Åsiktskorridoren lever än!

Att lyssna på journalistiska argument är förvirrande och skrattretande. Jag försöker förstå … men det är svårt att förstå deras argument eller brist på sådana. Jag blir förfärad när jag hör vissa journalister tala om att de måste tillrättalägga vissa saker och att SVT inte borde ha direktsända debatter.

Naturligtvis tänker jag på Publicistklubbens senaste möte ”#pkdebatt – om debatten om debatten om debatten….” I programmet talar t ex Janne Josefsson om att kollegorna inte ville att UG skulle göra program om extremvänstern men hade tyckt att det var bra att han gjorde program om extremhögern.

Igår blev jag glad! Jag har varit blockad på SVT under 2½ år. Jag har inte kunnat skriva på deras chat eller kunnat delta i omröstningar. Jag har varit blockad sedan den tiden som de hade en öppen debattsida trots att jag har frågat dem gång på gång om varför. De har inte svarat mig! Men nu … igår gjorde jag ett försök igen! Jag kunde delta i omröstningen om vem som hade skött sig bäst i Partiledardebatten!

För ½ år sedan redogjorde jag, här i bloggen,  för varför jag blev blockad av SVT: Så här skrev jag då:

”Det var på våren 2014 med ett stundande riksdagsval. För mig var det självklart att informera mig och diskutera vad de olika partierna på sin agenda. Jag var engagerad i de dagliga debatterna på SVT Opinion. Men inga debatter handlade om valet. Det var bara fåniga ovidkommande debatter och ännu fånigare och mer enkelspåriga debattredaktörer (som tog bort alla kommentarer som inte stämde med den egna uppfattningen). En dag kom en debatt om män skulle få använda cityshorts i stan. Jag var ganska irriterad! Så jag skrev en kommentar om att vi vuxna människor faktiskt klarar av att diskutera politik trots att vi inte får välja vilka kläder vi vill ha på oss i stan. Så fortsatte jag med att tala om att kanske debattredaktörerna kunde lära sig lite om politik om de släppte fram en debatt om det stundande valet.

Det var då som jag fick mejlet!  Om jag inte höll mig till debattämnet så skulle jag bli blockad! Då lade jag in en länk till SVT:s morgonprogram där en proffstyckare samma morgon hade sagt att det kändes löjligt att diskutera cityshorts när vi hade ett viktigt val som var mer väsentligt att diskutera. Jag skrev också en kommentar om att en proffstyckare får säga detta i TV men jag hotas med blockering när jag säger exakt samma sak. Det var då som jag blev blockad! Enbart för att jag anser att män själv är kapabla att välja om de vill klä sig i cityshorts och för att jag ville diskutera politik.

Debattklimatet tillät nämligen inte vanliga människor att framföra politiska åsikter inför riksdagsvalet. Medierna skulle tala om för oss vad vi skulle tycka. Under tiden skulle vi ägna oss åt fåniga debatter som: Ska män få använda cityshorts i stan? Journalisterna utsåg sig själv till en elit som skulle ”utbilda” oss okunniga medborgare om hur de ville att vi skulle uppfatta verkligheten. Varje annan tanke bedömdes som rasistisk.

Sådant var debattklimatet för 2 år sedan och många försöker bibehålla det! Men jag vägrar att återvända till cityshortsdebatter!”

Idag när jag lyssnade på Publicistklubben så funderar jag på om det har hänt så mycket sedan ”cityshortsdebatten”. Det finns de som vill begränsa yttrandefriheten! Det finns de som anser att de har tolkningsföreträde på ordet demokrati! Det finns de som vill begränsa vanliga medborgares rättigheter att uttrycka sina åsikter! Det finns de som vill stänga ner sociala medier!

Var och en av oss måste varje dag försvara yttrandefriheten och slåss för demokratin!

media

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. tompas11
    Okt 11, 2016 @ 23:21:22

    Mmm jag har också sett denna pseudodebatt och den enda vettiga var var Janne Josefsson i mitt tycke. SVT och media har långt kvar till verkligheten, om de någonsin kommer fram till verkligheten. Tillåt mig tvivla.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Hem | Autismens Ansikten

Mitt liv som autistisk

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

Don´t be evil..."there's a fish in the percolator."

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: