Vad är de rädda för?

mainstrem

Rädslan sprider sig bland politiker och mainstream medier. Orsaken är att Donald Trump blev vald till president. Eller började det tidigare? Kanske var det Brexit? Eller SD:s intåg i Riksdagen eller ”högerpopulisternas” utbredning i Europa? Eller när?

Aldrig tidigare har jag upplevt detta intresse för presidentval i USA. Medierna har matat oss med en ful och smutsig presidentvalkampanj. De har tävlat om att förmedla alla smaskiga detaljer under en väldigt lång tid. Det har inte funnits den minsta tvekan om vilka åsikter de har haft om vem som borde vinna.

Så kom valresultatet. Jag väntade mig nästan att de skulle klä sig i sorgekläder. De förstod ingenting! Hur kunde väljarna …? Förstod de inte sitt eget bästa?

Vem vet vad som är bäst för en befolkning eller vår värld? Politikerna har naturligtvis sina visioner och försöker förmedla dessa till befolkningen. Mainstream medier försöker opinionsbilda. Men det är ju vanliga människor som lever i verkligheten! Den verkligheten ser olika ut för oss alla. Allt beror ju på var vi bor, hur vi bor, med vem vi bor, hur omgivningen ser ut, om vi har jobb eller studerar eller …, om vi är barn eller vuxna eller pensionärer, om vi är friska eller sjuka, vilka intresse och kunskaper vi har, …, ….

Vi människor har olika önskningar och behov. Men politikerna generaliserar och utgår från sin egen situation eller det som de tror att vi andra behöver. De tar inte sina medmänniskor på allvar! Nu ser vi resultaten av att politikerna ”tänker” åt oss. Politiker och medier ska inte tänka åt oss. Vi klarar det själv!

Om de hade lyssnat på vanliga människor så hade de inte varit så yrvakna och oroliga som de nu är efter presidentvalet. De hade förstått att vanliga människor känner sig bortglömda av ”eliten” som tror att de vet bäst. De hade förstått att när vardagen inte fungerar för vanliga människor så spelar politiska visioner ingen roll. Vardagspusslet är viktigare än politiska pakter och överenskommelser.

Men istället väljer de att förneka och hitta enkla lösningar – vita män, unga arroganta, arbetslösa, bondläppar, … Nej, de vill inte förstå! Varför? Jo, de är rädda! De är rädda för att de måste tänka om, ändra sina ståndpunkter, börja lyssna på befolkningen, börja ta hänsyn och framförallt börja låta vanliga människor bestämma över sina liv. Makteliten är helt enkelt rädda för att förlora makten!

Men … så länge som de vägrar att ge vanliga människor makt över sina egna liv så kommer makteliten själv att förlora makt. Vi har demokratiska val och kommer att utnyttja vår demokratiska rättighet att rösta på dem som lyssnar på vanliga människor!

Vi vanliga människor behöver framtidstro – inte maktgalna politiker!

framtid

 

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. larslindblog
    Nov 14, 2016 @ 11:59:24

    Hmm…..Obama ? ..valdes han av arga , obildade , arbetslösa ,missbrukande, unga svarta män ??

    Gillad av 1 person

    Svara

  2. larslindblog
    Nov 14, 2016 @ 12:19:28

    Vi som anser att man skall följa lagstiftningen , t.ex att den som får nej på asylkrav skall resa hem kallas ”hatare” . Den som inser att människor i traditionell Somalisk klädsel aldrig kommer att kunna få arbete i Sverige ,och påpekar detta faktum kallas ” hetsare” och kan gripas av bistra poliser för HMF (hets mot folkgrupp) ett av polisen högt prioriterat område. Flera som sagt sitt hjärtas mening har dömts till fängelse.
    Det som nu får massa konstiga epitet , är egentligen bara vad som ansågs sunt förnuft fram till 1975 då Olof Palme började härja.
    Dagens politik är så extrem att inte ens Östblocket sysslade med sådant.
    Kommunistländer ansåg aldrig att tiggeri var OK , att smita från betalning på tåg och bussar , att folk utan ID kom till landet osv var inte OK.
    I Sverige har vi egentligen en liten tapper skara som hållit huvudet kallt medan en stor fårskock rusat in i kvicksand och träsk.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!