Rödgrön oro

Ingen kan väl ha undgått Mainstream medias oro över den påstådda oron hos vanliga människor som röstar efter förnuft istället för ideologi. De letar efter enkla lösningar till att människor kan rösta för Brexit och Trump. Varför lyder inte människor MSM längre? Varför har vanliga människor egna åsikter?

I ledare efter ledare och krönika efter krönika läser jag deras analyser och tänker: ”Ni förstår fortfarande inte!” Jag läser om deras oro för att svenska väljare skulle kunna få för sig att rösta ”fel” och oron för de ”högerpopulistiska vindarna”. Jag känner mest för att skicka dem en inbjudan till TFF.

Även vår statsminister är orolig över att han inte lyckas få med sig svenska folket i en intervju sa han:

”– Ja, uppenbarligen är det så. Vi måste erkänna det. Det är inget att hymla om. Vi ska inte tala om folk eller till folk utan från folk, så som folk uppfattar det. Vi måste ha den mentaliteten att vi vågar möta människor mycket mer.”

”– Människor måste på riktigt uppfatta att vi ser deras oro och att vi tar den på allvar. Det andra är att förklara att vi har ändrat inriktning på politiken men att förändringen inte sker på ett år eller två. Men vi är på rätt väg. I den stund vi splittras i samhället och börjar peka på varandra och säger att det är ditt fel eller att den och den duger inte, då är vi illa ute.”

Kanske även han borde få en inbjudan? Han har inte förstått! Det är inte befolkningen som är orolig utan han själv och resten av regeringen. De är oroliga för att förlora sin makt! De förstår inte att människor  ser problemen i sin egen vardag och röstar därefter.

Jag brukar tjuvläsa FB-sidor för att fånga upp åsikter och argument. Det är sällan eller nästan aldrig som jag kommenterar dem. Deras kommentarer och diskussioner ger mig dock en hel del att tänka på. Igår läste jag  en vänsterpartist om M och SD:

”Jag är rädd. För okunskapen, för brutaliteten. För den grabbiga arrogansen.”

Vad är personen rädd för? Vilken okunskap? Tvärtom tror jag att människor som tagit ställning för SD är mer pålästa och mer politiskt intresserade än vad den stora allmänheten är. De har tagit ställning pga de problem som finns i vårt land. Brutalitet och arrogans? För den som lever ett liv med skygglappar kan alla faktabaserade argument upplevas som brutala och arroganta. Denna rädda vänsterpartist är nog orolig för att få tillbaka all ”skit” som vederbörande själv har spridit under många år.

På en annan FB-sida läste jag:

”För att personer som Birro har massor med makt och hans sätt att diskutera politik är ohederligt och tyvärr på sikt väldigt skadligt för vårt land.
Allt han gör är att han piskar upp stämningen.
Han är en trigger som påstår sig sitta på den riktiga sanningen.
Det ska aldrig stå på min gravsten att jag var tyst när sådana som Birro och hans polare försökte splittra Sverige genom att sätta grupper mot varandra. Aldrig.”

Ohederligt och skadligt för vårt land? På vilket sätt då? Det kan aldrig vara ohederligt eller skadligt att skriva ner eller yttra sina egna tankar! När sen andra människor känner igen sig i detta och håller med så påstås han piska upp stämningen, triggar igång och splittrar! Men … om människor tänker exakt samma tankar så försvinner inte dessa även om Birro är tyst. Det kommer alltid att finnas någon annan som yttrar samma tankar. Det kallas yttrandefrihet! Det är kanske snarare bristen på yttrandefrihet och åsiktskorridorer som triggar igång? Det som pyser underifrån poppar alltid upp till ytan så småningom!

”Sorglustiga rapporter om inställda tentor på amerikanska universitet, tysta minuter, hysterisk sorg och mindre lustiga berättelser om våld och upplopp har nått oss sedan valresultatet blev känt. Den politiska splittringen drabbar också människor på ett personligt plan – NY Times beskriver i artikeln ”Political Divide Splits Relationships – and Thanksgiving, Too” hur besvikna, bestörta och upprörda demokrater bryter med släkt och vänner som befinner sig på fel sida.

Matthew Horne berättar att han ställt in julfirandet med familjen i Texas – de röstade nämligen på Trump. Nancy Sudin, övertygad demokrat, vägrade att fira Thanksgiving med sin mamma och bror eftersom de röstat rött. Ruth och hennes blivande make flyttade hela bröllopet till Italien för att slippa trumpistisk släkt på sin stora dag.” läser jag i GP.

Varför har vissa människor så svårt att förstå andra människors tankar och varför är de så oresonliga? Kan det bero på att de har svårt att erkänna sina egna fel och brister. Lider de av separationsångest och vill inte överge det som de alltid har trott på? Är den gamla inkörda ideologin som en ”snuttefilt” de absolut inte vill göra sig av med?

snuttefilt

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. maggan
  Dec 04, 2016 @ 15:05:42

  Tragiska figurer som inte klarar av andras åsikter. Vi har ju sett detta i många år, när det gäller hatet mot dem som röstar på SD. Nu, när Brexit och Trump vunnit skriker de oresonliga ännu högre. Många val stundar och jag misstänker att de oroliga kommer att bli ännu oroligare, istället för att intressera sig lite djupare för politiken och dess följder. En före detta släkting till mig (bror) har jag brutit kontakten med. Klarade inte av hans oresonliga ilska mot mig. Han är aktiv inom V, kanske därför han är så rabiat och hemsk mot mig som är SD.
  M

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Dec 04, 2016 @ 15:24:35

   Hmm jag känner igen mig i din situation! I mitt fall var det jag som bröt med min bror när han påstod att jag hade samröre med KKK. Han tyckte också att det var tur att far var död för han skulle ha skämts över mig. Allt detta för att jag undrade varför feministerna inte bryr sig om kvinnorna i förorterna. OBS! Även min bror befinner sig långt ut på vänsterkanten även om han räknar sig som Socialdemokrat.

   Gilla

   Svara

 2. larslindblog
  Dec 04, 2016 @ 17:39:23

  Jättebra skrivet , Ulla.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

Sven-Erland - insikter från partikansliet på Sveavägen

Sveriges mest progressiva blogg - nu från regeringskansliet

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: