Framförhållning

Varje person, familj och/eller företag vet att det krävs planering på både kort och lång sikt för att hålla ordning på ekonomi och förnödenheter. På personliga planet ser vi till att få en utbildning , ett jobb, en bostad osv. Annars blir vi tvungna att leva på andras välvilja! Företaget kan inte leva vidare utan lokal, verktyg, personal, kapital, försäljning, leverantörer osv. Men hur är det egentligen med företaget Sverige?

Företaget Sverige leds av politiker som tycks sakna långtidsplanering. Hade de ägnat den tid, som de nu använder till att skylla på varandra, till att kolla befintlig statistik och planera utifrån den, så hade vårt land fungerat bättre!

Just nu är det stora problemet bostadsbrist. Jaha, säger jag! Detta är precis det som jag och många med mig har diskuterat de senaste åren! Under 2015 ökade Sveriges befolkning med 103 662 medborgare av dessa var ca 80 000 invandrare. Denna befolkningsökning på drygt 100 000 invånare borde politikerna ha planerat för. De visste om att dessa personer sökte uppehållstillstånd. 100 000 personer motsvarar nästan 4 städer i storleksordning som den jag bor i. 4 nya städer tar tid att bygga upp! Det behövs inte enbart bostäder! Det behövs vatten, avlopp, el, gator, vägar, renhållning, kommunikationer, skola, sjukvård, jobb, … till 100 000 personer. Varför har politikerna inte planerat för detta? Gör de skäl för sin lön?

Inte nog med detta! Under 2015 kom ytterligare drygt 160 000 asylsökande till Sverige. De finns inte med i statistiken nu. När de får sitt uppehållstillstånd 2016 eller 2017 kommer de att finnas med i statistiken – men inte förr. Trots allt så måste de ha någonstans att bo medan deras ärende prövas!  De behövs ca 6 nya städer till deras boende och liv! Till detta kan vi lägga EU-migranter, papperslösa och hemlösa svenskar.

Kunde inte politikerna förutse detta? Jo, det kunde de – men de ville inte! Att tala om att vi inte klarar av denna stora flyktingström vore, i deras ögon, ett erkännande av SD och dess politik! Istället väljer de att hoppas på att allt ska lösa sig av sig själv! Men tyvärr, vare sig bostäder eller andra samhällsstrukturer poppar upp av sig själv. Det krävs planering och det har de inte gjort. Politikerna har helt enkelt inte gjort det som de är tillsatta att göra!

Nu vädjar de istället till befolkningen: Ni MÅSTE dela med er, ge avkall på den välfärd som ni hade, betala mer i skatter och avgifter, fixa bostäder och jobb, göra det som vi politiker inte gjorde. Nejtack! Er envishet (som ni kallar NAIV) vill inte jag betala! Ta nu för en gång skull ert ANSVAR och rensa upp i den sörjan som ni har ställt till med!

boende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

%d bloggare gillar detta: