Vem är egentligen förvånad?

skrivet av Magnus Stenlund

EKN skickar uppskattningsvis tre mdr av svenska skattebetalares pengar till ett turkiskt järnvägsbygge i den turkiske affärsmannen Erman Ilicaks bolag Rönesans regi.

Citat ur DN:s artikel:

Processen på EKN har pågått samtidigt som Ryssland inlett ett anfallskrig mot Ukraina och Sverige ansökt om medlemskap i Nato.

Den turkiska presidenten Erdogan har varit den mest uttalade motståndaren till ett svenskt medlemskap och därför har den svenska regeringen under sommaren fört intensiva förhandlingar för att få Turkiet att godkänna ansökan.

Den 6 juni gav Exportkreditnämnden grönt ljus till att stödja järnvägsprojektet. ”

Detta sker alltså trots att byggbolaget har avslöjats som korrupt, inte minst i samband med det tidigare bygget av Erdogans presidentpalats, då man låtit stora summor försvinna i Ryssland och till internationella skatteparadis.

Att Erdogan bestämde sig för att släppa in Sverige i Nato var självklart något som krävde saker och ting i gengäld från Sverige. Att det handlar om att vi ska ta vår varma hand från PKK och alla andra officiella eller inofficiella företrädare för kurderna är en självklarhet och de där 73 ”terroristerna” och/eller terroristerna som man vill ha, är ju en ankring som heter duga; förödmjukelsen för socialdemokraterna att tvingas krypa till korset är förstås enorm – eller borde vara det.

Men att allt tyder på att man faktiskt ändå kommer göra det är ju helt sensationellt – åtminstone för den som fortfarande inte fattat att fru Andersson et consortes bara är lakejer åt betydligt mäktigare intressen: världens rikaste, globalistlobbyn som leds av Klaus Schwab och hans WEF.

Att detta ändå inte var nog bete för att Erdogans korrupta regim skulle jubla som de gjorde efter att Natoförhandlingarna var klara, det borde vi väl också förstått. Erdogan gillar i första hand pengar och han krävde därför förstås betalt även i cash.

När nu DN (jodå, jag sa ju att det var osannolikt att kurdernas vänstervänner inte skulle lyckas hitta stöd i etablissemangets media) gör avslöjandet om hur Exportkreditnämnden fattat sitt märkliga beslut, mitt under pågående Natoanslutning, så faller korten på plats. En kredit på flera miljarder, varav en försvarlig andel dessutom lär försvinna ner i Erdogans egna fickor och gynna ryska (!) intressen, det var priset som krävdes.

Pengar som ett svenskt försvar hellre behövt kommer nu alltså fondera ett turkiskt prestigeprojekt, en del i Erdogans omvalskampanj, kan man väl säga. Utan att denna peng lär räknas med i våra åtaganden för att uppfylla Natos krav på vår försvarsbudget, så är den likväl en direkt kostnad för just Natos stöd. Månne får vi skattebetalare full valuta för våra subsidier i form av turkiska frivilliga som kommer forslas upp till vår del av fronten, när så krävs?

Den som räknar med det är naiv, som det heter. Vi lär få betala fler turkiska järnvägsbyggen och presidentpalats innan det kommer något tillbaka alls. Och om turkarna väl ställer upp vid någon front, så är det ingen som säkert vet på vilken sida det blir.

Frågan nu är väl bara om detta räcker. Personligen skulle jag bli förvånad om det inte finns minst lika stora belopp i pipeline på väg från SIDA, sossarnas speciella portmonnä för utbetalningar till diktatorer man gillar – och sannolikt därför även sådana man tvingas gilla.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Aug 18, 2022 @ 13:25:08

  Mutor som aldrig kommer att gagna Sverige.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. SasjaL
  Aug 18, 2022 @ 14:47:20

  Dagens tv-tips: Uppdrag Granskning, TV4 kl. 20:00.

  Att de vågar sända detta …

  Gillad av 1 person

  Svara

  • SasjaL
   Aug 18, 2022 @ 15:33:23

   Ett litet fel smög sig in. Det är ‘Kalla Fakta’ och inte ‘Uppdrag Granskning’. Det gör det dock inte mindre intressant …

   Sänds även på tv4play.se

   Gillad av 1 person

   Svara

  • tompas11
   Aug 19, 2022 @ 00:42:15

   TV-tips funkar inte på mig eftersom jag sedan snart 4 år tillbaka dragit ur elkontakten till TV:n. Det borde verkligen fler göra för det är faktiskt en befrielse att slippa denna ensidiga propaganda som de dagligen spyr ut. Åtminstone gjorde de det för 4 år sedan och jag kan inte tänka mig ens i min vildaste fantasi att det blivit mindre nu. Så lyd ett gott råd, vägra TV!

   Gillad av 1 person

   Svara

   • tompas11
    Aug 19, 2022 @ 00:49:53

    Oavsett om det är kalla fakta, uppdrag granskning, nyheter hit och dit från SVT eller TV4 så sitter ni loosers där och suger i er detta dravel.
    När ska ni vakna och inse att ni blir bedragna? Troligen aldrig och det är precis därför som det går åt helvete med detta land. VAKNA!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: