Stolligheterna avlöser varandra

Gårdagen kändes som stollarnas julafton. Just nu när vårt land skakas av en regeringskris större än vi kan överblicka så kommer stolligheterna.

”Ett väckt misstroendevotum – och till slut vräkta ministrar – är själva slutpunkten.

Men uppträdandet från Annie Lööf, Anna Kinberg Batra, Jan Björklund och Ebba Busch Thors är också en present till Sverigedemokraterna. För ett parti som lever på och framgångsrikt exploaterar missnöjet och misstron mot myndigheter, institutioner och auktoriteter är det strålande tider.”

Det var alltså Daniel Swedin som tyckte att det är värre att gynna Sverigedemokraterna än att ha en inkompetent regering som inte vill informera om den säkerhetsrisk som Sverige och svenska folket har utsatts för. När statsråd väljer att sopa informationen under mattan istället för att informera Riksdagen – svenska folkets representanter – då är det en skandal av stora mått. Men Daniel Swedin tycker att det finns något som är värre – nämligen att ge politiska poäng.

”Ulf Bjereld tycker att hon (Anna Johansson)  hamnat i ett konstigt läge eftersom hon tydligt uppgett att hon inte fått den information som hon i så fall kunnat vidarebefordra till statsministern. Och han tycker också det skulle bli svårt för Stefan Löfven att ”offra” Anna Johansson med tanke på att hon är den enda kvinnan av de tre ministrarna.
– En sak man inte får glömma är genusaspekten, säger Ulf Bjereld.
– Här finns krav på att en kvinna ska avgå, tillsammans med två män, men om bara Anna Johansson blir tvingad att avgå och inte försvarsminister Peter Hultqvist samt inrikesminister Anders Ygeman, så kommer saken i ett helt annat läge, säger han.”

Ulf Bjereld menar alltså att genusaspekten är viktigare än att Anna Johansson är infrastrukturminister. Hon har ansvar för Sveriges infrastruktur och sitt departement. Hon anser att hon inte har blivit informerad. Men hur har hennes ledarskap  då fungerat när hon inte har informerats om denna gigantiska skandal? Borde inte kompetens och ansvarsförmåga väga tyngre än genusperspektiv?

”2013 började Transportstyrelsen se över sina datasystem och Trafikverket som skötte driften ansågs vara för dyra. Nu vill socialdemokratiske riksdagsledamoten Hans Hoff att riksdagens Konstitutionsutskott, KU, ska granska om beslutet av outsourcingen, eller utkontrakteringen, av Transportstyrelsens it-drift togs av den förra regeringen.”

Den omfattande IT-skandalen på Transportstyrelsen hade kunnat undvikas. Redan 2010 lades ett förslag som är relevant för de senaste dagarnas myndighetshaveri. De två ministrar som nu riskerar misstroendeomröstning, Anders Ygeman (S) och Peter Hultqvist (S), röstade emot förslaget att behålla trafikuppgifter inom Sveriges gränser. De var alltså för outsourcingen. Bara Sverigedemokraterna sa nej till outsourcing! Vad är det då för mening med att förhöra förra regeringen i KU när hela sjuklövern var överens om denna outsourcing?

Stolligheterna avlöste varandra igår, ovanstående är bara ett axplock. Idag fortsätter nog stolligheterna. Nu väntar vi bara på statsministerns presskonferens och mediernas och statsvetarnas vilja att höras och synas.

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jul 27, 2017 @ 13:11:11

    Jag orkade inte lyssna på Löfven och hans nygamla uppsättning. Allt de gjort hittills har varit fantastiskt tyckte de själva. Några av mina grannar som är sossar tycker synd om Löfven. Så detta spektakel kommer att fortsätta. Hur dålig kan en regering bli? Hur dålig som helst tycks det. Dessutom utan att inbitna sjuklöveranhängare byter fot.

    Gillad av 2 personer

    Svara

  2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Jul 27, 2017 @ 15:50:53

    Jag har på senare tid fått en allt mer positiv bild av SD även om det är ett monopolkapitalistiskt Israel-vurmande parti. I vissa frågor tycks de ha vanligt sunt förnuft.

    Gillad av 1 person

    Svara

  3. Markus
    Jul 29, 2017 @ 00:13:06

    förstår inte hur man kan tycka synd om dom och beklaga sig över SD som tycker något helt annat så jävla fegt att inte våga ha en egen åsikt o försvara sossarna !

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!