Tänk om – tänk rätt!

Elstöd – varför ska det betalas ut av försäkringskassan? Vill regeringen att vi ska se detta som ett bidrag? Vill de att vi ska känna oss beroende av den snälla staten som ger oss en allmosa? Jag har svårt att förstå varför försäkringskassan ska betala ut de pengar som vi har fått betala för mycket för elen! Speciellt eftersom det inte finns någon uppbyggd organisation kring detta.

Vi betalar ju vår el direkt till elbolagen. Det borde ju vara enkelt att göra avdrag på fakturan. Elbolagen redovisar ju skatt och moms så de har ju redan en rapportkanal uppbyggd! De måste ju ändå rapportera om vem som har betalat för elen och hur mycket de har betalat.

Vi har redan en myndighet som sköter in- och utbetalningar och som har våra kontonummer dvs Skatteverket. Elbolagen rapporterar ju redan moms och skatt till dem. De har ju alla personuppgifter och kontonummer!

Men nu ska Försäkringskassan blandas in, De ska köpa upp tjänster från en bank. Alla som inte har konto i den banken ska få en avi i brevlådan istället! Sen ska alla gå med sin avi till bankkontoret som inte finns och om det eventuellt finns inte hanterar pengar. Vi kan ju också hämta pengarna i någon butik – mot uttagsavgift. Har butikerna så mycket pengar hemma om t ex 25 personer kommer med sin uttagsavi samtidigt? Varför ska vissa personer tvingas att betala för att hämta ut sina egna pengar?

Vad händer om vi skulle vara bortresta en längre tid och normalt sköter våra in- och utbetalningar via nätet? Kan avin ligga i vår posthög några månader? Hur länge är det giltig?

Vi har redan ett system där alla får sin lön, pension, bidrag mm inbetalt på ett konto i bank. Sen kan var och en betala sina räkningar via detta konto. Vi kan hämta kontanter i uttagsautomat eller betala med kort eller swish. Varför kan vi inte utnyttja detta då det gäller elstödet? Varför ska vi backa från den teknik som vi redan har?

Är det så att staten vill att vi bara ska använda en bank som de har valt ut – en statsbank? Vill de på detta sätt se till att de får kontroll på våra finanser? Kanske är det rena konspirationsteorin som jag framför. Men jag anser ändå att detta leder till en snedvriden konkurrens mellan bankerna.

Varför är det Försäkringskassan som har fått detta uppdrag? F-kassan tycks ju sakna kompetensen för detta! Det finns med all säkerhet mer kompetenta aktörer.

Frågorna är många och svaren är få!

Det är bråttom – men gör om och gör rätt!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Dec 01, 2022 @ 23:45:17

  Ja detta är helt galet. Vid den förra utbetalningen så sköttes detta via elnätsbolaget och det fungerade hur smidigt som helst. Finns väl ingen rimlig anledning att nu ändra på detta om det inte är för att just det systemet infördes av den förra regeringen. Men det är klart vill man krångla till det så gör man uppenbarligen just det. Bedrövligt!

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. messkalle
  Dec 02, 2022 @ 10:04:05

  Om någon är konspirationsbenägen är svaret enkelt
  Sverige har nu en ny regeringen. De närmaste under har statsministern och hans ministrar naturligtvis koll på, men längre ned systemet sitter tjänstemän som SKALL var politiskt obundna. Men efter åtta år med socialdemokrater och miljöpartister är det nog si och så om lojalitet med den ny regeringen, i synnerhet när tjänstemannaansvar inte finns.
  – Vi gör så här och så blir det fel. Ulf Kristersson med sin regering får skulden för allt som dröjer och blir fel, dessutom läcker dessa sverigemarodörer som en såll till media. Alla vet att den tidiga kvällstidningen m.fl. media har som främsta mål att baktala och därmed förstöra för den nya regeringen.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: