Falska politiker

Givetvis är inte Demirok och de andra så här dumma i huvudet. Däremot är de falska. Och nu tar de chansen att blåsa upp SD:s incelmemes till det största hotet mot Europa sedan Djingis Khan. Samtidigt sprängs och skjuts det dagligen i offentlig miljö. Vi har 13-åriga ”barnsoldater” som letar ”mordkontrakt”. Vi har 10-åringar som inte kan säga vad de ska bli när de bli stora eftersom det är rädda för att bli skjutna av misstag innan dess. På lekplatsen eller basketplanen. (Kolla SVT:s ”Stockholms Gängkrig, bakom rubrikerna”). Vi har en poliskår infiltrerad av kriminella. …såg ni förresten Murre kalla till presskonferens över DEN grejen…? Vi har ett rättsväsendet som haltar fram i allt långsammare takt p.g.a av konstant överbelastning och advokater som läcker information till kriminella. Vi har bomber som fraktas (ofta av minderåriga) tvärs genom huvudstadens tunnelbanenät i rusningstid. Vi har religiösa extremister som använder Sverige som plattform för att bygga upp sin samhällsomstörtande verksamhet. Vi har ”IS-återvändare” som ska rehabiliteras genom jobb på dagis.

Länk till en bild i Expressen


Vi har SIS-hem som fungerar som brottscentraler. Och vi har framför allt en fullständigt förryckt journalistkår som (med några få undantag) ljugit för oss i decennier. Förskönat och fokusförflyttat. Rasistkletat och gråtit krokodiltårar över div. inbillade värdegrundskatastrofer. Precis som denna gång. Allt i den förmenta ”godhetens” namn. Däri ligger det stora problemet. Däri ligger det verkliga hotet mot demokratin. Låt inte de sorgliga snipporna få er att tro något annat.

Jens Ganman

Fanatiker saknar humor

Hur botar man en fanatiker? Denna fråga har den israeliska författaren och samhällsdebattören Amos Oz, 1939 – 2018, tagit upp i sin bok med samma namn. Han säger också att fanatiker saknar humor och har därför svårt att se sina egna fel och kan därmed inte heller skratta åt dem.

De flesta av oss tänker att fanatiker är udda personer som t ex Stig-Helmer som nöjer sig med ett liv som brödrostkontrollanten som kan alla järnvägsstationerna i landet och kan rabbla tidtabellerna. Eller någon som vigt sitt liv åt frimärkssamling. Eller någon som detaljstuderat Elvis Presleys liv och försöker att bli en kopia av honom. Eller som Henrik Arnstad som kallar sig för historiker och ser fascister i alla gathörn och leker med pilbåge.

Det finns människor som är fanatiska i tron – tron på en viss religion eller en viss samhällssyn och/eller en viss politik. Det brukar talas om extremhöger, extremvänster och religiösa extremister. Men finns det inte fanatiker inom de andra politiska grupperingarna? Jo, naturligtvis! Jag skulle kunna räkna upp en mängd politiska fanatiker från alla partier. Ändå ägnar sig många journalister och övriga politiker åt att peka med hela handen åt den sk extremhögern!

Expo har under lång tid fanatiskt inriktat sig på extremhögern. Alla som har ”fel” åsikter måste finna sig i att kallas för extremhöger! Msm-medierna har försökt att hänga med på samma vokabulär. Nu senast är det TV4 som har infiltrerat sig i SD och avslöjar först en mängd ”trollkonton” på internet och senaste siffran som jag såghandlade om ett 20-tal. Men de har inga bevis. Ändå är de fanatiska och VET att det är trollkonton. De VET att SD vill manipulera valresultatet i EU-valet!

TV4:s Kalla fakta har i två program granskat hur Sverigedemokraterna använder anonyma konton på internet.

Kalla faktas reporter har i flera månader arbetat på Youtube-kanalen Riks och senare som kommunikatör på SD:s kommunikationsavdelning.

Med hjälp av dold kamera avslöjas hur Riks och partiet är tätt sammankopplade, hur anställda vid kommunikationsavdelningen driver en stor mängd anonyma konton på nätet för att nedvärdera politiska motståndare och hur de sprider innehåll som gynnar det egna partiet. Internt kallas verksamheten ”trollfabriken”, enligt granskningen.

S-ledaren Magdalena Andersson visar sin fanatiska sida när hon tror på allt som TV4 rapporterar:

– Det största partiet i regeringsunderlaget har avslöjats med att driva en trollfabrik, säger Magdalena Andersson.

– Det är ett arbetssätt som för tankarna till Ryssland och som inte hör hemma i Sverige.

– Avslöjandet om SD:s trollfabrik ska inte reduceras till en fråga om smutskastning av partier. Det är en säkerhetsfråga. En fråga om att säkra valet från otillbörlig påverkan. Syftet med trollfabriker är att med fejkkonton manipulera det politiska samtalet, sprida hot och hat för att skapa splittring och ytterst påverka val.

Andersson tycker att det hade varit rimligt om SD hade erkänt att de ertappats med något omoraliskt, bett om ursäkt och vidtagit åtgärder. Hon tycker att SD istället gått till rasande attack mot oppositionen och den samlade journalistkåren.

S-ledaren tillhör alltså den fanatiska skaran som saknar humor. Hon kan inte skratta åt ett skämt eller en rolig bild – i alla fall inte när det handlar om hennes parti! Hon kan inte förstå varför någon tycker annorlunda än vad hon gör. Hon kan inte se en nyanserad bild. Hon vill motarbeta hat, hot och splittring men vägrar att samarbeta med SD och tar alla chanser att själv splittra, ljuga, förnedra och smutskasta! Hon lyssnar hellre på Expo och TV4 än att hon försöker ta reda på sanningen!

Magdalena Andersson saknar alltså humor! De som saknar humor vill alltid driva igenom sin egen vilja!

Krönika med Karl-Olov Arnstberg – Liberal och illiberal demokrati

Liberal och illiberal demokrati

Mindre än en vecka efter att det ungerska folket år 2022 i en jordskredsseger utsett Viktor Orbán till sin ledare kallade Dagens Nyheter honom för autokrat, vilket är en synonym till diktator. I andra svenska tidningar kunde man läsa att Orbán, sedan han kom till makten år 2010, ”framgångsrikt raserat demokratin”.

Anledningen är att de lägger in moraliska värderingar. Demokrati är inte bara en metod för att tillsätta regeringar utan en demokrati måste bejaka antinationalism, globalisering och mänskliga rättigheter. Det politiskt oanständiga ligger i att medan det klassiska demokratibe¬greppet handlar om folkets vilja, så refererar begreppet liberal demokrati till elitens vilja.

Den amerikanske statsvetaren John Mearsheimer menar att det finns två grundtyper av statsskick. Den ena, den liberala demokratin, utgår från individen. Alla människor på planeten har samma rättigheter, alla är lika mycket värda. Alternativet, det nationella styresskicket, utgår från kollektivet, vilket gör det partikulärt. Alla människor är inte lika mycket värda utan det egna landets invånare är mest värda.

1997 introducerades i en artikel i den amerikanska tidskriften Foreign Affairs ett intressant motbegrepp; den illiberala demokratin. Wikipedia skriver:

”En illiberal demokrati är ett statsskick som döljer sina icke-demokratiska metoder bakom formellt demokratiska institutioner och förfaranden. Det saknas konsensus bland experter om den exakta definitionen av illiberal demokrati eller om sådana ens existerar.”

Begreppet liberal demokrati står för det goda statsskicket medan illiberal demokrati står för det onda. Viktor Orbán definierar Ungerns framtid som illiberal. Det är konstigt att Ungerns medborgare, efter att ha levt med en ond partiledare och hans onda parti i tolv år, åter väljer den onde statsledaren framför hans konkurrenter. Antingen är det något fel på definitionen av liberal demokrati eller så är ungrarna ett ont folk.

Viktor Orbán är intellektuellt på en helt annan nivå än de EU-politiker som ivrar för den liberala demokratin. Han har genomskådat demokratibegreppets moralisering, det vill säga att begreppet liberal står för det mångkulturella, globalistiska och (faktiskt) demokrati-fientliga byråkratstyre som Europa med EU har hamnat i.

Om ungrare i gemen också har genomskådat begreppet liberal demokrati är inte lätt att säga, men de förstår värdet med en stark politisk ledare som sätter det egna folket i första rummet. En fråga som är värd att utreda är varför inte svenskarna gör det.

——————-

Tidigare äldre inlägg

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning