Det politiska klimatet

Det oerhörda har hänt En av världens ledare har hoppat ur det politiska ekorrhjulet. Donald Trump säger ”Nu får ni klara er utan USA:s pengar”. Han anser att han har ett större ansvar för att få USA på fötter än för det globala projektet Klimathotet. USA lämnar alltså Parisöverenskommelsen.

Jan-Erik Ander (JEANDER:s bildblogg))

Vad är det då han lämnar? Avtalet skrevs skrevs under av 195 länder 2015 och träder i kraft 2020. Han lämna alltså ingenting pågående! Huvudpunkterna i avtalet är:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om jag fattar det rätt så anser Trump och hans regering att USA inte har ekonomi för att betala för de försyndelser som andra länder åstadkommer. USA behöver rätta upp den egna ekonomin först.

Varje sunt tänkande land borde väl tänka på det egna landet i första hand? Naturligtvis ska inget land bidra till förstörelse av vår värld! Om alla tog sitt ansvar så skulle ju klimatavtalet vara totalt onödigt! Men Johan Rockström säger om Trumps tillkännagivande:

”Han saboterar för alla länder och sätter framtiden på spel när han väljer att dopa ekonomin för en kortsiktig tillväxt.”

”Klimatet är inte längre en miljöfråga, det är en fråga om säkerhet, stabilitet, välfärd och ekonomi. Donald Trump har förlorat sin legitimitet som global ledare på alla områden.”

Just det! Klimatet är en politisk fråga. Det har blivit en fråga om politiska visioner. Politikerna har visioner om hur vi ska leva i en global värld. De har i ren storebrors anda talat om vilka länder som är de goda med rätt kunskap och med de rätta åsikterna. Dessa ”goda länder” ska bekosta utbildningen av de andra länderna. De goda ländernas idéer ska implementeras i de andra länderna. Våra multinationella företag ska få fäste även i dessa länder. De globala idealen ska vara ”de goda ländernas” Via klimatfrågan vill ”de goda” få ekonomisk makt över hela världen!

Trump vill inte delta i detta. Han har insett att det finns en mängd klimathots-företag som gör enorma vinster på klimathotet! Han är kanske pojken som säger att ”kejsaren är naken”?

Rockström har rätt! Klimatet är ingen miljöfråga. Det är ett politiskt projekt för att ekonomiskt styra vårt jordklot. Vi tvingas att delta i detta ruttna spel med hjälp av miljöskatter. När ska vi säga att ”kejsaren är naken”?

 

 

Annonser

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. worlpresscomsite
  Jun 02, 2017 @ 12:07:08

  Hans Högqvist
  Lars Bern kommenterar detta idag: https://anthropocene.live/2017/06/01/trumps-krav-pa-omforhandling-av-parisavtalet-kan-utvecklas-till-hans-storsta-triumf/

  Den innehåller en intressant grafisk jämförelse mellan klimatalarmisternas dataskapade temperaturutveckling och de faktiska mätningarna gjorda med väderballonger och sateliter. Fakta visar ingen ökad temperatur medans datasimuleringarna som Parisavtalet vilar på visar en stor ökning av temperaturen.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Jun 02, 2017 @ 12:46:29

  Ja hur kan det komma sig att vissa tror att människan kan påverka och förändra jordens klimat? Vi har ju inga möjligheter att ens förändra eller påverka vädret, än mindre jordens klimat. Klimatet lever sitt eget liv och är inget som den lilla människan kan påverka i någon riktning.

  Vi ska också komma ihåg att klimatet har alltid varit i förändring, klimatet är aldrig statiskt och vi bör vara glada att vi lever i ett någorlunda hyfsat klimat just nu. Hur det blir i framtiden med klimatet är det faktiskt ingen som vet.

  Nä det är som Ulla skriver, allt handlar om politisk makt och pengar, inget annat!
  Man blir glad när det trots allt finns människor som inser att Parisavtalet bör hamna där det hör hemma – i papperskorgen.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 02, 2017 @ 13:27:37

   Egentligen är det svårt att förstå hur denna dumhet – Parisavtalet – kunde göras av människor som påstår sig tillhöra en elit. Nu, när avtalet finns, så borde det hamna i en dokumentförstörare och glömmas bort som en pinsam episod i mänsklighetens historia.

   Gilla

   Svara

 3. uppstigersolen
  Jun 02, 2017 @ 15:20:00

  Alldeles utmärkt sammanfattning. Både Ulsan och kommentarer. När prognoser för morgondagens väder inte stämmer hur kan nån tro att det går att göra prognoser åratals framåt.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 02, 2017 @ 19:07:03

   Ja, det är mycket lustigt att man kan se hur många grader temperaturen har höjts sedan t ex 1800-talet. Då hade man inte så fina mätinstrument och mätte definitivt inte på så många platser. var man lika noga med mätdata då som nu? Som du påpekar så slår prognoserna ofta fel. Hur kan man då göra långtidsprognoser?

   Gilla

   Svara

 4. Inger
  Jun 02, 2017 @ 16:17:23

  Tack Ulla för en begriplig sammanfattning över vad avtalet innebär. Har varit tveksam tidigare men nu känner jag mig övertygad. Vet att jag kan lita på ditt omdöme.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 02, 2017 @ 19:12:11

   Set har inte talats så mycket om vad avtalet innebär mer än temperaturen. Men det har inte talats om att det är mäktiga företagsledare som driver på. De vill naturligtvis sälja sina miljöprodukter över hela världen. Politikerna förstår inte att det är de och våra skattepengar som står för marknadsföringen. De rika mäktiga företagsledarna gnuggar händerna !

   Gilla

   Svara

 5. larslindblog
  Jun 03, 2017 @ 08:04:11

  Tack Ulla , att du förklarade detta för mig. Du skulle behövas i Agenda ! Eller ett liknande program som Leif GW:s veckans brott , det skulle kunna vara 30 min. en gång per vecka och heta ” Ulla förklarar ” och gå igenom veckans viktigaste händelser.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 03, 2017 @ 09:03:32

   Tack, för ditt förtroende för mina funderingar! Det låter smickrande med ett expertprogram på TV. Men … jag vill inte tillhöra någon expertelit! Jag vill vara fri i mina tankar!
   Jag minns en professor från högskolan. Han jobbade bara halvtid. Han ansåg att det var en förmån. Han kunde använda resten av tiden till att tänka!
   Det är nog så som jag också fungerar. Jag tänker när jag sitter vid datorn, äter middag, rensar i blomrabatter, går i livsmedelsbutiken, är på semester eller gör något annat. Ofta hamnar tankarna i papperskorgen. Men några ligger kvar i hjärnkontoret och putsas av och bearbetas. Till slut förstår jag de själv och då kanske hamnar de på pränt.
   Det är så som jag vill ha det i fortsättningen också!

   Gilla

   Svara

 6. Martin
  Jun 03, 2017 @ 17:54:22

  @tompas11
  Påverka vädret kan man. Det kallas för ”molnsådd” https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/05/21/molnsadd-rhode-island-antar-lag-for-att-reglera-geoengineering-klimatmodifiering/

  Att man kanpåverka vädret lokalt, betyder att folkeler stater gör det. Frågan är således i vilken utsträckning det förekommer, i vilket syfte och med vad. Där går meningarna isär.

  Det är ex. idag ganska vanligt att Youtub-förskrämda tanter utan kompetens på området jagar kondensstrimmor från passagerarflygplan med sina kameror i tron att de bidrar med något viktigt, ofta p.g.a. vilseledande Youtube-clickbaits.

  Om dessa teorier inte är helt inkompetenta, ex. angriper ”kors” eller parallella linjer som om det vore något märkligt efter flygtrafikens flygrutter, så förefaller de ändå ofta vara extremt osannolika, men att man kan bespruta från flygplan och att det har gjorts förut i historien i skadligt syfte råder det inte minsta tvivel om, särskilt inte för Agent Orange-offer från Vietnamkriget.

  Gilla

  Svara

 7. Martin
  Jun 03, 2017 @ 18:04:45

  Trump försöker förmodligen hålla åtminstone ett vallöfte, men sannolikt även försöka stimulera USA:s ekonomi genom att ge industrin billig energi. Att något energislag med dagens teknikutveckling ”skapar jobb” verkar dock vara ett tveksamt påstående. Industrin i hela världen försöker minska kostnader genom automatiseringar och robotisering, således är nog det rimligaste att satsa på arbetstidsförkortningar och utbildningar till de arbeten som inte kan skötas av robotar om alla ska få meningsfull sysselsättning i samhället.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: