EU-lån ska stötta Ukrainas återuppbyggnad

Handlar det bara om ett lån för återuppbyggnad av Ukraina? Kanske rör det sig om stormaktsambitioner för att i framtiden påverka Ukrainas förda politik. (ULSANS kommentar)


EU-kommissionen lade på onsdagen fram förslag på hur EU ska stötta återuppbyggnaden av Ukraina. 

– EU har ett ansvar och ett strategiskt intresse i att leda den här uppbyggnadsinsatsen, sade Ursula von der Leyen.

EU-kommissionen föreslog på onsdagen flera stödåtgärder för att bidra till Ukrainas återuppbyggnad, både på kort och lång sikt. 

– Ukraina står på frontlinjen för att försvara europeiska värden. Vi kommer att fortsätta att stå vid deras sida genom kriget och när de ska bygga upp sitt land igen, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen på onsdagen. 

På kort sikt föreslår EU-kommissionen ett nytt finansiellt stöd till Ukraina i form av lån på upp till nio miljarder euro – motsvarande cirka 94 miljarder svenska kronor – under 2022. 

Läs artikeln här.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen presenterade på onsdagen ett förslag på hur EU ska stötta Ukrainas uppbyggnad.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Maj 19, 2022 @ 14:49:59

  Utmärkt. Äntligen gör EU nåt av värde. För friheten i Europa.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 19, 2022 @ 16:06:31

   Tja, om lånet blir villkorat så blir det ju ingen frihet för Ukraina! Då kommer de att sitta i EUs rävsax. Nej jag gillar inte att EU mer eller mindre utvecklas till ett totalitärt paraply som tar ifrån medlemsstaterna sitt självbestämmande. Då försvinner ju friheten!

   Gilla

   Svara

   • uppstigersolen
    Maj 19, 2022 @ 17:16:48

    Nu handlar detta om att vi ska vara innerligt tacksamma för den strid för vår frihet som utkämpas av Ukrainas folk. Jag vill inte bli hunsad av Putin. Inte heller vill jag att mina barn och barnbarn blir våldtagna, torterade och mördade av ryssar. Vilket är det sätt som ryssar beter sig på när de invaderar ett annat land. Fråga valfri estländare t.ex. vad de anser om ryssar. Deras premiärminister Kaja Kallas är tydlig med vad hon tycker. Ingen mellanmjölk här inte. Så, vilken frihet talar vi om? Den imaginära? Eller den verkliga?

    Gilla

   • ulsansblogg
    Maj 19, 2022 @ 19:16:03

    Propagandan är från båda håll enorm och saknar i regel relevant grund. Att stormaktsintressen USA/ Ryssland ska medföra att en befolkning, som den ukrainska ska vara ”kanonmat” är för hela världen endast ett gigantiskt misslyckande. Vi har internationella forum speciellt FN som borde vara en plattform men har misslyckats med att tillse att förhandlingar mellan USA/Ryssland, och därmed kommit på en lösning för de umbäranden som folket i östra Ukraina har fått utstå i 10 års tid. Vi har fler exempel på det här, det är endast att studera bloggen: Stormakter tillser alltid att konflikter (krig) inte pågår på deras egen planhalva. https://ulsansblogg.wordpress.com/2022/04/20/ukrainsk-vansterman-kritiserar-vastvarldens-krigslystnad-mot-ryssland-usa-anvander-ukrainarna-som-kanonmat/

    Gilla

   • uppstigersolen
    Maj 20, 2022 @ 09:58:46

    Att tro att man kan få Ryssland att följa avtal, respektera konventioner, bry sig om FN, Röda korset m.fl. är naivt. Ryssland har konsekvent brutit mott alla avtal de skrivit under. Putin respekterar bara våld. Duger inte våld så tar man till mer våld. Inte för att jag är förtjust i våld men jag inser verkligheten. Vackra ord betyder ingenting för Putin. Han ljuger alltid. Om allt.

    Gillad av 1 person

   • ulsansblogg
    Maj 20, 2022 @ 13:14:47

    Hur mycket ljugs det i västvärlden? Om Trump som ett exempel. Har vi ett Public service som ALLTID torgför korrekt information. Hur mycket förvanskar den svenska regeringen. Listan kan göras mycket längre, vad som gäller är att först och främst sopa undan all skit från den egna dörren. ( Den här artikeln hade inte med Putin att göra utan ett lån från EU till Ukraina)

    Gilla

  • Benny
   Maj 20, 2022 @ 09:03:14

   EU är en polisstat och inget annat! Ukraina är ett dysfunktionellt land och ska lösas upp, ju förr desto bättre! Ukraina hade över 50 miljoner invånare vid Sovjets upplösning och fram till 2021 hade ca 10 miljoner redan lämnat det nazi-anstrukna ”landet”…Ukraina höll redan på att avfolkas och de flesta har flyttat till Polen, Ryssland, Kanada m m. Du måste nog läsa annat än fulmedia för att få en klar bild! Som exempel så kallade New York Times landet för ett odemokratiskt nazi-fäste som besköt invånarna i östra Ukraina d v s INNAN den ryska insatsen, sedan blev det annat ljud i pipan när Deep State tog NYT i örat och de åter blev en del av globalisternas propaganda-apparat!

   Gilla

   Svara

   • uppstigersolen
    Maj 20, 2022 @ 09:54:56

    Sicket struntprat. Ukraina var en del av Sovjetunionen. Där frodades korruption, fusk och bedrägeri. De blev ett eget land för trettio år sedan. Den som tror att man får stil på ett sånt land på 10 år lever i en annan värld. De har dessutom utsatts för bekymmer från Rysslands sida. Valfusk, ryska femtekolonnare, invasion i östra delen. Att prata om nazister är så stolligt så det går bort. Att Putin till slut gav sig ut på ett anfallskrig gjorde att Ukrainarna fick nog. Tack vare den fria världens helhjärtade stöd, nåja vissa stretar emot, så är de på god väg att kasta ut ryssarna. Sen väntar ett uppbyggnadsarbete. Jag är säker på att många ukrainare som lämnat kommer att flytta hem och jobba. Sen får Ryssland isoleras. Putin kan sitta och sura i sin bunker. Läser man seriösa personers inlägg på nätet så får man en klar bild av det som pågår. Den som ser fram emot besök i Sverige av ryska militärer som våldtar, torterar och mördar har jag ingen sympati med.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Maj 20, 2022 @ 13:18:04

    Var och en får ha sin uppfattning, det medger yttrandefriheten. Vi får se vad det lider vem som har dragit den längsta stickan.

    Gilla

 2. Trackback: EU-lån ska stötta Ukrainas återuppbyggnad | Varjager's Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: