Nu lyfter vi lite på locket …

Jag blev glad igår kväll när jag såg uppdrag granskning och tänkte att nu äntligen vågar de. Idag känner jag mig bedrövad över alla krafter som vill lägga tillbaka på soptunnan.

Mustafa Panshiri, före detta polis med afghanskt ursprung, tycker det är viktigt att diskutera andelen utlandsfödda gärningsmän som är dömda för våldtäkt eller försök till våldtäkt. Att tona ner överrepresentationen är fel väg att gå. han sa i UG att det är ett svek mot de som faktiskt drabbas att inte vilja tala om kulturella skillnader.

Anne Heberlein talade om sin forskning kring utländska mäns överrepresentation som våldtäktsmän. I programmet hävdar Jerzy Sarnecki att det inte går att dra några slutsatser trots att det har varit känt under minst 30 år att utländska män toppar statistiken.

En rapport från BRÅ 2005 visade att det är fem gånger högre risk att en gärningsman som begått våldtäkt eller våldtäktsförsök är utrikes född än född med två svenskfödda föräldrar. Men Jerzy Sarnecki m fl har hävdat att det beror på socioekonomiska faktorer och att vi inte ska prata om denna statistik då den debatten kan gynna de främlingsfientliga rasistiska Sverigedemokraterna.

Men sen kommer det – efter att programmet har gjorts. Jerzy Sarnecki och Nina Rung menar att SVT aldrig skulle ha visat UG:s program. Överrepresentationen beror ju på socioekonomiska faktorer och att vi inte ska prata om denna statistik då den debatten kan gynna de främlingsfientliga rasistiska Sverigedemokraterna.

En lång rad av sk kriminologer och tyckare ansluter sig till att programmet enbart spår på främlingsfientlighet och rasism. Det var ju inget nytt som kom fram i programmet! Men varför har ingenting gjorts för att ändra på utvecklingen? Drygt 30 år har man vetat! Hur många kvinnor och flickor har offrats för att inte gynna främlingsfientliga? Under den tiden har ju de som inte har velat, inte har försökt, inte har  kunnat och velat gynna den politiska makten förnekat och skyllt SD för att vara främlingsfientligt då sanningen har poppat upp. Hela den tiden har politikerna blundat och offrat de som har utsatts för dessa vidriga brott!

Men inte bara politiker eller sk kriminologer. En mängd andra – feminister och vänstermänniskor – på sociala medier skriver att UG har fel och ljuger samt går SD:s ärende. Jag blir så trött på dem. Varför försvarar de utländska våldtäktsmän? det är ju ingen som har sagt någonting om att alla våldtäktsmän är utländska eller att alla utländska män begår våldtäkter! Men alla dessa som går i försvarsposition och förnekar spär faktiskt på ilskan hos vanliga människor – ilskan mot dem som hela tiden förnekar!

Som en positiv motvikt läser jag Magda Gads inlägg, där hon undrar varför vi inte talar om kulturkrockar. Hon skriver om samma saker som jag har gjort under många år.

”Varför gör SVT ett så långt program om våldtäkter och diskussion om utlandsfödda, socioekonomi och kulturkrockar UTAN att närmare gå in på kulturskillnaderna?

Varför visar man inte hur det är i andra länder och pratar mer med de berörda människorna?

Nu fick en svensk professor mest tid och de andra rösterna försvann närmast i mängden och saknade djup.
Jag är allergisk mot när man pratar OM istället för MED.

Vi som jobbar i de här länderna vet mycket väl hur stora skillnaderna är vad gäller allt från kultur till synen på kvinnor, rättssystem och hur hela samhället är inordnat.
Det är ingen verklighet som ska döljas.

Tvärtom måste den lyftas fram! Främst naturligtvis för de kvinnor som dagligen lever i förtryck och som inte ens har lagen på sin sida om de blir misshandlade eller våldtagna.

I många länder är det till exempel den som blivit våldtagen som hamnar i fängelse eller på annat sätt blir bestraffad – för att ha haft sex utanför äktenskapet. Såvida det inte skedde inom äktenskapet förstås – då är det inget brott alls. Och om en kvinna kysser en man som hon inte är gift med kan hon dödas. Reglerna, kontrollen och åtskillnaden mellan könen är mycket hård.
Utan kunskap om dessa saker kan vi aldrig nå förändring.

Att olika människor sedan kan utnyttja sanningar och verklighetsbeskrivningar för egen agenda är ointressant.
Så tänker man i diktaturer där man censurerar.
I demokratier ska det finnas utrymme att lyfta både fakta och åsikter – och sedan argumentera och diskutera.
Det ÄR demokrati.”

Magda Gad vet! Vi är många fler som vet! Men osunda krafter väljer att offra de kvinnor som utsätts för dessa utländska män som kommer från en annan kultur. De vill lägga tillbaka locket på den tunna som UG försiktigt gläntade på igår! Ska de lyckas?

 

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Aug 23, 2018 @ 12:58:32

  Jag måste såg att en mkt allvarlig sak är att i Sverige censureras det också . Och det faktum att valobservatörer fast bara två kommer via EU till Sverige. Suck. Men jag tyckte också att SVT var någonstans mellan mycket och fantastiskt bra .

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. S Eriksson
  Aug 24, 2018 @ 08:55:30

  Angående UG och Jerzy S.
  Om man söker på Feminist inspektionen på Youtube så tas i deras två senaste inslag upp just UG och Jerzy, det behandlas ganska ingående och jag tyckte det var väldigt intressant. Även den eventuellt märkliga omsvängningen från SVT tas upp där och i Petterssons blog. Någon nämnde att SVT vill stå den rådande regimen nära hålla med och nu har väl opinionen svängt, så då anpassar sig SVT . Jag vet det inte men jag anar det.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. S Eriksson
  Aug 24, 2018 @ 18:53:15

  Aron Flam och en jurist förklarar varför Sverige har en speciell rättspraxis. Långt men rekommenderas. Sprid gärna vidare

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med bilder

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

%d bloggare gillar detta: