Det politiska klimatet

Det oerhörda har hänt En av världens ledare har hoppat ur det politiska ekorrhjulet. Donald Trump säger ”Nu får ni klara er utan USA:s pengar”. Han anser att han har ett större ansvar för att få USA på fötter än för det globala projektet Klimathotet. USA lämnar alltså Parisöverenskommelsen.

Jan-Erik Ander (JEANDER:s bildblogg))

Vad är det då han lämnar? Avtalet skrevs skrevs under av 195 länder 2015 och träder i kraft 2020. Han lämna alltså ingenting pågående! Huvudpunkterna i avtalet är:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om jag fattar det rätt så anser Trump och hans regering att USA inte har ekonomi för att betala för de försyndelser som andra länder åstadkommer. USA behöver rätta upp den egna ekonomin först.

Varje sunt tänkande land borde väl tänka på det egna landet i första hand? Naturligtvis ska inget land bidra till förstörelse av vår värld! Om alla tog sitt ansvar så skulle ju klimatavtalet vara totalt onödigt! Men Johan Rockström säger om Trumps tillkännagivande:

”Han saboterar för alla länder och sätter framtiden på spel när han väljer att dopa ekonomin för en kortsiktig tillväxt.”

”Klimatet är inte längre en miljöfråga, det är en fråga om säkerhet, stabilitet, välfärd och ekonomi. Donald Trump har förlorat sin legitimitet som global ledare på alla områden.”

Just det! Klimatet är en politisk fråga. Det har blivit en fråga om politiska visioner. Politikerna har visioner om hur vi ska leva i en global värld. De har i ren storebrors anda talat om vilka länder som är de goda med rätt kunskap och med de rätta åsikterna. Dessa ”goda länder” ska bekosta utbildningen av de andra länderna. De goda ländernas idéer ska implementeras i de andra länderna. Våra multinationella företag ska få fäste även i dessa länder. De globala idealen ska vara ”de goda ländernas” Via klimatfrågan vill ”de goda” få ekonomisk makt över hela världen!

Trump vill inte delta i detta. Han har insett att det finns en mängd klimathots-företag som gör enorma vinster på klimathotet! Han är kanske pojken som säger att ”kejsaren är naken”?

Rockström har rätt! Klimatet är ingen miljöfråga. Det är ett politiskt projekt för att ekonomiskt styra vårt jordklot. Vi tvingas att delta i detta ruttna spel med hjälp av miljöskatter. När ska vi säga att ”kejsaren är naken”?

 

 

12 kommentarer (+lägga till din?)

  1. worlpresscomsite
    Jun 02, 2017 @ 12:07:08

    Hans Högqvist
    Lars Bern kommenterar detta idag: https://anthropocene.live/2017/06/01/trumps-krav-pa-omforhandling-av-parisavtalet-kan-utvecklas-till-hans-storsta-triumf/

    Den innehåller en intressant grafisk jämförelse mellan klimatalarmisternas dataskapade temperaturutveckling och de faktiska mätningarna gjorda med väderballonger och sateliter. Fakta visar ingen ökad temperatur medans datasimuleringarna som Parisavtalet vilar på visar en stor ökning av temperaturen.

    Gillad av 1 person

    Svara

  2. tompas11
    Jun 02, 2017 @ 12:46:29

    Ja hur kan det komma sig att vissa tror att människan kan påverka och förändra jordens klimat? Vi har ju inga möjligheter att ens förändra eller påverka vädret, än mindre jordens klimat. Klimatet lever sitt eget liv och är inget som den lilla människan kan påverka i någon riktning.

    Vi ska också komma ihåg att klimatet har alltid varit i förändring, klimatet är aldrig statiskt och vi bör vara glada att vi lever i ett någorlunda hyfsat klimat just nu. Hur det blir i framtiden med klimatet är det faktiskt ingen som vet.

    Nä det är som Ulla skriver, allt handlar om politisk makt och pengar, inget annat!
    Man blir glad när det trots allt finns människor som inser att Parisavtalet bör hamna där det hör hemma – i papperskorgen.

    Gillad av 2 personer

    Svara

    • ulsansblogg
      Jun 02, 2017 @ 13:27:37

      Egentligen är det svårt att förstå hur denna dumhet – Parisavtalet – kunde göras av människor som påstår sig tillhöra en elit. Nu, när avtalet finns, så borde det hamna i en dokumentförstörare och glömmas bort som en pinsam episod i mänsklighetens historia.

      Gilla

      Svara

  3. uppstigersolen
    Jun 02, 2017 @ 15:20:00

    Alldeles utmärkt sammanfattning. Både Ulsan och kommentarer. När prognoser för morgondagens väder inte stämmer hur kan nån tro att det går att göra prognoser åratals framåt.

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jun 02, 2017 @ 19:07:03

      Ja, det är mycket lustigt att man kan se hur många grader temperaturen har höjts sedan t ex 1800-talet. Då hade man inte så fina mätinstrument och mätte definitivt inte på så många platser. var man lika noga med mätdata då som nu? Som du påpekar så slår prognoserna ofta fel. Hur kan man då göra långtidsprognoser?

      Gilla

      Svara

  4. Inger
    Jun 02, 2017 @ 16:17:23

    Tack Ulla för en begriplig sammanfattning över vad avtalet innebär. Har varit tveksam tidigare men nu känner jag mig övertygad. Vet att jag kan lita på ditt omdöme.

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jun 02, 2017 @ 19:12:11

      Set har inte talats så mycket om vad avtalet innebär mer än temperaturen. Men det har inte talats om att det är mäktiga företagsledare som driver på. De vill naturligtvis sälja sina miljöprodukter över hela världen. Politikerna förstår inte att det är de och våra skattepengar som står för marknadsföringen. De rika mäktiga företagsledarna gnuggar händerna !

      Gilla

      Svara

  5. larslindblog
    Jun 03, 2017 @ 08:04:11

    Tack Ulla , att du förklarade detta för mig. Du skulle behövas i Agenda ! Eller ett liknande program som Leif GW:s veckans brott , det skulle kunna vara 30 min. en gång per vecka och heta ” Ulla förklarar ” och gå igenom veckans viktigaste händelser.

    Gilla

    Svara

    • ulsansblogg
      Jun 03, 2017 @ 09:03:32

      Tack, för ditt förtroende för mina funderingar! Det låter smickrande med ett expertprogram på TV. Men … jag vill inte tillhöra någon expertelit! Jag vill vara fri i mina tankar!
      Jag minns en professor från högskolan. Han jobbade bara halvtid. Han ansåg att det var en förmån. Han kunde använda resten av tiden till att tänka!
      Det är nog så som jag också fungerar. Jag tänker när jag sitter vid datorn, äter middag, rensar i blomrabatter, går i livsmedelsbutiken, är på semester eller gör något annat. Ofta hamnar tankarna i papperskorgen. Men några ligger kvar i hjärnkontoret och putsas av och bearbetas. Till slut förstår jag de själv och då kanske hamnar de på pränt.
      Det är så som jag vill ha det i fortsättningen också!

      Gilla

      Svara

  6. Martin
    Jun 03, 2017 @ 17:54:22

    @tompas11
    Påverka vädret kan man. Det kallas för ”molnsådd” https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/05/21/molnsadd-rhode-island-antar-lag-for-att-reglera-geoengineering-klimatmodifiering/

    Att man kanpåverka vädret lokalt, betyder att folkeler stater gör det. Frågan är således i vilken utsträckning det förekommer, i vilket syfte och med vad. Där går meningarna isär.

    Det är ex. idag ganska vanligt att Youtub-förskrämda tanter utan kompetens på området jagar kondensstrimmor från passagerarflygplan med sina kameror i tron att de bidrar med något viktigt, ofta p.g.a. vilseledande Youtube-clickbaits.

    Om dessa teorier inte är helt inkompetenta, ex. angriper ”kors” eller parallella linjer som om det vore något märkligt efter flygtrafikens flygrutter, så förefaller de ändå ofta vara extremt osannolika, men att man kan bespruta från flygplan och att det har gjorts förut i historien i skadligt syfte råder det inte minsta tvivel om, särskilt inte för Agent Orange-offer från Vietnamkriget.

    Gilla

    Svara

  7. Martin
    Jun 03, 2017 @ 18:04:45

    Trump försöker förmodligen hålla åtminstone ett vallöfte, men sannolikt även försöka stimulera USA:s ekonomi genom att ge industrin billig energi. Att något energislag med dagens teknikutveckling ”skapar jobb” verkar dock vara ett tveksamt påstående. Industrin i hela världen försöker minska kostnader genom automatiseringar och robotisering, således är nog det rimligaste att satsa på arbetstidsförkortningar och utbildningar till de arbeten som inte kan skötas av robotar om alla ska få meningsfull sysselsättning i samhället.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!