Vilket ord ska vi använda istället för folkutbyte?

Ordet folkutbyte får tydligen raggen att resa sig på en del personer. De vet så väl vad som menas med ordet men väljer att tolka det fel.

I Malmö bor människor från 186 olika länder. Det bodde inte människor från 186 olika länder i Malmö när jag lämnade staden för ca 50 år sedan! Något har hänt med befolkningssammansättningen. Omkring en tredjedel av Malmös invånare är födda i utlandet. Omkring en fjärdedel av de som bor i t ex Stockholm eller Göteborg är födda i utlandet. Många kommer från icke-europeiska länder. Något har alltså hänt med sammansättningen av befolkningen i Sverige!

Men jag läser att Andreas Önnerfors, medieforskare på Linnéuniversitetet och projektledare för medieinstitutet Fojos Faktajouren, anser att folkutbyte bara är en konspirationsteori.

– Det är ett begrepp som entydigt har sin grund i konspirationsteorier. Det är även kopplat till terroristiska idéer. Det är klart att det pågår en demografisk förändring i Sverige, men du kan inte använda begreppet folkutbyte för det. Det går heller inte att säga ”jag menar egentligen det här när jag säger folkutbyte”. Det begreppet är tydligt sprunget ur konspirationsteorier.

Vad menar han? En demografisk förändring – ja! Men om jag förändrar sammansättningen i en maträtt eller tillsätter andra ingredienser än de ursprungliga så sker ett utbyte. Den nya rätten kan bli smaklig eller oätlig. Men det har skett ett utbyte! Det är väl ingen konspirationsteori`Jag läser vidare om Önnerfors:

Andreas Önnerfors skriver i en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att en ”konspirationsteori uttrycker och kommunicerar föreställningen” att saker och ting ”inte händer av en slump” och att världen utifrån det indelas i ”en sfär av (onda) konspiratörer” och en sfär av ”(goda) offer för deras komplott”. Enligt Önnerfors menar konspirationsteoretikerna att konspirationen både har planerats och genomförts i syfte att skada en tredje part. De som ligger bakom konspirationen anses agera i ett ”osynligt/mörkt/hemligt område ‘utan insyn'”. Önnerfors menar att uppfattningen att jorden är nära kollaps är en viktig komponent i det detta tänkande. Enligt honom söker konspirationsteorin att ”härma det vetenskapliga resonemanget” när det gäller att förklara ”vad som är sant och falskt” samt ”vad som är rätt och fel” och ”gott och ont”

Han skiiljer alltså på om syftet är att dela upp allting i gott och ont, sant och falskt eller rätt och fel. Men hur kan han då kalla ett fakta baserat ord för konspirationsteori? Jag läser om att Näringsdepartementet i Sverige publicerade en utredning2004: ”Replacement Migration to Sweden” 2004: 016.

Den handlade om ersättningsmigration till Sverige. Då var Göran Persson var socialdemokratisk statsminister. Planen var att utöka den svenska befolkningen med immigranter från Östra Nordafrika och Mellanöstern med mellan 11 000 och 400 000 invandrare per år.

Denna immigration hade till uppgift att ersätta den minskade befolkning som Sverige har och hade genom att svenska kvinnor hellre arbetar än skaffar barn. Ett annat skäl till de låga födelsetalen var också att svensk familjepolitik inte gynnar familjebildning. Samma problem då som nu!

Men pågår det något folkutbyte i Sverige enligt en uppgjord plan? Nej, jag tror inte att regeringen medvetet ville byta ut befolkningen! De ville snarare utöka befolkningen. 2011 ville ju Centerpartiets partiledare Annie Lööf aatt vi skulle bli 40 miljoner invånare i Sverige.

Politiker har nog inte medvetet jobbat för att byta ut befolkningen. Men de har medvetet försökt att utöka den svenska populationen! De har släppt in en mängd människor i vårt land som inte passar in i den svenska kulturen. De har varit naiva och ansett att alla som kommer till Sverige kommer att uppföra sig svenskt!

Kalla deras politska gärning för vad ni vill – folkutbyte eller demografiska förändringar! Men en alltför stor del av de som bor i Sverige har inte svenskt ursprung. Från att ha varit homogent sammansatt har landet fått en uppblandad befolkning – en blandning som inte fungerar tillsammans! Vi blir inte utbytta men blir istället utsatta för ett mångkultuellt experiment. Det har inte fungerat i andra länder så varför tror de att det ska fungera i Sverige?

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. SasjaL
    Jun 08, 2024 @ 17:40:14

    Men en alltför stor del av de som bor i Sverige har inte svenskt ursprung, inte ens europeiskt.

    Tyckte det saknades något … Inflyttade européer och andra västlänningar vet vad som gäller, då de har snarlik [kompatibel] kultur i hemlandet. Utöver där klarar många inte av en omställning … Sociopater som George Soros & Co är också medvetna om detta och utnyttjat det. Dock misstänker jag starkt att de inte tänkt färdigt, då stora delar av världen inte kommer att inrätta sig efter Agenda 2030 etc.. Tar man hit folk ifrån berörda områden, så tar man även hit motståndet. I synnerhet, när de hitkomna har insett att de blivit lurade och utnyttjade …

    Gillad av 1 person

    Svara

  2. tompas11
    Jun 08, 2024 @ 18:25:47

    Det har pågått och pågår ett folkutbyte i vårt land och det är inget att hymla om. Vi ska använda klarspråk om detta och inte försöka förvränga verkligheten såsom denna konspirationsteoretiker Andreas Önnerfors försöker göra.

    Gillad av 2 personer

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning