Det politiska spelet

Det finns människor som vill förklena alla motgångar och människor som har andra uppfattningar, genom ord. Vi har sett det många gånger de senaste åren inom politiken. De vanligaste orden har varit främlingsfientlig, fascist, islamofob, homofob, klimatförnekare och populism. Varje gång som motstånd har mötts så har något invektiv använts. det är så som den svenska debatten har skötts under många år. Alla argument har på så sätt kunnat sopas under mattan.

Karin Pettersson skrev i sin ledare:

”Stefan Löfven var arg på pressträffen där han ombildade sin regering och det var befriande. Statsministern kommer till sin rätt i sådana här lägen – när oppositionen går från att diskutera innehåll till att ägna sig åt spel.”

Hon anklagar alltså oppositionen för att ägna sig åt spel. Hon nämner inte med ett ord att hade utfrågning med ministrarna dagen innan de gick ut med sitt misstroendevotum. De fick inga vettiga svar i denna utfrågning. De fick inte reda på vad som egentligen har hänt. Det var det som orsakade misstroendevotumet.

Vi har fortfarande inte fått veta alla turer om IT-haveriet. Regeringen tiger som muren och skyller ifrån sig. Partiledarna och riksdagen har inte informerats. Allt har behandlats hysch hysch. Varför? Har inte svenska folket rätt att få veta hur en myndighet har agerat, vilka skador de har åsamkat Sverige, hur den svenska makten har agerat för att täppa igen läckorna, hur olika ministrar har angripit haveriet, vad allt detta har kostat rikets säkerhet, mänskligt och monetärt samt vilka åtgärder som har vidtagits för att liknande händelser inte ska upprepas? Jag kallar inte detta för politiskt spel att vilja ha reda på fakta!

Statsministern var arg – ja han kokade av ilska på presskonferensen. Men vad var han arg för? Var det för att IT-haveriet avslöjades och att han och några ministrar blev ertappade med fingrarna i syltburken? Var det för att några ifrågasatte honom som statsminister? Egentligen är det svenska folket som borde vara arga. Vi har inte informerats! Vi har inte informerats om hur vårdslöst våra skattemedel används!

Varför tar inte statsministern ansvar för att hans regering inte har skött sig? Varför tar han inte ansvar för att han har misslyckats med att leda en regering? Istället väljer han att anklaga oppositionen för att inte vilja ta ansvar och att jobba för att landet ska stå utan ledning. Men vi har under tre år haft en mycket otydlig ledning, som har varit mer inriktade på att utesluta SD ur alla sammanhang än att jobba för landets bästa. Vilket ansvar känner statsministern för detta?

Vem bedriver ett politiskt spel? Är det oppositionen eller är det statsministern som väljer att offra några ministrar för att få finnas kvar i maktens korridorer? ”Jag är statsminister!” och ”Vi bestämmer!” sa han vid presskonferensen. Det fanns ingen självrannsakan om att han kan ha gjort några fel eller att han kunde ha agerat annorlunda? Det fanns ingen förklaring till att vi, svenska folket, som är hans arbetsgivare inte har fått någon information! Istället anklagade han oppositionen för att vilja fälla hans ministrar. Han visade upp sina diktatoriska fasoner!

Statsministern driver ett politiskt spel och klappar oss medborgare på axeln. Han har ingen anledning att vara arg. Det är vi som ska vara arga över hans ”von-oben-attityd”!

Annonser

16 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 28, 2017 @ 10:07:32

  Både Anna Johansson och Anders Ynkedom slutade på egen begäran trots att de enligt dem själva inte begått några fel. De måste vara gravt sossemarinerade för att tro på detta själva. Att Löfven är arg för att den så kallade oppositionen angriper honom är lätt att förstå. Sossarna anser sig ha monopol på makten. Att partiet är ett parti som numera lockar endast var femte väljare verkar de ha svårt att fatta. Men med tanke på att de inte genomgått någon högre utbildning gör ju att man förstår att IQ nivån på ledande sossar inte hamnar långt över somaliers.

  Liked by 4 people

  Svara

 2. Bjarne Wilmarsgård
  Jul 28, 2017 @ 10:56:31

  Bra, bra, bra…

  Liked by 1 person

  Svara

 3. soma
  Jul 28, 2017 @ 11:08:41

  Jag undrar varför Hultqvist svettades så kraftigt i en intervju efter presskonferenser? Så svettas man bara om man är mycket rädd. Rädd för vad? Att sanningen kommer fram? Att han skyddar någon?
  Han var på gränsen till sammanbrott.

  Liked by 2 people

  Svara

 4. Raster
  Jul 28, 2017 @ 13:17:50

  Jag tror de ljuger om vad SL visste.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 28, 2017 @ 14:01:34

   Då är vi två som tror samma sak. Så länge som han förnekar så tror han att han har vunnit!

   Gilla

   Svara

   • tompas11
    Jul 28, 2017 @ 15:09:21

    Ja vi är nog många som anser att lögnerna är fler än sanningarna i detta. Och om det hade varit lite stake i Alliansen så hade de naturligtvis väckt misstroendevotum mot högste chefen, som har det övergripande ansvaret, nämligen Statsministern.

    Gilla

 5. uppstigersolen
  Jul 28, 2017 @ 16:08:15

  När jag såg Hultqvist trodde jag att det var fel på min TV. Hans ansikte såg alldeles konstigt ut. Jag försökte gissa om det var svett men när jag svettas så rinner det nedåt. På hans ansikte gick det åt alla håll. Är ni säkra på att han svettades?

  Liked by 1 person

  Svara

 6. vindpust
  Jul 28, 2017 @ 16:17:57

  Ja, jag är säker. Efteråt blev det en kommentar att han svettades för att lamporna var så starka. Och att det är mänskligt. Men jag tror inte på lamporna för hans ängsliga ansiktsuttryck sa allt.

  Gilla

  Svara

 7. tompas11
  Jul 29, 2017 @ 00:06:12

  Fnordspotting skriver: ”Frågan var av sådan magnitud att Hultqvist näppeligen kan ha förutsatt att statsministern redan hade blivit informerad av någon annan, sannolikheten för att han aldrig skulle funnit det aktuellt att diskutera saken med statsministern är nämligen så gott som obefintlig.

  Att Stefan Löfven i detta läge, och efter att haveriet på Transportstyrelsen såväl kommit till allmänhetens kännedom som resulterat i både skandal och politisk kris, väljer att med näbbar och klor försvara Peter Hultqvist framstår därför som synnerligen märkligt. Den naturliga reaktionen från en regeringschef som värnar om landets bästa torde i stället ha varit att bli fly förbannad, och själv sparka den minister som hade undanhållit honom denna ytterst angelägna information.

  Löfven gör i stället det diametralt motsatta, vilket är synnerligen intressant då det i princip bara förklaras på tre olika sätt. Den första tänkbara förklaringen är att både Hultqvist och Löfven ljuger om vad som hänt. Den andra tänkbara förklaringen är att Löfven, trots att han säger något annat, anser att Transportstyrelsehaveriet är en bagatell. Den tredje tänkbara förklaringen är att Hultqvist avsiktligt valt att inte informera statsministern om vad som har hänt i syfte att skydda denne, och att statsministern finner detta föredömligt då han sätter sin egen karriär och sitt eget partis intressen framför landets bästa.

  Dessa tre förklaringar är samtliga ytterst graverande, inte i första hand för försvarsministern, utan för Stefan Löfven. Om någon av dem stämmer har han visat sig vara extremt olämplig som statsminister, och då det framstår som väldigt osannolikt att inte någon av dem skulle stämma, förefaller det också som högst osannolikt att Löfven inte har begått grova fel i samband med skandalen på Transportstyrelsen.

  Just detta borde nu stå i fokus för den politiska debatten och nyhetsrapporteringen. Att så inte är fallet är ett fattigdomsbevis.”

  http://fnordspotting.blogspot.se/2017/07/stefan-lofven-gommer-sig-bakom-peter.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Fnordspottin+(Fnordspottin%27)

  Kan bara instämma, lögnerna haglar och vi lär aldrig få reda på sanningen.

  Liked by 2 people

  Svara

 8. Sven-Erik
  Jul 29, 2017 @ 00:40:48

  Den journalist som avslöjar att Löfven var informerad tidigare än han (bör kanske skrivas *hen* då statminister leder en feministisk regering) uppgett gör århundradets scoop.

  Läser på Thoralfs blogg en smart kommentar; En aspekt av TSgate som knappt belysts alls är det ironiska i att en svensk myndighet anser sig nödgade att förlägga delar av sin verksamhet utomlands av kostnadsskäl. Det innebär ju ett totalt självmål och underkännande av regeringens ekonomiska politik. Hur förväntar de sig att svenska företag ska kunna klara sig då? Vad är det som gör att det är så kostsamt att bedriva verksamhet i Sverige? När svenska företag förlägger verksamhet utomlands så brukar det bli ett ramaskri, både från regeringen och från media.Ytterligare en aspekt är att det uppenbarligen inte gjorts någon miljökonsekvensbeskrivning, något som annars brukar poängteras och hållas högt. De tyckte alltså att det är bättre att driva servrarna med brunkolsel och dylikt än med ren svensk vatten- eller kärnkraft.Sverige är fantastiskt.”

  Martin Kirchberg på Facebook.

  Liked by 1 person

  Svara

 9. Sven-Erik
  Jul 29, 2017 @ 00:53:03

  Ref till mitt inlägg, första stycket, citet från Carina Fina;
  ”Löfven KU-anmäls: Vägrar lämna anteckningar
  Statsminister Stefan Löfven vägrar lämna ifrån sig minnesanteckningar från möten i regeringens säkerhetspolitiska råd till övriga partier i riksdagen trots upprepade påstötningar. Nu KU-anmäls statsministern av Moderaterna.”

  Om …. jadå ljuger hen Stefan. Visst är det så att det ska skrivas dagjournaler av hans medarbetare.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 29, 2017 @ 11:12:11

   Naturligtvis ska politikerna föra journal över vad de sysslar med och anteckningar om vad som har sagts på de möten som de bevistar. Allt ska naturligtvis kunna återrapporteras till riksdag och till svenska folket.

   Gilla

   Svara

 10. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Jul 29, 2017 @ 19:47:22

  Läget kan vara gynnsamt. Det kan vara början på en intelligentare och långsiktigare politik. Personligen tror jag att det är lite som med en flaska. Flaskhalsen sitter i toppen. Nåväl. Vi får se hur det artar sig.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: