Saker som kanske är värda att komma ihåg om Magdalena

Inför det kommande riksdagsvalet i höst har jag gått igenom allt som jag har skrivit om vår statsminister Magdalena Andersson de senaste åren. Det är mycket! Men det finns några saker som jag tycker är värda att minnas. Några saker, som jag tycker att hon inte kan smita ifrån, har jag samlat nedan.

Jag behöver väl knappast nämna att hon hade anlitat en städerska som befann sig illegalt i landet – inte bara en gång utan fyra.

3 januari 2021 skrev jag:

Regeringens rekommendationer har varit så otydliga att inte ens de inte själv förstår vilka gränser som ska gälla. På försommaren såg vi bilder där Tegnell från FHM satt och drack öl på en uteservering med många människor omkring sig. Rekommendationen om avstånd gällde inte där men statsministern sa: Följ FHM:s rekommendationer och håll avstånd!

Under slutet av december åskådliggjorde regeringen hur otydliga deras egna rekommendationer är – trots alla pressträffar under det senaste året. Morgan Johansson förstod inte – han gick på mellandagsrea. Det gjorde även Lena Hallengren. Stefan Löfven Gick till urmakaren, letade i affärer efter tillbehör till sin rakapparat, handlade mat, gick på Systembolaget och inhandlade dessutom en julklapp till sin fru. Magdalena Andersson åkte till Sälen.

Ja, resten av befolkningen uppmanades att stanna hemma, inte träffa släkt och vänner och hålla avstånd. Men Magdalena, som då var finansminister, stannade inte hemma. Hon åkte till Sälen och åkte skidor och sa själv att hon träffade släktingar. Uppmaningarna till resten av befolkningen gällde tydligen inte henne!

Den 7 december 2021 uppmanade vår färska statsminister Magdalena Andersson, de som är vaccinerade mot Covid-19, att ta en krampaus med ovaccinerade! Vad menade hon? Var det för att skydda de vaccinerade eller för att skydda de ovaccinerade? Viruset tycks inte skilja på vaccinerade eller ovaccinerade. Vaccinerade har inte större skydd än de ovaccinerade. Men statsministern vill att vi ska göra skillnad då det gäller vem vi kramar. Ovaccinerade är osolidariska – så de ska inte få några kramar. De ska bli utstötta och på så sätt känna sig tvingade till att vaccinera sig.

– Alla behöver ta sitt ansvar och dra sitt strå till stacken. Det absolut viktigaste är att vaccinera sig, sa statsministern på en presskonferens.
– Till alla som är vaccinerade så gäller det att vara lite mer försiktig än vanligt, till exempel ta en krampaus från personer man inte vet om de är vaccinerade, fortsatte hon.

Den 6 juli 2017 höll hon sitt tal i Almedalen, som ersättare för vår dåvarande statsminister Stefan Löfven:

Hon talade sig varm för demokrati och demonstrationsrätt men … vägrar att ge SD något inflytande över politiken och är emot Folkets Demonstration. Hon berättade om när hon deltog i olagliga demonstrationer i Tyskland och hur friheten segrade. Men medger inte att det är just denna frihet som hon vill motarbeta. (S) vill nämligen ha tolkningsföreträde på ordet demokrati och även på vad som är frihet.

Hon talar sig varm för höga skatter. Skatteintäkterna behövs ju för att bibehålla nuvarande nivå på välfärd. Det är ju helt klart! Vi är ett land med 10 miljoner medborgare + ett stort antal asylsökande. 67,4% av de som är i åldersgruppen 15-74 år har sysselsättning och ska försörja hela befolkningen. Det behövs ju mer ”satsningar på välfärden” för att kunna ge en allt större befolkning en minimal nivå på välfärden. De satsningar som Magdalena talar om höjer inte nivån – den bibehåller (kanske) dagens nivå. ”Satsningarna” är nödvändiga för att inte vårt samhälle ska krackelera totalt!

Men vår finansminister berättade att hon kan detta med välfärd och tänker på de gamla. Hon har ju en gång i tiden jobbat inom hemtjänsten. Hon städade, gjorde pannkakor och drack en öl tillsammans med en åldring. Men … det är ju länge sedan som det fungerade så! Hemtjänsten städar inte – det är RUT som städar. Hemtjänsten gör inte pannkakor – de tar fram ett plasttråg ur kylskåpet och värmer i micron. Hemtjänsten dricker inte öl i jobbet – de ägnar några minuter åt den gamla innan de rusar iväg till nästa vårdtagare. Med andra ord visar hon att hon helt saknar kunskap om den verklighet som vi lever i!

Den 21 september 2016 skrev jag:

När jag igår hörde Magdalena Andersson presentera budgeten var min första tanke att det är lätt att slösa med andras pengar! Jag tänkte på Spara och Slösa i Lyckoslanten som jag läste som barn. Magdalena hamnade i Slösas roll – ett virrigt och slösaktigt fruntimmer. Jag saknade framtidssatsningar och satsningar som gynnar vårt land och vår befolkning. All verkade handla om akutåtgärder.

Den 11 maj 2016:

”Nej, för det finns ingen stat som har egen vilja, utan staten är bara en utlöpning av majoriteten av medborgarnas vilja.” så sa Magdalena Andersson i en intervju med JP.

Men vad menade hon egentligen och stämmer detta in på hur vårt land styrs? Jag försöker att förstå finansministern men misslyckas totalt.

Magdalena säger att staten har inte har en egen vilja men Wikipedia att staten har auktoriteten att regera över folket. Om det nu är så att staten inte har en egen vilja -hur kan då regeringen köra över folkviljan gång på gång? Missbrukar staten det för troende som den har fått genom vår representativa demokrati?

Varför ska staten ha rätt att ta ut mer än hälften i skatt?

— Det har vi demokratiskt beslutat. Det är inte så att staten har rätt. Det finns ingen stat som har rätt till någonting, utan det är beslut som vi har fattat tillsammans. Det finns ingen extern part i form av en stat som har någon som helst rättighet, utan det är vi som medborgare som har röstat fram att staten ska ta ut skatt för att vi ska kunna bygga upp saker gemensamt, i form av vägar, förskola, polis och annat.” fortsätter intervjun.

Men snälla Magdalena! När fick befolkningen rösta om hur hög skatt vi vill ha? Vi har bar fått rösta på vilket parti vi anser är lämpligast att regera – och ingenting annat. Du säger att staten inte har rätt till någonting som vi inte har beslutat om tillsammans. Men vi har definitivt inte beslutat tillsammans om detta höga skattetryck!

Ja, vi har tillåtit staten att ta ut en skatt för att finansiera gemensamma saker som vård, skola, omsorg och infrastruktur. Det är ni, regering och riksdag, som självsvåldigt har lagt beslut om en mängd andra saker. Vi har inte blivit tillfrågade om detta!

Socialdemokraterna har alltid lekt storebror. De har klappat befolkningen på huvudet och sagt: ”Bry inte din lilla hjärna! Vi tänker åt dig!” Befolkningen fann sig i detta så länge som deras välfärd ökade. Men S blev alltför självsvåldiga och hade inte den rätta analysförmågan. Svenska folket blev de som fick betala maktgalna politikers vidlyftiga affärer.

Nu har S ingen egen majoritet. Men ändå fortsätter S att vara självsvåldiga och att hitta på nya sätt att få in skatter. Finansministern verkar inte klara av logiskt tänkande och vi medborgare tvingas att stå för kostnaderna för regeringens fadäser. Det är nog tid för en omröstning om våra skatter och vad de ska användas till!

Magdalena! Inför valet ställer jag mig frågan om du fortfarande kan tänka dig att utnyttja illegal arbetskraft, fortfarande anser att allmänna rekommendationer inte gäller dig, fortfarande anser att de osolidariska som inte har vaccinerats ska straffas, fortfarande vägrar att ge SD något inflytande över politiken, fortfarande talar sig varm för höjda skatter och fortfarande kallar de beslut som hennes parti tar för demokrati!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Maj 18, 2022 @ 16:37:42

  Vem …?

  Gilla

  Svara

 2. uppstigersolen
  Maj 19, 2022 @ 09:24:22

  Bra uppräkning. Typisk sosse alltså. Regler är till för andra. Sossar gör som de vill.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: