Varför skäller de på Eliasson?

När jag läser de senaste dagarnas medier får jag en känsla av att regeringen är glada för att Eliasson-gate uppstod! Nu står han där som en strykrädd byracka och säger att det var nödvändigt att resa. Allt fokus på honom!

Men egentligen är det inte hans fel! Regeringen har utsett honom till GD för MSB – trots att han misslyckades som GD för Migrationsverket, för Försäkringskassan och som Rikspolischef! Regeringen bär ansvar för att de tillsätter en oduglig person som inte ens kan följa regeringens rekommendationer!

Felet är naturligtvis regeringens! Den klarar inte ens att ge tydliga rekommendationer – så tydliga att de inte går att missuppfattas. Jag skrev en artikel om svensk tydlighet den 22 oktober 2017. Bl a skrev jag:

”Jag ska vara tydlig … Hur ofta hör vi den frasen yttras av politiker? Betyder den att normalt sätt är de otydliga men just NU ska de vara tydliga?

Vi svenskar uttrycker oss lite vagt. Vi säger inte rent ut för att vi inte vill såra varandra. Men ett NEJ är ett NEJ! Är det det? Jag upplever ofta att ordet NEJ och ordet JA kan ha samma betydelse.

NEJ!! – ett bestämt nej kan faktiskt betyda ”nej”.

Nej – ett vagt nej kan betyda nej men lika gärna ”inte just nu” eller ”kanske”.

Nja – betyder oftast ”jag måste tänka på det här” men kan också betyda ”nej” eller ”försök att övertala mig”.

JA – ett bestämt ja kan betyda ”ja” eller ”ja, men inte just nu” eller ”jag säger ja för husfridens skull men menar nej” eller ”ja, under förutsättning att …”.

Ja – ett vagt ja kan betyda ”ja, men jag måste kanske tänka på det” eller ”ja, nästa vecka”. ”

Vår regering har inte varit tydlig i pandemifrågan! Under snart ett års tid har de varit otydliga! De har inte gett ett enda klart besked. Nu överdrev jag lite – 70-plussare fick inte vistas ute i samhället och vårdbehövande på äldreboende fick inte ta emot besök eller någon vård. 70-plussare är ju inte produktiva. De är bara en tärande grupp som egentligen orde ha vett att dö så snabbt som möjligt!

Men för övrigt har rekommendationerna varit vaga. De som kan jobba hemifrån ska göra det! Vilka är de? Journalister? Kontorsfolk? Regeringskansliet? Om det inte är nödvändigt att resa så ska du undvika resor! Men vad är nödvändigt? Var det inte nödvändigt att resa och hälsa på gamla mamma på äldreboendet? Det var kanske sista tillfället att träffa henne. Undvik folksamlingar men gå gärna på Mc Donalds eller på något kulturarrangemang. Håll avstånd men trängs på bussar, tåg, spårvagnar och i tunnelbanor.

Regeringens rekommendationer har varit så otydliga att inte ens de inte själv förstår vilka gränser som ska gälla. På försommaren såg vi bilder där Tegnell från FHM satt och drack öl på en uteservering med många människor omkring sig. Rekommendationen om avstånd gällde inte där men statsministern sa: Följ FHM:s rekommendationer och håll avstånd!

Under slutet av december åskådliggjorde regeringen hur otydliga deras egna rekommendationer är – trots alla pressträffar under det senaste året. Morgan Johansson förstod inte – han gick på mellandagsrea. Det gjorde även Lena Hallengren. Stefan Löfven Gick till urmakaren, letade i affärer efter tillbehör till sin rakapparat, handlade mat, gick på Systembolaget och inhandlade dessutom en julklapp till sin fru. Magdalena Andersson åkte till Sälen.

Var deras ärende och resor nödvändiga när de hade talat om för folket att folket skulle uthärda och leva en jul på distans och bara med det absolut nödvändiga? Hur tydliga var och är de? Hur kan de motivera befolkningen till att följa rekommendationer som de inte själv följer?

Vi lever med ett systemfel! Regeringen talar om hur folket ska leva och sen lever de själv efter helt andra regler. Det är helt klart att Eliason tror att han kan göra som han vill – regeringen har ju alltid skyddat honom när han har misslyckats. Nu fokuserar medierna på Eliasson och många tycker att han ska avgå. Jag håller med dem! Men … det är fler som borde avgå! De som har låtit honom hållas! De som själv inte förstod de tydliga rekommendationerna som de själv höll pressträff efter pressträff om. Han som höll jultal och nyårstal med försåtlig röst och efter sina egna fadäser sa: ”Jag förstår att folk blir upprörda men … NEJ! Han förstår ingenting och just därför bör han avgå!

För tydlighetens skull … Sluta att skälla på Eliasson! Ge er på systemkollapsen och de otydliga ansvariga! Vårt land har regerats med otydlighet under alltför många år. Nu ser vi konsekvenserna av den politiska otydligheten!

Otydlig… « Tecknar Olle

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Benny
    Jan 04, 2021 @ 10:26:05

    Varför kallar ni Löfvens regim för regering? Enligt definition så har Sverige en regim som vi inte valt utan det gjordes över våra huvuden i JÖK-uppgörelsen! Man ska kalla saker vid sitt rätta namn! Angående Eliasson så skaffade han hållhakar på de flesta politiker i Sverige under sin tid på Säpo. Eliasson är inkompetent men han är samtidigt slug och beräknande för egen vinning. Karln är en sosse-politruk som aldrig på egen hand hade blivit något utan sitt korrumperade parti! Samma sak med Ynkeman, Dumberg och Svetsaren som är ett gäng lakejer för globalisternas agenda.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: