När lagade du dillkött till dig själv eller familjen senast? Kanske var det mer nyligen som det bjöds på tabbouleh eller det indiska brödet naan? Det är synd för mitt i alla orientaliska och exotiska smaker riskerar vi att förlora vårt eget kulturarv; oss själva. Man kan till och med hävda att det finns en koppling mellan matkulturen och att flera bedömt farliga IS-kvinnor nu går fria. Det handlar om självkänsla och stolthet; om att vårda och därför hålla rent innanför den egna tröskeln.
Den 11 september är det inte bara val till riksdag, regioner och kommuner i Sverige. Det är samtidigt en av årets upplaga av kulturarvsdagarna som firas 9–11 september. Vad är väl då inte mer lämpligt än att faktiskt ägna tid och kraft åt den inhemska kulturen och den egna, nära hembygden!
Sep 10, 2022 @ 16:20:39
”När lagade du dillkött till dig själv eller familjen senast?”
Två månader sedan och för tre veckor sedan tillagades pepparrotskött, som föredras framför dillkött. För två veckor sedan tillagades en mustig och god fläskfilégryta. För en vecka sedan tillagades en fantastiskt god makaronilåda med bacon osv.
GillaGillad av 1 person
Sep 10, 2022 @ 19:27:26
Min favorit är rotmos och fläsklägg och det äter vi ofta.
GillaGillad av 1 person
Sep 11, 2022 @ 06:46:45
Samma här. svensk husmanskost slår ut både pizza, kebab och hamburgare. Upplyftande att laga sin egen mat också.. Här hemma kallar vi rätten för ”rabbemos och gresaskank” för att på ett, lite lustigt språkligt sätt få till lite knorr på rätten med lokal prägel, vi är från Skåne/Västergötland i vårt hushåll.
GillaGilla