Varför har jag aldrig blivit mansplainad?

Så var det dags igen! Kränkta feminister anklagar män för mansplaining. SVT Opinions debatt igår kväll behandlade ämnet – män som förklarar självklarheter.

Ordet mansplaining  är egentligen en härskarteknik i sig som gärna används av feminister. De använder ett språk och ord för att utesluta alla de som inte är initierade.

Kvinnan, som i programmet talade om detta fenomen, tog över programmet. Men tyvärr, jag använder en härskarteknik på henne! Jag osynliggör henne genom att inte ens komma ihåg vad hon heter och att minnas henne mest som en ”glappkäft”. Kan inte minnas mer än att hon pratade om att Maria Sveland hade fel! Det är nämligen så att feminister är bra på att utesluta varandra. Alla som inte håller med till 100 % är emot! Maria Sveland är ingen riktig feminist och får inte uttala sig! Feminister är bra på att utesluta, förlöjliga och baktala. De är misogyna mot andra kvinnor!

Efter programmet undrade jag som vanligt: ”Vad är det för fel på mig?” Jag har aldrig känt mig diskriminerad som kvinna! Jag har aldrig blivit mansplainad av män! Om jag har blivit det så har jag iallafall aldrig lagt märke till det och då har det ju inte skadat någon. Jag har alltid upplevt att män har accepterat mig som en jämlike och respekterat mitt kunnande. Det kanske beror på mitt eget sätt att vara – att jag hellre är människa än kvinna?

Däremot har jag blivit mansplainad av feminister! De har talat om för mig att jag faktiskt är förtryckt av män – även om jag inte själv vet om det! Jag är bara en en liten medlöpare – en som nöjer sig med en ”klapp på huvudet” av män. Jag är förledd av män! De har ägnat timmar, dagar, veckor och månader åt att förklara detta för mig och inte lyckats! De har anfallit i grupp och efterhand har de tagit till lögner och förtal. Jag har påståtts vara försöksutskriven, ha skumraskaffärer för mig och att ha skrivit och sagt saker som jag aldrig ens har tänkt! Jag har blivit rasist, fascist och nazist för att jag vägrar att känna mig förtryckt!

Är det mig det är fel på? Är det fel på att vara nöjd med de liv som jag lever? Är det fel att aldrig känna mig diskriminerad pga mitt kön – att inte se patriarkala strukturer och sociala konstruktioner bakom varje hörn? Är det fel att inse att jag inte alltid har rätt – trots att jag är kvinna?

Men … ibland saknar jag det! Snälla, rara och trevliga män – kan ni inte mansplaina mig bara lite? Bara så mycket att jag får känna hur det känns att bli mansplainad. Jag vill ju också känna mig kränkt!

kränkt

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Fredrik
    Mar 11, 2016 @ 16:32:35

    Du bad om mansplaining. Här ska jag göra ett försök. Jag är vit hetro man i 35-årsåldern. Jag vet dock inte om jag lyckas göra dig kränkt. Det handlar i mångt och mycket om att radikala feminister letar och söker efter fel och brister och hittar orättvisor. Jag vill vända på saken 180 grader. Feminism handlar egentligen inte om kvinnor. Feminism borde handla om att hjälpa personer ut ur ett självskadebeteende. Ofta män. Ett självskadebeteende i form av att blockera empatiska relationer. Självskadebeteendet kallas för machokultur.
    Exempel: Att säga något positivt till en annan människa, ger ett endorfinpåslag. – Att istället säga något negativt, ger en illa magkänsla och ånger-känsla.
    Tänk om feminismen i stort kunde fokusera på att hjälpa alla med detta självskadebeteende, istället för att skriva blogginlägg om hur dåliga män i grupp är, samt hur mycket orättvisor det finns om man letar.

    Men, jag vill ändå påpeka att det finns många kvinnor som lider stort av patriarkat, även om du personligen inte är speciellt drabbad. Och för dessa kvinnor är det värt att fortsätta arbetet…

    Hur lyckades jag med min mansplaining?

    Gilla

    Svara

    • ulsansblogg
      Mar 11, 2016 @ 17:03:58

      Hej Fredrik!

      Sorry, du lyckades inte! Jag blev inte kränkt och jag håller med dig om allt!
      Jag är ytterst medveten om att det finns kvinnor som är förtryckta. Men de radikala feministerna vill inte erkänna deras belägenhet. Feministerna vill ju tycka synd om sig själv och vill ha män som hatobjekt. Jag håller med dig om att de har ett självskadebeteende. De är rädda – rädda för att mista sin tro och behöva erkänna att de har fel!

      Ulla

      Gilla

      Svara

  2. Lolo Bernie
    Mar 12, 2016 @ 08:28:47

    Spot on! Jag såg och ser samma sak. Du hjälpte mig att sätta ord på det jag känt, när jag instinktivt reagerat på inkonsekvensen mellan ord och handling som (ofta) feminister står för. Tack.. nu kan jag lyssna utan att bli irriterad =)

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Mar 12, 2016 @ 10:54:06

      Tack för din respons!
      Det är kanske just därför som jag skriver – för att tala om att det finns ”normala” kvinnor. Tyvärr får de rabiata alltför stort utrymme! Själv bemöter jag dessa människor med först en lätt irritation och sen med ett gapskratt!!

      Ulla

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!