Vilken nytta gör plakatpolitik

EU-parlamentets ledamöter i Strasbourg har utlyste igår klimatnödläge. Men vad handlade beslutet om? Inga konkreta åtgärder beslutades det om – bara ett ord!

Trots att beslutet enbart handlade om ordval anser förespråkarna att det var viktigt att vinna för att markera hur allvarlig situationen är. Resolutionen röstades igenom med 429 röster mot 225.

Men hur viktigt är ordvalet? Kommer det verkligen att kunna åstadkomma något? Några blir lyriska över beslutet och anser att de är på väg att rädda världen. Andra ser mer nyktert på det hela och ser otroligt mycket jobb och kostnader för att nå några millimeter på klimatalarmisternas väg.

Vad har Greta Thunberg – som höjs till skyarna av många – åstadkommit? Hon har höjt tonläget, skapat klimatångest, fått politiker att satsa pengar på utredningar, fått människor att sluta flyga, skapat oro i största allmänhet, … Jag har inte sett något konkret resultat av hennes frammarsch. Jo, möjligen att EU röstade om ett ord!

Varje fredag, i snart ett år, har ett 10-tal medelålders personer och pensionärer demonstrerat för klimatet i vår kommun. De har stått med sina plakat några timmar mitt i fredagshandeln. Idag har de gjort en uppgradering – ett fackeltåg på kvällskvisten. Men vad har de åstadkommit? Ingenting! De är lika få eller lika många. Människor går förbi utan att bry sig om dem. Trots sina plakat så händer ingenting!

Jag har sett demonstrationståg vid 1:a maj och andra tillfällen och sett en mängd plakat. Oftast har V och S varit arrangörer. Har de åstadkommit något? Medierna har ju skrivit men … Vilka konkreta åtgärder har de åstadkommit? Deras plakat har möjligen fått politiker att fatta beslut som saknar förankring hos medborgarna. De har tvingat allmänheten till något som egentligen inte gynnar samhället i stort. Men … de har fått rubriker i medierna!

Jag läser Lennart Bengtssons ord:

Man kan inte undgå reflektionen att klimatfrågan har blivit den perfekta stormen för allsköns aktivister som vill använda oro och kaos för att flytta fram sina positioner. Klimatfrågan har de normalt ingen susning om men de är beredda att utnyttja den för sina syften att ändra på samhället till någon form av totalitär socialism. Klimatfrågan är där inget mål utan endast ett medel att omforma samhället i en totalitär riktning. Det är av denna anledning som en rörelse som Extinction Rebellion måste bekämpas. Som alltid råder det ingen brist på nyttiga idioter som dras med av sådana fanatiska aktivister. De är de fredagsaktivister som dyker med sina plakat och enfaldiga och ogenomtänkta förslag. Vad de föreslår och vad de vill göra kan mycket väl leda till det samhällskaos som det utgör sig för att vilja förhindra.

EU röstar om ett ordval! Har de inte viktigare saker att rösta om? Är detta val lika enfaldigt och ogenomtänkt som fredagsaktivisternas? Har de fanatiska fredagsaktivisterna lobbat in sig i EU-parlamentarikernas hjärnor? Vad kommer detta ordval att leda till? Ingenting eller kaos?

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Nov 29, 2019 @ 15:43:32

  Uppenbart som det är, så handlar det om att valla in fåren/boskapen i det som benämns som FN:s Agenda 2030 (och Agenda [20]21).

  Globalism – kapitalistisk kommunism med fascistiska undertoner … I slutänden, socialismen fungerar endast i myr- och termitsamhällen …

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

%d bloggare gillar detta: