Att ”apa sig” och försöka bevisa att nuvarande politikerstyrd forskning har fel

orangutang-topp-su-neko-flickr

 

Härstammar vi alla från Afrika som det påstås`?

Apornas planet som styrs av en s k demokrati i vissa länder där vissa personer (politiker)med sina tillkortakommanden styr över menigheten med ett minst sagt dåligt resultat och har förmågan att apa sig offentligt.

Har nuvarande forskning fel eller är det som så att Ebba Busch Thor har rätt som anser att Adam och Eva var de första varelserna för 6000 år sedan.

Att de som har en tro som INTE är förankrad i nuvarande kunskap och vetenskap kan vi negligera totalt.

Min hypotes är att mänskligt liv har genom årtusenden växt fram inom olika geografiska områden.

Grunden till homo sapiens har varit olika flockar av apor som levt på en begränsad yta och enligt Darwin genom årtusenden utvecklats till en ”modern” människa. Att vi ser olika ut i olika delar av världen förstärker min tes eftersom olika sorters apor också har olika utseenden. Det hela kan var och en studera noga som ser ser vissa naturprogram som belyser olika grupper av apor.

Att vi enligt Darwin härstammar från apan tror jag att var och en kan skriva under på och att Adam och Eva endast är en förklaringsmodell skapad av människor med begränsad kunskap.

Jag inser att jag är ute på mycket tunn is när jag hävdar att vi har olika gener och inte är besläktade med vissa folkslag från Afrika. Men jag undra varifrån Neandertalarna kom ifrån. Inte hade de migrerat från Afrika.

Om nu vissa anser att nu har Olof Lundqvist blivit mer än tokig vill jag endast påstå att det här är en brandfackla och jag vill med mina ord väcka liv i debatten. Forskningsresultat omvärderas ständigt men nuvarande korrekta politiska ställningstaganden vekar vara huggna i sten för att kunna bevisa att alla är lika, fast det finns enorma olikheter.

Nu skriver jag inte det här för att motståndarna ska få luft under vingarna och påpeka det hela som rasistiskt. Jag skriver det hela för att få igång en sansad debatt vad det gäller vårt egentliga ursprung.

Att vi alla härstammar från Afrika är lika galet som att vi alla härstammar från Adam och Eva.

Men jag vill också poängtera att det kanske finns en skapare av det liv som finns på vårt klot, det anser inte jag som osannolikt. För Gud är tusen 1000 år såsom en dag och en dag som 1000 år och där möts de två Skaparen och Darwin med den vetenskapliga grund han stod på för drygt 100 år sedan.

Det hela påstår en person som jag, en gammal neandertalare som har utvecklats under årtusenden med påverkan av olika folkslag

För att inte ha förmågan att apa sig ordentligt och offentligt försöker jag i alla fall sänka mig till den nivån som svenska politiker befinner sig för tillfället.

 

Chimpanzees, mother with youngs Jane Goodall Research Centre Gombé, Tanzania

 

Eller fler exempel från Japan.

 

japan

 

Ytterligare ett exempel från Amerika för att försöka bvisa den text som jag har skrivit

 

costa-rica

 

 

.

 

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ettfnill
  Jan 26, 2017 @ 13:55:17

  Hej! jag har nu konverterat till nya religionen som hyllar och vördar Tomten. Läs Carolin Dahlman som berättar om sin uppenbarelse.
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/carolin-dahlman-jag-tror-pa-tomten-sa-jobbar-numera-bara-pa-julafton/

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jan 26, 2017 @ 14:31:52

   Det vore bra om du vore mer precis i vad du syftar på. En dialog oavsett grunden för ämnet är en stabil utgångspunkt och kankse tillför mer i en eventuell debatt än vad vi anar. Sakfrågan är viktig och kräver kanske att man är filosofiskt lagd.

   Gilla

   Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Jan 26, 2017 @ 19:37:23

  Vi måste kontinuerligt förlöjliga ovetenskap om den ger sig in på politikens eller vetenskapens domäner, även om religionen falskeligen råkar gå under namnet vetenskap. För varje person som söker sanningen, religiös eller ej, är det vår förbannade skyldighet att förlöjliga osanning, lögn och förbannad dikt.

  Ebba Busch Thor som säger sig vara kristen är naturligtvis egentligen inte det. Hon är nyateist, som de flesta av oss. Vi och våra förfäder har skrotat ett oräkneligt antal falska gudar innan Demiurgen som ingen av oss tror på idag.

  Vi är alla tillsammans således icke-troende på dessa tidiga fantasifoster. Nu är det bara Demiurgen som fattas således. Endast detta sista påhitt skiljer oss ateister från varann.

  Ingen person över 18 med en grundläggande utbildning som innefattar Darwinismen, vilken är bevisad med enorma mängder arkeologiskt material, tror att de första varelserna uppkom för ca 6000 år sedan. Den som påstår det ljuger och är en hycklare i tron att det på något vis gynnar densamme, eller så rör det sig om en mentalt handikappad individ.

  Men att ”allt” som inte är förankrat i nuvarande kunskap och vetenskap ska negligeras totalt kan jag inte hålla med om. Det är ett ovetenskapligt synsätt. Forskare måste få söka efter ny kunskap som kan falsifiera den gamla.

  Denna länk tror jag du kan finna intressant:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_man

  Gilla

  Svara

  • MartinA
   Jan 27, 2017 @ 19:29:30

   Beskrivningarna om gud kommer till oss via språket. Språket har stora begränsningar i att överföra information.
   Vad betyder Jahve när bibeln använder ordet? Vad betydde Gud när goterna använde ordet? Använder ens budhismen ordet?

   Du utgår ifrån din uppfattning om andras uppfattning om gud när du kritiserar. Därför att du inte tänker efter vad saker faktiskt betyder.

   För att ta ett exempel. Vad är förfädersdyrkan annat än en tidig analys av genetik och ärftlighet? Den unge mannen som åkallar sin förfader precis innan en kraftmätning och ber förfadern att uppfylla honom med hans kraft, vad gör han om inte uttrycker en förhoppning att förfäderns anlag skall ha gott i arv till honom? Och utför ett självförtroendehöjande ritual, såsom toppidrottsmän gör än idag. Andra tider och andra kulturer har ett annat språk för att beskriva saker. Det betyder inte att de har helt och hållet fel. Eller att vetenskapen någonsin kan ha helt och hållet rätt. Tvärtom, det ligger i den vetenskapliga metodens natur. Den vetenskapliga metoden har förvisso större förutsägelsekraft än tidigare system. Men har i gengäld helt och hållet misslyckats i att förbättra männskliga samhällen och mänskliga relationer.

   Gilla

   Svara

  • ulsansblogg
   Jun 08, 2017 @ 07:00:02

   Vetenskapen tvingas ständigt att ompröva sina teorier.

   https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/homo-sapiens-betydlig-aldre-an-vantat-1
   Mvh Olof Lundqvist

   Liked by 1 person

   Svara

 3. MartinA
  Jan 27, 2017 @ 16:50:50

  För och främst tycker jag att det är en bra ide att respektera religioner. Vi människor har självmedvetande och har komplexa sinnen. Min tro är att vi behöver religiös tro för att fungera. Och religion är ett sätt att få många människor att agera för gruppens bästa.

  Det finns många föreläsningar inom carta projektet som presenterar forskningen på i vilken grad och på vilket sätt vi är släkt med arkaiska människor. Åsikterna går litet isär och det är ett känsligt ämne så en del forskare är mer politiskt tillvända. Här är två som verkar tämligen frimodiga.

  Richard “Ed” Green: Interbreeding with Archaic Humans outside Africa:

  Chris Stringer: Fossil Record of Anatomically Modern Humans

  Liked by 1 person

  Svara

 4. MartinA
  Jan 27, 2017 @ 16:54:30

  För de som inte orkar lyssna så kan man sammanfatta det som att bilden är komplex. Det överlever gemensamma gener från vår gemensamma förfader med neanderthalarna för 850 000 år sedan eller så. Och det har tillkommit gener från neanderthalare för icke subsahariska afrikaner för en, tja, hur länge sedan det nu var. Det har även förekommigt genflöde från andra arkaiska människor, både i och utanför afrika.
  Det finns många fler föreläsningar att titta på för den som är intresserad.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: