Varför har jag aldrig blivit mansplainad?

Så var det dags igen! Kränkta feminister anklagar män för mansplaining. SVT Opinions debatt igår kväll behandlade ämnet – män som förklarar självklarheter.

Ordet mansplaining  är egentligen en härskarteknik i sig som gärna används av feminister. De använder ett språk och ord för att utesluta alla de som inte är initierade.

Kvinnan, som i programmet talade om detta fenomen, tog över programmet. Men tyvärr, jag använder en härskarteknik på henne! Jag osynliggör henne genom att inte ens komma ihåg vad hon heter och att minnas henne mest som en ”glappkäft”. Kan inte minnas mer än att hon pratade om att Maria Sveland hade fel! Det är nämligen så att feminister är bra på att utesluta varandra. Alla som inte håller med till 100 % är emot! Maria Sveland är ingen riktig feminist och får inte uttala sig! Feminister är bra på att utesluta, förlöjliga och baktala. De är misogyna mot andra kvinnor!

Efter programmet undrade jag som vanligt: ”Vad är det för fel på mig?” Jag har aldrig känt mig diskriminerad som kvinna! Jag har aldrig blivit mansplainad av män! Om jag har blivit det så har jag iallafall aldrig lagt märke till det och då har det ju inte skadat någon. Jag har alltid upplevt att män har accepterat mig som en jämlike och respekterat mitt kunnande. Det kanske beror på mitt eget sätt att vara – att jag hellre är människa än kvinna?

Däremot har jag blivit mansplainad av feminister! De har talat om för mig att jag faktiskt är förtryckt av män – även om jag inte själv vet om det! Jag är bara en en liten medlöpare – en som nöjer sig med en ”klapp på huvudet” av män. Jag är förledd av män! De har ägnat timmar, dagar, veckor och månader åt att förklara detta för mig och inte lyckats! De har anfallit i grupp och efterhand har de tagit till lögner och förtal. Jag har påståtts vara försöksutskriven, ha skumraskaffärer för mig och att ha skrivit och sagt saker som jag aldrig ens har tänkt! Jag har blivit rasist, fascist och nazist för att jag vägrar att känna mig förtryckt!

Är det mig det är fel på? Är det fel på att vara nöjd med de liv som jag lever? Är det fel att aldrig känna mig diskriminerad pga mitt kön – att inte se patriarkala strukturer och sociala konstruktioner bakom varje hörn? Är det fel att inse att jag inte alltid har rätt – trots att jag är kvinna?

Men … ibland saknar jag det! Snälla, rara och trevliga män – kan ni inte mansplaina mig bara lite? Bara så mycket att jag får känna hur det känns att bli mansplainad. Jag vill ju också känna mig kränkt!

kränkt

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fredrik
  Mar 11, 2016 @ 16:32:35

  Du bad om mansplaining. Här ska jag göra ett försök. Jag är vit hetro man i 35-årsåldern. Jag vet dock inte om jag lyckas göra dig kränkt. Det handlar i mångt och mycket om att radikala feminister letar och söker efter fel och brister och hittar orättvisor. Jag vill vända på saken 180 grader. Feminism handlar egentligen inte om kvinnor. Feminism borde handla om att hjälpa personer ut ur ett självskadebeteende. Ofta män. Ett självskadebeteende i form av att blockera empatiska relationer. Självskadebeteendet kallas för machokultur.
  Exempel: Att säga något positivt till en annan människa, ger ett endorfinpåslag. – Att istället säga något negativt, ger en illa magkänsla och ånger-känsla.
  Tänk om feminismen i stort kunde fokusera på att hjälpa alla med detta självskadebeteende, istället för att skriva blogginlägg om hur dåliga män i grupp är, samt hur mycket orättvisor det finns om man letar.

  Men, jag vill ändå påpeka att det finns många kvinnor som lider stort av patriarkat, även om du personligen inte är speciellt drabbad. Och för dessa kvinnor är det värt att fortsätta arbetet…

  Hur lyckades jag med min mansplaining?

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Mar 11, 2016 @ 17:03:58

   Hej Fredrik!

   Sorry, du lyckades inte! Jag blev inte kränkt och jag håller med dig om allt!
   Jag är ytterst medveten om att det finns kvinnor som är förtryckta. Men de radikala feministerna vill inte erkänna deras belägenhet. Feministerna vill ju tycka synd om sig själv och vill ha män som hatobjekt. Jag håller med dig om att de har ett självskadebeteende. De är rädda – rädda för att mista sin tro och behöva erkänna att de har fel!

   Ulla

   Gilla

   Svara

 2. Lolo Bernie
  Mar 12, 2016 @ 08:28:47

  Spot on! Jag såg och ser samma sak. Du hjälpte mig att sätta ord på det jag känt, när jag instinktivt reagerat på inkonsekvensen mellan ord och handling som (ofta) feminister står för. Tack.. nu kan jag lyssna utan att bli irriterad =)

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Mar 12, 2016 @ 10:54:06

   Tack för din respons!
   Det är kanske just därför som jag skriver – för att tala om att det finns ”normala” kvinnor. Tyvärr får de rabiata alltför stort utrymme! Själv bemöter jag dessa människor med först en lätt irritation och sen med ett gapskratt!!

   Ulla

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

Sven-Erland - insikter från partikansliet på Sveavägen

Sveriges mest progressiva blogg - nu från regeringskansliet

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: