En gråtmild teaterföreställning

Som väntat var Annie Lööf inte sen att använda sig av våldsbrottet som begicks i Visby tidigare på eftermiddagen, i sitt Almedalstal. Det blev en gråtmild teaterföreställning med darr på rösten, fladdrande ögonfransar, en ledsen blick ner i talarstolen och de vanliga flosklerna om att hon tänkte på våldsoffret och dennes anhöriga. Det passade ju bra in i hennes tal som till stor del handlade om medmänsklighet.

Talet gick raskt över till Ukraina, om flyktingbarn, återförening av ukrainska familjer samt att vi måste ha en plan för återuppbyggnad av Ukraina och vårt stöd till detta. I detta samband kom hon raskt in på Putins verkliga eller påhittade påverkansansförsök och cyberhot.

Annie är ytterst medveten om att hon vill regissera den svenska politiken fyra år till! Hon vill ha den breda mitten med sig själv som statsminister. Därför skickar hon en uppmaning till M – släpp taget om SD och en uppmaning till S – släpp taget om V. Annie vill fortsätta med att regissera – precis som hon gjorde med både DÖ och Jöken! Precis som hon har gjort vid alla omröstningar!

I sitt tal fortsatte hon att tala om grön omställning, minusutsläpp, energiförsörjning, en offensiv klimatrörelse och svenskt klimatbistånd.

Vidare skyndade hon igenom vindkraft och kärnkraft samt kriminalitet innan hon stannade till en stund vid sitt favoritämne: mäns våld mot kvinnor och aborter. Hon vill på allvar ha inskrivet i grundlagen om aborträtten. Hon tror att denna rättighet kan trollas bort genom ett riksdagsbeslut! Eller är det så att regissören Annie ännu en gång vill peka på SD och påstå att de vill avskaffa denna rätt?

Jag undrar varför jag har så svårt att skriva positivt om Annies tal. Det kan ju kanske vara att jag 2017 skrev följande om det tal som hon höll den sommaren i Almedalen.

Så långt, 20 minuter in i Annies tal, undrar jag vad hon egentligen har att säga. Hon ger oss en välregisserad teaterföreställning – varvar mellan det gråtmilda, ilska och dramatik. Känslor, känslor, känslor … men var finns fakta?

Men Annie, jag vill höra hur (C) vill ändra på detta. Jag vill höra vilken politik (C) vill föra men får bara höra en mängd floskler. Hon fortsätter samma teaterföreställning då det gäller migrationen, företagsamhet, feminism, fotboll, politik i andra länder, pressfrihet och klimatet. Svepande ordalag varvade med få fakta och många ologiska resonemang.

I dagens tal upplevde jag mest att Annies ord fladdrade förbi mig. De berörde inte mig och jag saknade något om vad Annie och (C) vill göra för vanliga människor: pensionärer, barnfamiljer, hemlösa, fattiga, rika, poliser, lärare, vårdpersonal osv. Men jag måste berömma henne för att hon är en skicklig skådespelare och regissör.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Jul 07, 2022 @ 10:53:50

  Det finns de som påstår att MP är ”farligare” än V, hur blir hennes samarbete då?

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Jul 07, 2022 @ 11:09:22

  För någon vecka sedan fick jag en lapp i brevlådan där lokala företrädare för Centerpartiet meddelade att de tänkte knacka dörr i mitt bostadsområde. De ville veta vilken fråga som var viktigast vid det kommande valet. I går stod de vid min dörr, en man och en kvinna. Självklart hade jag förberett mig med argument. Jag tog upp tre frågor, energipolitiken, klimatpolitiken och invandringspolitiken. Det blev en lång diskussion där jag framförde mina åsikter och min kritik avseende dessa områden. Åsikter som de i stora delar inte delade, vilket var förväntat. Men de lyssnade i alla fall.

  Diskussionen blev som sagt väldigt lång, alltför lång för att jag ska redovisa allt som sades här. Ett exempel: En hel del personer som ankommit landet är analfabeter och kan inte heller svenska, så min fråga löd – vad ska dessa personer arbeta med? Fick till svar att de kan väl plocka jordgubbar! Seriöst? Innan de gick så fick de med sig lite relevant informationsmaterial om klimatet. Hoppas fler partier kommer och knackar dörr innan valet så de för höra ett och annat sanningens ord om politiker och den förda politiken.

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 07, 2022 @ 11:35:00

   Om du vill skriva en artikel som handlar om deras besök så publicerar vi gärna den på Ulsans

   Gillad av 1 person

   Svara

   • S Eriksson
    Jul 07, 2022 @ 11:41:24

    Det skulle vara väldigt intressant och kanske även roligt.
    Med undantag från bekymmer med kulturkrockar, så måste jag säga att det oftast är politiken som är problemet och inte de nya.
    Sverige har varit naiva, som Stefan sa.

    Gillad av 1 person

   • ulsansblogg
    Jul 07, 2022 @ 11:46:53

    Det är naivt att importera odemokratiska krafter som prioriterar sitt födelseland före den svenska befolkningens vel pch vä. Det gäller Kakabavhe och en hel del andra som har dubbla medborgarskap t o m de som sitter i regeringen

    Gilla

   • tompas11
    Jul 07, 2022 @ 13:09:17

    Stort tack för det generösa erbjudandet! Jag får fundera på saken.

    Gillad av 1 person

   • ulsansblogg
    Jul 07, 2022 @ 13:19:14

    Gör så, du är hjärtligt välkommen att skriva om händelsen. Mer därtill om du har något annat som du vill förmedla. Det här gäller också våra andra läsare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: