Går det att vara individualist i kollektivet Sverige?

Varje samhälle består av en mängd individer som har något gemensamt. I samhället Sverige har vi landet och dess invånares bästa som gemensam nämnare. Därför har en mängd kollektiva lösningar kommit till. Alla invånare ska ha samma rättigheter och samma skyldigheter i kollektivet. Alla ska leva på samma villkor. Men det förutsätter ju att alla är överens om villkoren.

Vilka är då villkoren i Sverige? Alla som är folkbokförda i Sverige har i de flesta situationer samma rättigheter och skyldigheter som svenska medborgare. Dock finns vissa skillnader. Det är bara svenska medborgare som har en absolut rätt att bo och arbeta i landet, och bara svenska medborgare har rösträtt i riksdagsval. Det krävs också ett svenskt medborgarskap för att kunna bli invald i riksdagen.

Men skyldigheter då? Jo, vi måste betala skatt och vi måste följa lagen. Alla som kan jobba ska jobba, säger regeringen.

I vårt samhälle finns dock en mängd individualister som inte vill följa lagen, som vill leva på våra gemensamma tillgångar eller inte vill betala de beslutade skatterna.

Många anser att våra beslutade lagar är felaktiga och bryter medvetet mot dem – går t ex mot röd gubbe eller kör för fort. Andra begår direkt kriminella saker som stöld, rån, mord, våldtäkter osv. Naturligtvis måste brott mot våra lagar bestraffas oavsett vem som begår brotten. Men idag är det ganska godtyckligt om och hur anmälningar, utredningar och bestraffning ska utövas. Många gånger avgör känslor snarare än rättvisa. Vissa brott har mer eller mindre blivit accepterade som gå mot röd gubbe eller nedskräpning i naturen.

Alla vill inte jobba. Några individer vill bestämma själv men ändå ta del av våra gemensamma resurser och vår välfärd. De vill leva på bidrag eller medborgarlön. Men vill vi andra att de ska kunna glida fram på en räkmacka? De bryter ju mot samhällskontraktet när de inte vill jobba!

Andra individer vill inte betala hur höga skatter som helst och försöker därmed hitta kryphål för att på laglig väg slippa betala hög skatt. Jag förstår dem! Varför ska vi betala för dem som inte vill sköta sitt samhällskontrakt eller till alla de politiska projekt som vi aldrig har beslutat om. Politiker har ju inte rätt att använda våra resurser på ett slösaktigt sätt. För att höja skattemoralen krävs också en höjd politikermoral! Däremot kan jag aldrig acceptera att vissa individer smiter från skatt genom att bryta mot lagen!

Men … om vi följer lagen och följer vårt samhällskontrakt … kan vi då vara individualister i kollektivet Sverige? Jag är tveksam. Själv anser jag mig vara en individualist – kärringen mot strömmen eller en bitch som sällan tvekar att säga ifrån eller en människa som ställer upp för de svaga eller … Men det accepteras inte av alla i kollektivet Sverige!

Vissa krafter i kollektivet anser att sådana som jag och en mängd mer kända individualister ska stoppas. De är rädda för att vi ska kunna påverka andra människor! Därför kallar de oss för SD-svansar, cyberkrigare,  SD:s skrivbordskrigare, troll osv. De är själv kollektivistiska och anfaller i grupp eller massanmäler. Därför tror de att vi tillämpar samma metoder. Men …

Vi är många individualister som inte passar in i kollektivet. Vi har åsikter som inte stämmer med kollektivets. Vi tänker självständigt och inhämtar kunskaper självständigt. Vi samarbetar inte om detta och dras åt olika partihåll. Vi vill inte bli hopklumpade! Jag vill vara en individualist!

Delar av kollektivet Sverige har gjort egna regler om vad som får sägas, skrivas eller forskas om i Sverige. De som inte följer dessa blir blockade, anmälda eller utsatta för förtalskampanjer. I verkliga livet är det inte tillåtet med medborgargarden men på nätet härjar dessa ”godhets-”medborgargarden och de vill ha ännu mer inflytande.

Delar av kollektivet Sverige anser sig ha rätten att bestämma över vad som är rätt och vad som är fel. De har hittat på egna lagar och bestraffningsmetoder. Individualister ska straffas tills de rätar in sig i leden! Vår regering tillåter och stödjer detta. Vissa medier har under många år aktivt försökt att tysta individualisterna och gör det ännu mer aktivt nu inför valet 2018.

EPSON scanner image

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jan 26, 2018 @ 15:07:34

    Men vi kan strunta i vänstermupparna. Skriv det du vill och så länge du inte bryter mot lagen kommer de inte åt dig. Tro inte på MSN.

    Gilla

    Svara

  2. SasjaL
    Jan 26, 2018 @ 16:01:28

    Instämmer, men är av åsikten att medborgarlön är något som vi borde ha. Då enligt den definition jag fick höra på 1970-talet, som innebär att det förutsätter ett motkrav. Ett förslag ifrån (m) och klart ogillat av (s), eftersom de senare tappar väljare med något dyligt.

    Gillad av 1 person

    Svara

  3. ulsansblogg
    Jan 26, 2022 @ 13:24:52

    Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:

    REPRIS från 26 januari 2018

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!