Växande risk inför USA-valet och stor överdödlighet efter Corona 

I denna Omvärldsanalys samtalar Mikael Willgert och Lars Bern om aktuella händelser i vår omvärld.

I kriget i Ukraina har det kommit upp illavarslande rykten i form av det som kallas en ”smutsig bomb”. En ”smutsig bomb” är en konventionell icke-nukleär bomb som innehåller någon form av radioaktivt substans som vid detonation sprids över ett område. Ryssland hävdar att deras underrättelsetjänst har mycket starka belägg för att Ukraina planerar att själva detonera en sådan bomb på sitt eget territorium, för att sedan skylla på Ryssland. Rysslands överbefälhavare har besökt sina motsvarigheter i USA och Storbritannien för att belysa sina farhågor om en så kallad ”false flag operation”.

Amerikanarna har skickat en division luftlandsättnings soldater (101st Airborne Division) till Rumänien alldeles vid gränsen mot Ukraina. Skulle dessa luftlandsättas i Ukraina är risken mycket stor att de skjuts ner av ryssarna enligt Lars Bern.

Lars Bern menar att Demokraterna i USA just nu är desperata. USA ska strax ha ett mellanårsval då det kommer att avgöras vilka som får makt i Kongresshuset. Som läget ser ut nu ligger Demokraterna dåligt till med tanke på hur flera av de demokratiska delstaterna utvecklats till närmst laglöst tillstånd och skulle vara betjänta av att Ryssland ”uppför sig dåligt” i Ukraina. President Biden har också för en tid sedan besökt Saudiarabien för att förmå dem öka produktionen av olja för att sänka världsmarknadspriset och att det i sin tur ska sänka priset vid pump i USA. Detta för att blidka väljarna som nu är upprörda över det höga priset på bränsle. Att Biden försökt påverka saudierna innan inför valet har inte setts med blida ögon från Republikanerna. Försöket misslyckades dock då saudierna inte har gått med på detta.

Fortfarande har det inte tagits upp i mainstreammedia att ett av fyra rör av Nord Stream är intakt, och att president Putin ha erbjudit Tyskland att köpa gas genom detta. För Tyskland blir det en delikat fråga att pedagogiskt förklara för sina invånare varför de måste frysa i vinter när gas finns att köpa. Däremot planerar Turkiet att dra en pipeline, Turk Stream, från Turkiet till Tyskland. Gasen i denna kommer dock till viss del att bestå av just tysk gas.

NASA förbereder att skicka en obemannad raket till månen. Raketen skall dock vara utrustad med mänskliga dockor med olika form av strålningsskydd. Man vill undersöka hur skadlig strålningen är för människor som åker till månen. Uppenbarligen undersöktes inte detta under de faktiskt bemannade månfärder som skedde för drygt et halvsekel sedan.

I programmet fortsätter också diskussionen om de proppar som balsamerare i England och USA rapporterat om. En balsamerare hävdar att så många som 80% av de döda som vaccinerats har dessa proppar. Han säger att dessa proppar inte tidigare funnits under de tjugo år han arbetat i yrket. De sociala mediejättarna bedriver stenhård censur mot allt som talar emot vaccinerna. Lars Bern berättar att han just blivit blockerad en månad för att ha rapporterat nationell statistik för överdödlighet bland vaccinerade barn trots att dessa uppgifter då alltså redan är publicerade.

Lars Bern tror att ”bubblan” kring vaccinerna är på väg att spricka i samband med alla uppgifter som kommer fram. Statistik visar nu att överdödligheten är stor i flera europeiska länder. I USA visar statistik att medellivslängden sjunker. De första som kommer ta bladet från munnen och peka på vaccinkatastrofen är läkarna menar Lars Bern.
——————-
Stöd Swebbtv:

Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Emil
  Okt 28, 2022 @ 21:53:01

  Åkte ”vi” (mänskligheten…usa) verkligen till månen? Med stor risk att få foliehattstämpel undrar jag. Bakgrunden till mina spekulationer är information som (ännu) kan hittas på Youtube bl.a. sök bara på ”Bart Sibrel”. Själv ansåg jag dessa teorier som knasiga förr, minst sagt. Men, nu, i dessa dagar då det är så uppenbart hur det ljuga, förvrängs och falsifieras allt möjligt. Fan vet …?

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Okt 28, 2022 @ 22:13:39

   Vi var ett stort antal människor som satt klistrade framför TVn och följde denna sensationella händelse. Var och en får tro vad den vill men jag kommer aldrig att glömma de första stegen på månen.
   Utvecklingen har gått framåt och många har undrat över varför vi inte har gjort om denna bedrift. Jag hörde en forskare förklara att i takt med vår utveckling så har vi också förlorat många av de komponenter som användes i månfarkosterna och måste göra om allt från början för att kunna göra om samma bedrift. Han menade att det inte finns mer att upptäcka på månen så det vore en helt bortkastad kostnad och energi.
   Lögner och falsarier har nog alltid funnits. Men jag tror att vetenskapsmännen förr var ärligare och var drivna av kunskapstörst. Det finns nog en del fortfarande men de flesta är uppköpta av kapitalet och politiker.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: