , är egentligen bara vad som ansågs sunt förnuft fram till 1975 då Olof Palme började härja.
  Dagens politik är så extrem att inte ens Östblocket sysslade med sådant.
  Kommunistländer ansåg aldrig att tiggeri var OK , att smita från betalning på tåg och bussar , att folk utan ID kom till landet osv var inte OK.
  I Sverige har vi egentligen en liten tapper skara som hållit huvudet kallt medan en stor fårskock rusat in i kvicksand och träsk.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Hem | Autismens Ansikten

Mitt liv som autistisk

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

Don´t be evil..."there's a fish in the percolator."

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: