Vi saknar ledarskap inom alla viktiga områden 

Den engelska läkaren John Campbell som ändas sedan pandemin startade har gjort uttalande på Youtube talar numera i gåtor om Covid-relaterade frågor. Han anar att om han blir för tydlig så kommer hans youtubekanal raderas omedelbart.

Angående Kina så säger Lars att han backar från sitt tidigare uttalande att de hade en bra strategi för att hantera pandemin. Befolkningen i Kina har inte lyckats få s.k. flockimmunitet så när landet öppnas upp efter nedstängning så blir väldigt många sjuka. Av de länder som drabbades av pandemin så är Sverige, enligt Lars Bern, det land som haft bäst strategi. Detta eftersom vi lyckats få en flockimmunitet då vi inte stängde ner hela samhället som flera andra europeiska länder.

Lars Bern kommenterar också den allt mer tydliga statistiken som visar på plötslig död. Framförallt att det drabbar unga och friska människor. Han säger att han blir extremt upprörd på ”main stream media” som helt negligerat dessa uppgifter.

Nästa ämne som diskuteras är prissättningen på elkraft. Mikael Willgert säger sig inte känna till något annat fall där prissättningen sker på marginalen, dvs. att priset på hela marknaden sätts efter priset på den sista sålda kilowattimmen. Ett bra samhälle med goda möjligheter för företag att bli lönsamma förutsätter en god infrastruktur med avseende på elkraft, vägar och kommunikationer. Detta är något som staten ska stå för och det är tveksamt att den gör det i dag enligt Bern. Problemet bottnar i att allt ska kunna köpas på den globala marknaden av de globala företagen.

Projekten att tillverka stål utan kol, så som tex Hybrit tror Lars går i graven bla för att själva anledningen till dessa projekt, den så kallade klimatförändringen är grovt överdriven. Det finns helt enkelt inget reellt skäl till att fördyra stålproduktionen så som är tänkt. Det är endast en åttondel av jordens befolkning som anser sig behöva minska koldioxidutsläppen. De andra sju åttondelar bryr sig helt enkelt inte om detta. Förutom om de kan få pengar av västvärlden för ”klimatarbete”. Att Ebba Busch nyligen gått ut och lovat 5 miljarder till grönt stål menar Bern beror på att klimatet har blivit en religion.

Samtalet leds sedan in på kriget i Ukraina. Även inom detta område har ”media” stor skuld. Det hetsas mot Ryssland och många som kommer till tals verkar rent av vilja att väst på allvar ska ge sig in i konflikten. Något som vore helt huvudlöst enligt Bern. Ryssland har världens bästa luftförsvar och en kärnvapenkonflikt mellan väst och Ryssland skulle drabba väst allra värst. Media har fått befolkningarna i Europa att tro att kriget går bättre för Ukraina än vad det faktiskt gör. Lars Bern nämner hur Ryssland historiskt valt sin strategi, både mot tyskarna och mot Napoleon. Ryssland uppträder svagt i början av en konflikt, för att senare slå till hårt. Därför är tillfälliga Ukrainska framgångar som blir lovordade i pressen ingenting som man kan göra en reell bedömning på vilken sida som har mest framgång i kriget på.

Ryssarna har med sitt eget artilleri skjutit sönder mängder med ukrainsk utrustning. I och med att NATO_länder nu i allt högre grad skickar sin egen utrustning till Ukraina blir det de facto så att Ryssland skjuter sönder NATO-materiel också. Frågan är hur mycket materiel som NATO är beredda att bli av med. Ryssarna sade i början av kriget att de skulle avmilitarisera Ukraina. Nu genom minskade vapenlager i Europa blir det snarare NATO som avmilitariseras.

World Economic Forum (WEF) är på fallrepet enligt Lars Bern. Uppmärksamheten kring Claus Schwab och deras great reset har dragit ett löjets skimmer över det hela menar han. Alternativet till den monopolära världsordning som WEF står för, kommer den multipolära världsordning som bla kineserna står för bli allt mer livskraftig. I USA ser det ut som att även demokraterna vänder sig emot sin egen president. Det har varit tydligt i samband med all konfidentiell dokumentation som hittats hos Joe Biden. USA framstår som svagt just nu. Därför blir kontrasten till Rysslands styrka ovanligt tydlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: