Framförhållning

Varje person, familj och/eller företag vet att det krävs planering på både kort och lång sikt för att hålla ordning på ekonomi och förnödenheter. På personliga planet ser vi till att få en utbildning , ett jobb, en bostad osv. Annars blir vi tvungna att leva på andras välvilja! Företaget kan inte leva vidare utan lokal, verktyg, personal, kapital, försäljning, leverantörer osv. Men hur är det egentligen med företaget Sverige?

Företaget Sverige leds av politiker som tycks sakna långtidsplanering. Hade de ägnat den tid, som de nu använder till att skylla på varandra, till att kolla befintlig statistik och planera utifrån den, så hade vårt land fungerat bättre!

Just nu är det stora problemet bostadsbrist. Jaha, säger jag! Detta är precis det som jag och många med mig har diskuterat de senaste åren! Under 2015 ökade Sveriges befolkning med 103 662 medborgare av dessa var ca 80 000 invandrare. Denna befolkningsökning på drygt 100 000 invånare borde politikerna ha planerat för. De visste om att dessa personer sökte uppehållstillstånd. 100 000 personer motsvarar nästan 4 städer i storleksordning som den jag bor i. 4 nya städer tar tid att bygga upp! Det behövs inte enbart bostäder! Det behövs vatten, avlopp, el, gator, vägar, renhållning, kommunikationer, skola, sjukvård, jobb, … till 100 000 personer. Varför har politikerna inte planerat för detta? Gör de skäl för sin lön?

Inte nog med detta! Under 2015 kom ytterligare drygt 160 000 asylsökande till Sverige. De finns inte med i statistiken nu. När de får sitt uppehållstillstånd 2016 eller 2017 kommer de att finnas med i statistiken – men inte förr. Trots allt så måste de ha någonstans att bo medan deras ärende prövas!  De behövs ca 6 nya städer till deras boende och liv! Till detta kan vi lägga EU-migranter, papperslösa och hemlösa svenskar.

Kunde inte politikerna förutse detta? Jo, det kunde de – men de ville inte! Att tala om att vi inte klarar av denna stora flyktingström vore, i deras ögon, ett erkännande av SD och dess politik! Istället väljer de att hoppas på att allt ska lösa sig av sig själv! Men tyvärr, vare sig bostäder eller andra samhällsstrukturer poppar upp av sig själv. Det krävs planering och det har de inte gjort. Politikerna har helt enkelt inte gjort det som de är tillsatta att göra!

Nu vädjar de istället till befolkningen: Ni MÅSTE dela med er, ge avkall på den välfärd som ni hade, betala mer i skatter och avgifter, fixa bostäder och jobb, göra det som vi politiker inte gjorde. Nejtack! Er envishet (som ni kallar NAIV) vill inte jag betala! Ta nu för en gång skull ert ANSVAR och rensa upp i den sörjan som ni har ställt till med!

boende

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!