Kappvändare är de allihopa …

Vårt samhälle har förändrats efter terrorattacken. Ja, det var kanske på väg sen en tid tillbaka. Medierna och politikerna har vaknat – dock lite yrvaket. De börjar prata i termer om vad kunde vi ha gjort, vad gör vi och vad ska vi göra.Men vissa kommer alltid för sent och andra vill aldrig erkänna att de har haft en helt annan ståndpunkt tidigare.

Igår berättade en polis i Agenda att det finns ca 100 000 illegala invandrare i Sverige. De har sökt asyl, fått avslag och utvisningsbesked. Sen har de försvunnit från polisens radar. De håller sig gömda för att utvisningen inte ska kunna ske. Ja, jag visste det men inte att de var så många. Agendas Camilla Kvartoft undrar genast varför polisen inte gör något. Dum fråga – för naturligtvis rör det sig om att använda de knappa resurser som polisen har på ett bra sätt. Det gäller att prioritera. Varför har inte SVT agerat för att polisen ska få resurser som behövs för att verkställa utvisningarna.

Jag minns en debatt på nätets dåvarande SVT Debatt – tror att det var 2013. Jag kommenterade själv i den. SVT hade upplåtit artikelplats till förortsaktivisterna Megafon – samma Megafonen som hyllade tårtkvinnan. Hela deras artikel gick ut på att ondgöra sig över polisen. Allt var polisens fel. Polisen provocerade och gick över sina befogenheter. Främst handlade artikeln om REVA-projektet.

Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete (REVA) var ett samarbetsprojekt mellan Svenska polisen, Kriminalvården och svenska migrationsverket med syfte att öka effektiviteten och rättssäkerheten i verkställighetsarbetet, det vill säga avvisandet av personer som varaktigt vistas i Sverige utan tillstånd. Migrationsverket var projektägare och projektet medfinansierades av Europeiska återvändandefonden.[3] Projektet påbörjades 1 januari 2009 och avslutades 30 juni 2014. (enligt Wikipedia)

Gränspolisen i Skåne, som inledningsvis fungerade som pilotregion för projektet, har under projektet REVA mellan åren 2009 och 2013 avvisat 23 procent fler personer som utan tillstånd befunnit sig i landet än tidigare, det visar polisens statistik. Under 2012 verkställdes avvisning av 2 154 personer i Stockholms län inom projektet, vilket är en ökning med 19 procent jämfört med 2011 och 47 procent jämfört med 2010.En del av anledningarna till ökningen var förbättrat samarbete med Kriminalvården och Migrationsverket, ökad användning av specialchartrade plan samt förbättrade kontakter med ambassader men även kategorisering av ärenden utifrån tillgång och kvalitet på identitetsdokument.

Det var detta projekt som Megafonen tilläts kritisera på SVT Debatt. De skrev bl a

”Det agerande som polisen gjort sig skyldiga för, kan inte liknas vid annat än polisstaters ageranden. Precis så arbetade Saddam Husseins underrättelsetjänst i Irak när de stoppade folk på måfå för att finna dem som rymt från militärtjänstgöringen. Precis så jobbar Bashar al-Asaads agenter i Syrien när de jagar oppositionella.

Polisens arbetsmetod är varken kontroversiell eller något nytt i sammanhanget. Polisen stoppar och visiterar ungdomar i våra förorter och gränspolisen kontrollerar svenska resenärer med mörkare hy på Arlanda. På liknande sätt gör arbetsgivare, myndigheter och institutioner. De delar in, kategoriserar och selekterar människor efter ras.
Det är bara ett tecken på den strukturella diskriminering och systematiska rasism som lamslår vårt land, våra förorter och medborgare. På samma grunder är polisens sätt att arbeta inget undantag utan en avspegling av de rådande strukturer som genomsyrar vårt samhälle och befäster vi-och-dem tänket.” (hämtat från Megafonens hemsida)

Genast kom alla godhetsivrare och tycka-synd-om-människor till deras hjälp i kommentarsfältet. Vänstern, feministerna, Megafonen och moderatorn hjälptes åt att skriva om den hemska och rasistiska polisen. Alla som hade en annan åsikt blev antingen bortmodererade eller satta på plats. – med orden ”in med dig på Avpixlat”, ”rasist”, …

Ett av argumentet var att människor inte kan vara illegala. Ett annat var ”de mänskliga rättigheterna” och att alla som befinner sig i Sverige ska ha samma rättigheter (oavsett om de är svenska medborgare eller ej).Det rådde nästan en ”Hallelujastämning” i kommentarsfältet – en verbal stenkastning mot polisen på SVT:s debattsida!

Detta inträffade långt innan den senaste flyktingvågen och långt tidigare än vågen av människor från Mellanöstern vällde in över våra landsgränser. Det skedde under en tid då vår polis var organiserad på ett annat sätt och hade mer resurser. Nu har vinden vänt. Nu känns det som att alla kräver ett nytt REVA-projekt. Men nu saknas resurserna! Om REVA hade fått leva vidare så hade kanske inte det senaste terrordådet skett?

SVT har under alltför lång tid gjort allt för att sabba ner polisen och hjälpt till att skapa en dialogpolis som inte vågar agera. De spottat på polisen för allt som polisen har gjort eller inte gjort. De har hållit med brottslingar och illegala. Nu har de mage att ifrågasätta varför inte polisen har gjort det som de själv har motarbetat!

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anne b rat
  Apr 10, 2017 @ 11:00:10

  De ansvariga Löfven & Ygeman är ju så satans falska i det mesta de säger.
  Hörde i går i SVT när Ygeman säger att repatrieringen ökat med 55 %, vad f-n innebär 55 %?
  Vad man vill veta är ju i reella tal hur många som skickats tillbaka, 55 % av ex.vis
  100 är ju 55 stycken, det kan alltså vara vilka tal som helst.
  Man vågar inte säga rent ut, man försöker hela tiden vilseleda folk.
  Löfven nämnde motsvarande 50% i en intervju, det är ren och skär lögn hela vägen.
  Bara skitsnack !!

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 10, 2017 @ 11:04:50

   Håller med dig! De trixar hela tiden med siffrorna för alltid luras någon. Men en procenthöjning säger ingenting om man inte har ett utgångsvärde. Tur att vi har intelligenta människor som förstår!

   Gillad av 1 person

   Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Apr 10, 2017 @ 14:19:38

  Det motsägelsefulla är att ökade kontroller och arresteringar av illegala turister, samt utvisningar möjligtvis kan skapa en puckel av terrorbrott innan problemet helt deporterats ut ur landet.

  Terroristen vet att han efter ett terrordåd får bo på ”hotellet”, får mat, härlig rektal-undersökning, privata besök, dataspel och godis-automat och belastar vår demokrati med kostnader.

  Samtidigt har USA, Israel, Turkiet och Saudiarabien tillsammans med IS-folket och Politikeradeln i Sverige trasat sönder hans hemland och utsätter det för sanktioner. Så även det helvetet slipper terroristen. Han slipper dö i kriget där nere och han slipper fängelse där nere också.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. Emil
  Apr 11, 2017 @ 11:26:20

  REVA hade ju inte ens behövts (inte i ngn större skala iaf) om man varit noggrannare från början med vilka som man släpper in. En sak till; kappvändning/kappvändare är en företeelse vi kanske borde välkommna. Men och ett stort MEN, de som sysslar med det borde i anständighetens namn vara självkritiska också. Om inte för annat så för sin egen trovärdighets skull. De borde passa på att be om ursäkt till alla dom mobbat med ord som ”rasism”, ”nazism” och alla ”brunskjorte anspelningar”, de borde ta ansvar för den trånga åsiktskorridoren som lett fram till dagens situation/politik.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: