EN OSEDVALIGT BRA DEBATT

Besåg EU-debatten mellan toppnamnen och den var både bra och underhållande.

Jonas Sjöstedt (Kommunisterna) är en riktigt skrämmande typ, vilket jag visste sen förut. Han har maskerat sig i sin numera lätt rundhylta tomtefarslook men är en riktigt farlig typ. Han drar sig inte för att påstå att Israel ”mördar barn”. Han använder faktiskt det uttrycket flera gånger; ”mördar barn”! Antisemitismen har de alla gemensamt inom vänsterblocket.

Heléne Fritzon är en äktsosse av den gamla stammen. Hon lever kvar i villfarelsen att Sveriges socialdemokrater fortfarande är hela världens förebild, trots att den gyllene epoken tog slut redan i mitten på 70-talet. Hon talar upprepade gånger om ”Sveriges viktiga röst i världen”, att vi ska fortsätta ”Gå före” och tror att vi är absolut bäst på allt. Trots att Sverige numera är ett avskräckande exempel för resten av Europa inom väldigt många områden, mycket tack vare just sossarna. Hennes viktigaste ämne i EU-debatten är dock att prata om, bekämpa, avsky, smutskasta och ljuga om SD.

Emma Wiesner (C) har jag aldrig sett tidigare, vilket väl inte är någon större förlust. Hon gav ett allmänt obehagligt intryck, med en röst som kan skära genom glas och krossa sten. I och för sig en fin tillgång i debatten om man blir avbruten. Då är det bara att fortsätta och överrösta alla andra.

Principiellt gillar jag inte öknamn på politiker, som ”Putler”, ”Tuffe Uffe” och ”Arga Magda”, finner dem barnsliga och onödiga. Men ”Alice Boll Buhnke”, som Jens Ganman döpt Bah Kuhnke till, kan jag bara inte motstå och gör därför ett undantag, enbart för mig själv. Jag skrattar högt varje gång ser namnet, det är så jäkla roligt och träffande så jag kör på det.

Boll Buhnke är en riktig fena på oavsiktlig komik. Hon är den absolut enda i församlingen som har ”lyssnat på experterna”, alltså experter inom samtliga områden. Därför är hon den enda som förstått allvaret i klimatkrisen, flyktingkrisen, energikrisen, ekonomikrisen, tillväxtkrisen – you name it. Kul tjej!

Liberalernas Karin Karlsbro har jag heller aldrig sett tidigare. Hon kallar tydligen SD och den övriga ”extremhögern” för jätte-jättefarliga inom EU, så hon hade ju en del att förklara inför vänstern eftersom L samarbetar i regeringen med SD. För övrigt tämligen anonym, jag har inget som helst intryck kvar av henne.

Tomas Tobé (M) var en ganska glad överraskning. Han var ju riktigt vettig och bra i debatten! Har nog aldrig lyssnat riktigt på eller hört honom tidigare.

SD:s Charlie Weimers gjorde sitt jobb, varken mer eller mindre. Alltid tydlig, rak och begriplig. Men här är jag partisk, så jag säger inget mer.

Alice Teodorescu Måwe (KD) har snabbt växt in i rollen som politiker/parlamentariker. Hon har en fräschör som märks, håller inte på med en massa bludder och kringsnack i debatten utan säger vad hon tycker. Hon var definitivt kvällens stora behållning och jag delar därför hennes episka utskällning av vänsterblocket för deras uttalade antisemitism. Helt oslagbart! 😁

Länk till Alice Teodorescu Måwes vassa uttalande

Länk till hela debatten på SVT

Birgitta Sparf

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning