Den ständiga kalabaliken i regeringen

Värt land har begåvats med de politiker som vi förtjänar. Vi röstar vart 4:de år fram obegåvade personer vars enda meriter är partitrogenhet och ett välsmort munläder. När ska det svenska folket vakna ur sin törnrosadröm? Jag skrev en artikel om kalabaliken för ca ett år sedan, 30 juni 2021. Artikeln är aktuell fortfarande även om vi har fått en ny statsminister. Hon omger sig med okunniga ministrar och regeringen ställer till med mer oreda för folket än vad de skapar trygghet. Men först min ett år gamla artikel:


Ingenting är nytt under solen. Historien upprepar sig. Antingen är de som kunde ta lärdom av historiska skeende helt historielösa eller så har de ett alldeles för stort ego. Jag kanske drar fel slutsatser men jag ser parallellerna med det som skedde för 300 år sedan. Vissa utnyttjar makten maximalt och förstår inte hur illa omtyckta de är.

Först en tillbakablick ca 300 år till Kalabaliken i Bender, enligt Wikipedia:

Efter slaget vid Poltava 1709 flydde Karl XII tillsammans med omkring 1 500 karoliner och ungefär lika många kosacker till Osmanska riket, där de tillbringade en lång tid.

Karl XII levde officiellt i Turkiet som sultanens hedrade gäst och tituleras i Ahmed III:s skrivelser ”Den högt lysande bland de stora furstar, som dyrka Jesum, beklädd med präktighet och majestät, ärones och härlighetenes herre”. Men gästfriheten blev i längden ansträngande för den turkiska statskassan. De dryga utgifterna för svenskarnas underhåll var också något som storvisirerna – som var mer fientligt inställda till Karl XII – inte försummade att peka på när de försökte få den svenske kungen att resa sin väg. Den fara som från storvisirens sida hotade Karl motvägdes dock oftast av sultanens välvilja. Men under loppet av år 1712 blev faran större än förut då tatarernas khan, som dittills varit Karls vän, gick över på hans fienders sida.

Den 1 februari 1713 fick turkarna nog av gästerna och försökte med vapentvång förmå kungen och hans entourage att avresa. Karl XII höll tillsammans med ett fyrtiotal karoliner stånd mot cirka 600 turkar innan kungen springande snavade på sina egna sporrar och blev tillfångatagen. ”Folksamling” heter på turkiska kalabalık, vilket blivit ett svenskt lånord med betydelsen ”förvirring” eller ”stor oreda”. Livdrabanten Axel Erik Roos utmärkte sig särskilt under kalabaliken och berättelserna säger att han under dagen räddade kungens liv tre gånger.

2014 blev Stefan Löfven statsminister första gången. Sedan dess har turerna varit många. DÖ och Jöken har gjort det möjligt för honom att sitta kvar med makten även om det har varit med liten marginal. Regeringsombildningar har varit vanliga – statsråd har försvunnit och nya har tillkommit, statsråd har fått nya ansvarsområden som man har undrat om de har kompetens för.

Det har minst sagt varit en turbulent tid med Stefan Löfven. Löften, löften löften – som aldrig har hållits – och ett otryggt samhälle! Lögner och splittring! Han har gripit makten och vill inte släppa den. När han påstår att det är för landets bästa så är det den största lögnen som han har yttrat. Landet mår inte bra med en statsminister som ljuger om och pekar finger mot andra partiledare.

En mycket stor del av det svenska folket har förstått att vi inte har råd med en regering ledd av Stefan Löfven. Det tär på den svenska ekonomin med en statsminister som inte prioriterar det svenska folket utan hellre skänker bort våra tillgångar till stora projekt. Han lever gott på våra skattemedel utan någon som helst tanke på hemlösa, fattigpensionärer, sjuka, brottsoffer eller andra som drabbas mest av den politik som förs. Våra skattemedel ska i första hand gå tillbaka till landets invånare och välfärden i landet.

Nu har riksdagen röstat bort honom. Vad gör han då? Berättar om hur mycket som han har gjort för Sverige och att han är den enda som kan göra det. Talar om att bara han kan förlösa Sverige från den pandemi som råder. Han ska återstarta ett grönare Sverige. Men samtidigt bannar han alla som sätter käppar i hjulet för hans framfart: SD, Kd, M, L och V. Just nu ser han till att Ulf Kristerssons eventuella regering kommer att bli nerröstad. Han är övertygad om att det är han som kommer att bilda regering igen! Men han varnar redan för att om hans budget inte godkänns så avgår han och då blir det nyval! Han har förvandlat riksdagen till ett knapptryckarkompani och uppför sig som en diktator!

När ska svenska folket få nog och inse att vi inte kan ha en sådan statsminister? Han och hans regering kostar oss alldeles för mycket. När ska vi köra ut honom likt turkarna gjorde med Karl XII? Vi har ju redan kalabaliken här. Nu gäller det att fullfölja utvisningen av en oduglig statsminister från regeringshuset!


Åter till slutet av juni 2022. S vänslas med M inför ansökan om inträde i NATO. Förtroendeomröstning om Morgan Johansson. Statsministern Magdalena Andersson visar sin vrede offentligt. S förhandlar med en politisk vilde för att han ska få sitta kvar. Budgetomröstning och nya förhandlingar med vilden. S vänder M ryggen och vänslas med C för att få stöd. Nytt budgetförslag 1 minut i 12 – som inte godkändes. S ser till så att inget av de två framlagda förslagen godkändes och för att det ska bli en ny omröstning om deras nya förslag. Under tiden fortsätter Morgan Johansson att visa sin dryghet och blir uppbackad av de andra i regeringen. Magdalena Andersson spelar upp en vinka- och handhjärteteater tillsammans med de andra feministerna bakom Jimmie Åkessons rygg när han talar inför riksdagen. Större delen av regeringen ägnar sin tid åt att ljuga, skylla på andra och bortförklara framför att göra något konstruktivt.

Vi behöver inte Kalabaliken i Bender – vi har den i vår regering! Är det detta som vi vill ha så fortsätter vi att slentrianrösta i höstens riksdagsval. Vi kan fortsätta att gnälla över deras beteende eller rösta bort dem i valet. Det är trots allt vi som väljer om vi vill ha kalabalik eller ordning!

Bildresultat för kalabaliken i bender

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jun 21, 2022 @ 16:55:10

    Karl XI, pappa till Karl XII såg till att Sveriges ekonomi och armé var i gott skick. Karl XII lämnade efter sig ett förött land. Varför han kallas hjältekonung är obegripligt. En värre kung än han var är svår att hitta. Men om vi tar jämförelsen med Löfven. Han har också förött landet. Karl XII blev skjuten. Löfven lever fortfarande.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: