Det politiska spelet

Det finns människor som vill förklena alla motgångar och människor som har andra uppfattningar, genom ord. Vi har sett det många gånger de senaste åren inom politiken. De vanligaste orden har varit främlingsfientlig, fascist, islamofob, homofob, klimatförnekare och populism. Varje gång som motstånd har mötts så har något invektiv använts. det är så som den svenska debatten har skötts under många år. Alla argument har på så sätt kunnat sopas under mattan.

Karin Pettersson skrev i sin ledare:

”Stefan Löfven var arg på pressträffen där han ombildade sin regering och det var befriande. Statsministern kommer till sin rätt i sådana här lägen – när oppositionen går från att diskutera innehåll till att ägna sig åt spel.”

Hon anklagar alltså oppositionen för att ägna sig åt spel. Hon nämner inte med ett ord att hade utfrågning med ministrarna dagen innan de gick ut med sitt misstroendevotum. De fick inga vettiga svar i denna utfrågning. De fick inte reda på vad som egentligen har hänt. Det var det som orsakade misstroendevotumet.

Vi har fortfarande inte fått veta alla turer om IT-haveriet. Regeringen tiger som muren och skyller ifrån sig. Partiledarna och riksdagen har inte informerats. Allt har behandlats hysch hysch. Varför? Har inte svenska folket rätt att få veta hur en myndighet har agerat, vilka skador de har åsamkat Sverige, hur den svenska makten har agerat för att täppa igen läckorna, hur olika ministrar har angripit haveriet, vad allt detta har kostat rikets säkerhet, mänskligt och monetärt samt vilka åtgärder som har vidtagits för att liknande händelser inte ska upprepas? Jag kallar inte detta för politiskt spel att vilja ha reda på fakta!

Statsministern var arg – ja han kokade av ilska på presskonferensen. Men vad var han arg för? Var det för att IT-haveriet avslöjades och att han och några ministrar blev ertappade med fingrarna i syltburken? Var det för att några ifrågasatte honom som statsminister? Egentligen är det svenska folket som borde vara arga. Vi har inte informerats! Vi har inte informerats om hur vårdslöst våra skattemedel används!

Varför tar inte statsministern ansvar för att hans regering inte har skött sig? Varför tar han inte ansvar för att han har misslyckats med att leda en regering? Istället väljer han att anklaga oppositionen för att inte vilja ta ansvar och att jobba för att landet ska stå utan ledning. Men vi har under tre år haft en mycket otydlig ledning, som har varit mer inriktade på att utesluta SD ur alla sammanhang än att jobba för landets bästa. Vilket ansvar känner statsministern för detta?

Vem bedriver ett politiskt spel? Är det oppositionen eller är det statsministern som väljer att offra några ministrar för att få finnas kvar i maktens korridorer? ”Jag är statsminister!” och ”Vi bestämmer!” sa han vid presskonferensen. Det fanns ingen självrannsakan om att han kan ha gjort några fel eller att han kunde ha agerat annorlunda? Det fanns ingen förklaring till att vi, svenska folket, som är hans arbetsgivare inte har fått någon information! Istället anklagade han oppositionen för att vilja fälla hans ministrar. Han visade upp sina diktatoriska fasoner!

Statsministern driver ett politiskt spel och klappar oss medborgare på axeln. Han har ingen anledning att vara arg. Det är vi som ska vara arga över hans ”von-oben-attityd”!

16 kommentarer (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jul 28, 2017 @ 10:07:32

    Både Anna Johansson och Anders Ynkedom slutade på egen begäran trots att de enligt dem själva inte begått några fel. De måste vara gravt sossemarinerade för att tro på detta själva. Att Löfven är arg för att den så kallade oppositionen angriper honom är lätt att förstå. Sossarna anser sig ha monopol på makten. Att partiet är ett parti som numera lockar endast var femte väljare verkar de ha svårt att fatta. Men med tanke på att de inte genomgått någon högre utbildning gör ju att man förstår att IQ nivån på ledande sossar inte hamnar långt över somaliers.

    Gillad av 4 personer

    Svara

  2. Bjarne Wilmarsgård
    Jul 28, 2017 @ 10:56:31

    Bra, bra, bra…

    Gillad av 1 person

    Svara

  3. soma
    Jul 28, 2017 @ 11:08:41

    Jag undrar varför Hultqvist svettades så kraftigt i en intervju efter presskonferenser? Så svettas man bara om man är mycket rädd. Rädd för vad? Att sanningen kommer fram? Att han skyddar någon?
    Han var på gränsen till sammanbrott.

    Gillad av 2 personer

    Svara

  4. Raster
    Jul 28, 2017 @ 13:17:50

    Jag tror de ljuger om vad SL visste.

    Gillad av 2 personer

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 28, 2017 @ 14:01:34

      Då är vi två som tror samma sak. Så länge som han förnekar så tror han att han har vunnit!

      Gilla

      Svara

      • tompas11
        Jul 28, 2017 @ 15:09:21

        Ja vi är nog många som anser att lögnerna är fler än sanningarna i detta. Och om det hade varit lite stake i Alliansen så hade de naturligtvis väckt misstroendevotum mot högste chefen, som har det övergripande ansvaret, nämligen Statsministern.

        Gilla

  5. uppstigersolen
    Jul 28, 2017 @ 16:08:15

    När jag såg Hultqvist trodde jag att det var fel på min TV. Hans ansikte såg alldeles konstigt ut. Jag försökte gissa om det var svett men när jag svettas så rinner det nedåt. På hans ansikte gick det åt alla håll. Är ni säkra på att han svettades?

    Gillad av 1 person

    Svara

  6. vindpust
    Jul 28, 2017 @ 16:17:57

    Ja, jag är säker. Efteråt blev det en kommentar att han svettades för att lamporna var så starka. Och att det är mänskligt. Men jag tror inte på lamporna för hans ängsliga ansiktsuttryck sa allt.

    Gilla

    Svara

  7. tompas11
    Jul 29, 2017 @ 00:06:12

    Fnordspotting skriver: ”Frågan var av sådan magnitud att Hultqvist näppeligen kan ha förutsatt att statsministern redan hade blivit informerad av någon annan, sannolikheten för att han aldrig skulle funnit det aktuellt att diskutera saken med statsministern är nämligen så gott som obefintlig.

    Att Stefan Löfven i detta läge, och efter att haveriet på Transportstyrelsen såväl kommit till allmänhetens kännedom som resulterat i både skandal och politisk kris, väljer att med näbbar och klor försvara Peter Hultqvist framstår därför som synnerligen märkligt. Den naturliga reaktionen från en regeringschef som värnar om landets bästa torde i stället ha varit att bli fly förbannad, och själv sparka den minister som hade undanhållit honom denna ytterst angelägna information.

    Löfven gör i stället det diametralt motsatta, vilket är synnerligen intressant då det i princip bara förklaras på tre olika sätt. Den första tänkbara förklaringen är att både Hultqvist och Löfven ljuger om vad som hänt. Den andra tänkbara förklaringen är att Löfven, trots att han säger något annat, anser att Transportstyrelsehaveriet är en bagatell. Den tredje tänkbara förklaringen är att Hultqvist avsiktligt valt att inte informera statsministern om vad som har hänt i syfte att skydda denne, och att statsministern finner detta föredömligt då han sätter sin egen karriär och sitt eget partis intressen framför landets bästa.

    Dessa tre förklaringar är samtliga ytterst graverande, inte i första hand för försvarsministern, utan för Stefan Löfven. Om någon av dem stämmer har han visat sig vara extremt olämplig som statsminister, och då det framstår som väldigt osannolikt att inte någon av dem skulle stämma, förefaller det också som högst osannolikt att Löfven inte har begått grova fel i samband med skandalen på Transportstyrelsen.

    Just detta borde nu stå i fokus för den politiska debatten och nyhetsrapporteringen. Att så inte är fallet är ett fattigdomsbevis.”

    http://fnordspotting.blogspot.se/2017/07/stefan-lofven-gommer-sig-bakom-peter.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Fnordspottin+(Fnordspottin%27)

    Kan bara instämma, lögnerna haglar och vi lär aldrig få reda på sanningen.

    Gillad av 2 personer

    Svara

  8. Sven-Erik
    Jul 29, 2017 @ 00:40:48

    Den journalist som avslöjar att Löfven var informerad tidigare än han (bör kanske skrivas *hen* då statminister leder en feministisk regering) uppgett gör århundradets scoop.

    Läser på Thoralfs blogg en smart kommentar; En aspekt av TSgate som knappt belysts alls är det ironiska i att en svensk myndighet anser sig nödgade att förlägga delar av sin verksamhet utomlands av kostnadsskäl. Det innebär ju ett totalt självmål och underkännande av regeringens ekonomiska politik. Hur förväntar de sig att svenska företag ska kunna klara sig då? Vad är det som gör att det är så kostsamt att bedriva verksamhet i Sverige? När svenska företag förlägger verksamhet utomlands så brukar det bli ett ramaskri, både från regeringen och från media.Ytterligare en aspekt är att det uppenbarligen inte gjorts någon miljökonsekvensbeskrivning, något som annars brukar poängteras och hållas högt. De tyckte alltså att det är bättre att driva servrarna med brunkolsel och dylikt än med ren svensk vatten- eller kärnkraft.Sverige är fantastiskt.”

    Martin Kirchberg på Facebook.

    Gillad av 1 person

    Svara

  9. Sven-Erik
    Jul 29, 2017 @ 00:53:03

    Ref till mitt inlägg, första stycket, citet från Carina Fina;
    ”Löfven KU-anmäls: Vägrar lämna anteckningar
    Statsminister Stefan Löfven vägrar lämna ifrån sig minnesanteckningar från möten i regeringens säkerhetspolitiska råd till övriga partier i riksdagen trots upprepade påstötningar. Nu KU-anmäls statsministern av Moderaterna.”

    Om …. jadå ljuger hen Stefan. Visst är det så att det ska skrivas dagjournaler av hans medarbetare.

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 29, 2017 @ 11:12:11

      Naturligtvis ska politikerna föra journal över vad de sysslar med och anteckningar om vad som har sagts på de möten som de bevistar. Allt ska naturligtvis kunna återrapporteras till riksdag och till svenska folket.

      Gilla

      Svara

  10. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Jul 29, 2017 @ 19:47:22

    Läget kan vara gynnsamt. Det kan vara början på en intelligentare och långsiktigare politik. Personligen tror jag att det är lite som med en flaska. Flaskhalsen sitter i toppen. Nåväl. Vi får se hur det artar sig.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!