Ingenting är längre som förut …

Alla drömmer om en bättre värld. Men alla är inte överens om vad som är en bättre värld. Makthavare vill ha mer makt och glömmer bort vad som är bra  för världen och befolkningen. Nu tycks det inte räcka med att härska på jordklotet. Nu vill vissa makthavare  utöka sin makt genom att befolka Mars!

”USA tänker skicka människor till Mars inom 20–25 år. Det skriver president Barack Obama i en krönika för CNN.

Målet är att ”skicka människor till Mars senast under 2030-talet” enligt presidenten. Han tillägger att det förberedande arbetet nu är i full gång, i samarbete med ”kommersiella partner”.

”Presidenten skriver att den långsiktiga målsättningen är att rymdfarare ska kunna åka ”inte för att besöka, utan för att stanna”, alltså bosätta sig på Mars och kanske andra planeter. Och via de forskningsframsteg som detta kan resultera i ”göra livet här på jorden bättre”.”

Ja, detta kunde vi läsa igår. Jag undrar HUR vi ska kunna göra livet på jorden bättre genom att befolka Mars? Ska vi exportera alla ”problemmänniskor till Mars? Eller … vill han flytta makteliten till Mars oh fjärrstyra jorden? På så sätt skulle han ju kunna göra att makteliten blev ännu mer maktfullkomliga och ”untouchable”. Nu räcker det alltså inte med att härska över jorden!

Hur vore det om makthavarna löste problemen på jorden först? Just nu pratar vår statsminister i partiledardebatten i riksdagen. Han talar om flyktingläger, krig och nödlidande. Men han talar också om de problem som finns i Sverige. Men han glömmer att tala om att många av problemen har skapats av tidigare socialdemokratiska regeringar – företagsfientlighet, bidragsberoende, kvinnor tvingas ut på arbetsmarknaden, barn tvingas in i förskolan,  skolan försämras, … Han upprepar sitt mantra att alla som kan jobba ska jobba – men var finns jobben. Alla kan inte ha konstgjorda jobb som betalas med skattemedel. Han upprepar att alla ska ha hög lön – men hur ska företagen ha råd att ge dem jobb. I Dagens Nyheter 2016-09-28 gjorde statsministern följande uttalande:

”Här har vi en stor del människor som kommer med hög utbildning. De är läkare, de är ingenjörer, de är sjuksköterskor, de är dataexperter. Det är klart att de kan etablera sig snabbare. Sedan har du några med yrkeskunskaper. Det kan vara svetsare, det kan vara bilmekaniker. Det kan också gå hyggligt snabbt. Sedan har du några stycken som har väldigt låg utbildning, kanske ingen alls. De behöver en längre väg.”

Man kan tolka detta, om man är välvillig, som att han slirar på sanningen. Man kan också tolka det som att han helt medvetet ljuger om utbildningsnivån för att uppnå vissa saker. För det är ju så att  enligt SCB har endast 12 procent av syrierna och fyra procent av somalierna minst tre års eftergymnasial utbildning. De med förgymnasial utbildning utgör 38 procent respektive 57 procent. Det är alltså inte några stycken av dem som kommer hit som är lågutbildade.Det är inte heller så stor del av de som kommer hit som har hög utbildning. Han borde ju veta detta!

Precis på samma sätt borde han ha vetat att det enda sättet att få stopp på flyktingströmmen till vårt land var att stänga gränserna. Men han valde att leka makthavare och ville ta makt över EU. Denna dumhet har kostat svenska folket en hel del i form av sämre välfärd och ett otryggare samhälle. Denne man påstår att han är ”samhällsbyggare”. Det hade nog varit bättre om denne man höll sig till att bygga med Lego!

lego

Då hade han kunnat bygga hur han vill – en stad, ett land, en värld – och hade kunnat styra över den. Då hade han inte behövt räkna med andra makthavare eller en befolkning som inte gillar hans idéer. Legogubbarna skulle aldrig sätta sig på tvären och rösta på en annan politik och en annan statsminister. Världen skulle förstå att det är HAN som är den enda rätta ledaren!

Men nu är det inte så! Hade vi inte haft människor som vill ha makt så hade kanske världen sett annorlunda ut. Vi hade kanske sluppit krig, flyktingströmmar, fattigdom och elände. Makthavare ställer till med allt elände som finns på jorden och nu vill de exportera detta till Mars!

Ingenting är längre som förut! Jo, allting är som förut! Makthavare har alltid velat ha mer makt. De har alltid velat förändra och göra bättre. Men för det mesta har de misslyckats på grund av begäret av mer makt!

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anna
  Okt 12, 2016 @ 15:35:14

  Hej, du skriver SÅ bra!
  Ang. dagens artikel så håller jag på att förbereda mig för en flytt till månen.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Okt 12, 2016 @ 15:45:27

  Dessa makthungriga människor får aldrig nog. Stackars Mars!

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: