Varför krånglar de till allting?

Livet har blivit krångligt på många sätt! Vi får hela tiden propåer om vad vi inte får säga eller göra för att inte kränka andra. Nästan dagligen skräms vi av medier med klimathotet, kommande pandemier, överbefolkning, maten kommer att ta slut, vi måste leva på insekter, AI kommer att ta över våra liv, miljontals människor kommer att dö pga olika katastrofer osv. Ja, om vi ska tro på allt så lever vi ett farligt liv! Men jag föredrar att fundera över varför en del människor vill krångla till vardagslivet här och nu för vanliga människor.

Det är bara modern som kan föda barnet inte fadern, därför blir uttrycket ”den som har fött barnet” inte mer könsneutralt än ordet mor, bara mer krångligt. Att ersätta ”far” med ”den som har lämnat bekräftelsen” gör texten otydlig och omständlig.

Detta gäller alltså förslag till den nya föräldrabalken. Kommuner och andra berörda ska yttra sig över SOU 2022:38 Betänkande av Utredning om en föräldraskapsrättslig lagstiftning för alla. Syftet är att med utgångspunkt i barnets bästa åstadkomma en könsneutral och jämlik reglering om föräldraskap samt regler om föräldraansvar som är anpassade till olika familjekonstellationer. Översynen innebär bland annat att språket ska moderniseras och förenklas. Ett förslag är att: ”Begreppen ”mor”, ”far” och ”förälder” ersätts av bara ”förälder”.

Men hur svårt kan det vara? Som 3-åring frågade jag min styvfar: ”Får jag kalla dig för far?” Ja, efter det så förblev han kort och gott far för mig. Så enkelt är det om man inte är byråkrat och krånglar till det!

För några dagar sedan läste jag att kvinnor är fortsatt föräldralediga mer än män, enligt en ny rapport från den fackliga paraplyorganisationen TCO. Oroande, menar TCO. Kvinnor ”offrar sig”, menar en genusforskare. Men vadå? Är det verkligen ett offer att få tillbringa sin tid tillsammans med sitt eget barn? Jag kallar det snarare för en förmån!

Är jobbet och karriären viktigare än föräldrarelationen? Nog var det mycket roligare att vara tillsammans med mina fyra barn när de var små än att gå till jobbet! Jag gjorde en mängd saker tillsammans med dem och upplevde hur de utvecklades och växte. Jag lärde dem det mesta som de behövde kunna för att klara sig i livet: hur man uppför sig mot vuxna och kompisar, lagar mat, bakar, klär sig, sköter sina kläder och sitt hem osv. När de blev vuxna behövde jag aldrig oroa mig för att de inte skulle klara sig bra här i livet. Nej, det är inget offer att vara förälder. Däremot önskar jag att fler män också tar det föräldraansvaret.

Barnaåren går snabbt och karriären kan komma senare. Varför lever vi? Är det för att samla in skatter till staten eller för vår egen del? Jag sätter i alla fall mitt och min familjs liv först!

Ulf Kristerssons politik osar ren inkompetens. Din elräkning, gängkriget och Nato – inget blev bättre av ny regering. Så skriver Anders Lindberg. Men varför krånglar han till det? Ingenting har ju blivit sämre heller! (S) har ju försökt att krossa gängen under de åtta åren som de regerade. De lyckades inte! Natoansökan skickades ju in medan (S) regerade och (S) hade gjort en del avtal med Turkiet som de visste aldrig skulle verkställas. Så varför krångla till det och skylla Kristersson för inkompetens. Samma sak gäller elen. Avtal som inte går att bryta! Den förra regeringens inkompetens kan inte den nya regeringen bli ansvarig för. Däremot måste de städa ordentligt och det tar tid. Ibland lyckas de inte så bra men de är inte ansvariga för det som tidigare regeringar har åstadkommit!

Elen har blivit ett krångligt kapitel. Alla behöver ju el! I Sverige är det ingen brist på el. Vi exporterar el till andra länder. Men svenska folket ska spara på el och betala skyhöga elräkningar. Nätavgiften och elskatten höjdes den 1 januari men vi ska samtidigt få elsubventioner. Det stämmer inte! Varför är elkostnaderna så höga för det svenska folket? Varför höjdes elskatten och nätavgiften? Vad ska de pengarna användas till?

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rune N
  Feb 12, 2023 @ 18:05:19

  De höga elpriserna beror ju på att man lagt ut kablar till kontinenten.
  Därmed fick vi ju också deras elpriser.
  Beträffande föräldraskapet så såg jag att släktforskarprogrammet Ancestry lanserar begreppen ”Förälder 1 och förälder 2” istället för Far och Mor. Vilka som är förälder 1 och 2 har jag inte forskat i.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Benny
  Feb 13, 2023 @ 08:53:19

  Pengarna behövs för att bekosta invandringen, Nato, alla låtsasjobb, byråkrater, politiker och det enorma kriminalindustriella komplex som vuxit fram i Sverige. Det största problemet är att även om vi skattebetalare betalade 100% i skatt skulle pengarna inte räcka! Dock finns ingen politiker som vågar knysta om hur illa läget är för Sverige! Sen finns det nog inte många som skulle gå till jobbet om skatten blir 100%…

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: