Vi behöver fler barn

I genomsnitt behöver varje kvinna föda 2,1 barn under sin livstid för att befolkningen inte ska minska. Det genomsnittliga antalet barn per kvinna är ett mått i statistiken som kallas för den summerade fruktsamheten. År 2021 var den summerade fruktsamheten för hela landet 1,67 barn per kvinna.

Varför bör inte befolkningen minska? Vår utvecklingstakt och vår välfärd sjunker och antalet skattebetalare minskar i takt med att det föds färre barn!

Då Regeringens Framtidskommission under ledning av Fredrik Reinfeldt presenterade sin slutrapport den 26 mars 2013 anfördes argumentet ”-det föds för få barn”. Bakgrunden var att kommissionens slutsats i sin rapport på sidan 111 var att Sveriges befolkning delvis är på väg att försvinna och därmed måste ersättas av andra etniska grupper. Enligt Metapedia.

Vi hör ofta att ”svenskarna” kommer att bli en minoritet i Sverige pga av massinvandring. Men denna massinvandring är ju politiskt styrd pga minskat barnafödande. Vad beror då det minskade barnafödandet på? Jo, kvinnors frigörelse och till stor del feminismen.

I Sverige utförs uppskattningsvis mellan 30 000 och 38 000 aborter per år. År 2021 utfördes cirka 33 700 aborter. Det motsvarar knappt 18 aborter per 1 000 kvinnor i åldern 15–44 år. Enligt Socialstyrelsen.

Det rimmar illa med att vårt land vill ha ökat barnafödande! Det rimmar lika illa med tanke på undervisning, sexinformation och tillgängligheten av preventivmedel. Igår läste jag en debattartikel skriven av Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen. Annie satt med i Fredrik Reinfeldt-regeringen och bör vara väl medveten om hur minskat barnafödande och ökad massinvandring hänger ihop.

För Centerpartiet är det självklart att alla kvinnor ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp. I dag kan den svenska aborträtten ändras med bara ett enda riksdagsbeslut. Det är ett alldeles för svagt skydd. Därför vill vi framtidssäkra aborträtten genom att skriva in den i grundlagen.

En annan kvinna som förespråkade aborter och till viss del är orsaken till det minskade barnafödandet i Sverige, var Alva Myrdal som jag har skrivit om ett antal gånger om.

Nu är det dags igen. Jag vet inte hur många gånger som jag har diskuterat feminism. Varje gång så hamnar dessa debatter i egoistiska ställningstagande: fri abort, lika lön och pension, delad föräldraledighet och kvotering till styrelser.

För mig handlar feminism om något helt annat: solidaritet med kvinnor som far illa runt om i världen! Könsstympning, tvångsgifte, människovärde, sexuellt utnyttjande av barn och kvinnor, trafficking osv. De frågorna borde vara en självklarhet för varje feminist att kämpa emot. Men svenska feminister anser att det är viktigare med kvoteringar. När jag har framfört dessa åsikter så har jag fått alla de gängse skällsorden rasist, fascist, …, …, klistrade på mig. När jag har skrivit om att invandrarkvinnor förtrycks i svenska förorter och utanförskapsområden har det hänt samma sak.

Feminister är egoister! Deras val av vem som är mest diskriminerad är lätt. Den svenska kvinnan! Alla de svenska kvinnor som inte erkänner det är förtryckta av män. Annars är de dumma i huvudet som inte fattar att de är förtryckta. De förstår helt enkelt inte sitt eget bästa och bör uppfostras till att bli feminister.

Om det den gången när jag kom till, hade funnits den aborträtt som finns idag, så hade jag nog varit ett av de aborterade fostren! Jag är glad över att jag fick rättigheten att leva och jag är glad över att mina egna barn har fått samma rättighet. Livet har inte alltid varit lätt men jag vill inte vara utan det!

Annie vet att nu närmar sig riksdagsvalet. Då gäller det att fokusera på något annat. Alltså väljer hon aborträtten i USA. Den påverkar inte Sverige på något sätt men ändå vill hon in och peta i grundlagen! Annie vill synas och försöker att påstå att demokratin och kvinnors rättigheter är hotade! Falskheten lyser långa vägar!

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Jun 29, 2022 @ 15:09:10

  För Centerpartiet är det självklart att alla kvinnor ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp.

  … och de liv som skapas har ingen talan … Man får helt enkelt ta det ansvar som krävs i samband med fortplantningsprocessen. ‘Har man sagt A, får man säga B’. Svårare än så är det inte, men i landet ”Alltid Någon Annan” tycks allt för många inte begripa det.

  Riktiga feminister finns nog inga kvar av, då de är undanträngda av vänsterradikaler i fårakläder. (Precis som med miljökämpar …) Nyfeminister och pseudofeminister är mer lämpliga ord.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. uppstigersolen
  Jun 29, 2022 @ 15:54:26

  Varför ska befolkningen öka? Varför ska befolkningen hållas konstant? Varje människa bestämmer själv om han/hon vill ha barn. Jag har två barn. Dessa har två barn var. Vi älskar våra barn och barnbarn och skulle inte vilja vara utan dem. Men det är våra beslut. Så länge alla tar ansvar för sig själv och sina barn så har jag inga synpunkter på hur många barn folk skaffar. Samhället kommer att anpassa sig. Men jag vill inte försörja andras barn. Eller vuxna friska människor.

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 29, 2022 @ 18:49:27

   För att samhället ska utvecklas måste varje kvinna föda 2,1 barn. Annars stagnerar samhället eller backar i utveckling.
   När migrationen släpper in icke-produktiva människor i landet så backar vi också i utveckling. Samhället riskerar att krackelera.

   Det handlar alltså inte om hur många barn vi måste försörja. Snarare är den stora frågan hur många produktiva människor som finns i samhället!

   Gilla

   Svara

   • uppstigersolen
    Jun 29, 2022 @ 19:19:14

    Visst måste alla bidra. Jag vill inte ha en massa latmaskar som vi ska försörja. Däremot, visst kan samhället må bra av en minskande befolkning.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: