Det är inte ofta som jag svär, men idag har jag redan gjort det några gånger! Varje gång är orsakad av något som jag läser om de som är valda till att styra vårt land. Seriositet är väl det grundläggande kravet som jag som medborgare kan ställa på våra makthavare? Det är ju jag och alla andra skattebetalare som betalar deras löner!
Min första svordom kom när jag läste om Tegnells ”toppjobb inom WHO”! Det är ju bara drygt en vecka sedan som radio, TV, och msm basunerade ut detta. Nu läser jag:
14 mars avslutade Anders Tegnell sin tjänst som statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. I ett pressmeddelande meddelade FHM att han rekryterats av WHO för ett internationellt vaccinuppdrag.
Men någon tjänst verkar inte finnas klar.
– Vi har fått ett erbjudande från Sverige som fortfarande är under diskussion, säger talespersonen Fadela Chaib, till Svenska Dagbladet.
Enligt tidningen finns en ”viss irritation” på WHO då man anser att Sverige agerat alltför tidigt och utsett Tegnell till en post som ännu inte spikats.
En talesperson säger att ”det råder viss förvirring, det är en intern fråga”, angående Tegnells post.
Folkhälsomyndigheten slår nu tillbaka och säger att det är WHO som efterfrågat expertstöd till det globala vaccinationsarbetet.
”Folkhälsomyndigheten har efter dialog med regeringskansliet beslutat att utse Anders Tegnell för detta. Exakt vilket typ av expertstöd det blir avgör WHO”, skriver myndighetens presstjänst.
Regeringen har alltså bestämt att Tegnell ska få ett toppjobb som inte finns inom WHO! Vill den svenska regeringen styra hela världen? Mitt gapskratt fastnar i halsen över regeringens dumheter!
Min nästa svordom blev lite kraftfullare när jag läste ett pressmeddelande från Sveriges Riksdag:
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kommer att tala till ledamöterna i Sveriges riksdag via länk. Under talet är plenisalen öppen för ledamöter, statsråd och inbjudna gäster. Pressläktaren är öppen för media. Talet kommer i efterhand att kunna ses via webb-tv.
Datum och tid: Torsdag den 24 mars klockan 10.55 (platser ska vara intagna senast klockan 10.50).
– Jag är hedrad över att Ukrainas president vill tala till riksdagen mitt under brinnande krig. Riksdagen har beslutat om unika stödinsatser för Ukraina och står fortsatt bakom landets kamp för sin frihet, säger talman Andreas Norlén.
President Zelenskyjs tal sänds ut i plenisalen dit ledamöter bjudits in för en särskild sammankomst. Talet tolkas till engelska och vidare till svenska samt teckenspråk. Riksdagsförvaltningens tv-produktion från kammaren är tillgänglig för media som direktsändning via Teracom Kaknäs.
Det pågår ett krig mellan Ryssland och Ukraina. Detta krig består av minst två parter – om vi inte räknar med olika grupperingar inom Ukraina och och EU och USA. Men det finns två presidenter som strider – Putin och Zelenskyj. Om den ena parten får tillfälle att yttra sig inför Sveriges Riksdag så bör naturligtvis även den andra erbjudas detta! Eller? Ska riksdagen lyssna på denna ensidiga propaganda? Ska Riksdagshuset upplåtas till propagandakrig? Neutralitet – kan våra styrande stava till det ordet och vet de vad det betyder?
Så fortsatte jag att läsa på regeringens webbsida:
1 910 regeringsbeslut på 100 dagar.
Ojdå! Har de varit så produktiva? Tja, detta var kanske inte helt sant! De flesta besluten var ju att utreda eller att gå vidare som förslag som ska godkännas av riksdagen. Inga nya beslut som gäller omgående. Inga beslut som får mig att applådera. Inga beslut som får mig att tro på förändringar. Det känns mest som rundgång i systemet och pengarullning hit och dit utan tankar på finansiering. När jag scrollade igenom dem fastnade jag dock för några:
- Kriminella ska inte kunna tjäna pengar på avfall. Skattepengar ska inte gå till att forsla bort sopberg där kriminella dumpat illegalt avfall. Därför föreslår regeringen skärpta straff för avfallsbrottslighet, ökad kontroll av de ansvariga företagen och krav på att den som ansvarar för avfall ska ha egen budget för att ta hand om det.
- Regeringen har givit Statens kulturråd och Myndigheten för kulturanalys i uppdrag att bredda rekrytering och deltagande i kulturlivet. Regeringen vill på detta sätt öka takten i arbetet att inkludera fler människor från hela samhället för att bryta segregationen.
- Segregationsfällan i föräldraförsäkringen ska tas bort. Idag är föräldraförsäkringen konstruerad på ett sätt som försvårar utrikes födda kvinnors etablering på arbetsmarknaden. Det beror delvis på att inga krav ställs på uttaget av dagarna på grundnivån i föräldraförsäkringen. Regeringen har kommunicerat avsikten att lämna förslag om att ta bort segregationsfällan i föräldraförsäkringen genom att 90 dagar, även på grundnivån i föräldrapenningen, ska vikas åt vardera föräldern.
- Det ska inte spela någon roll om föräldrar har råd med privat läxhjälp – alla elever ska ges möjligheter att lyckas. Regeringen föreslår att alla elever i årskurserna 4–9 ska erbjudas minst två timmar extra studietid per vecka och att lovskolan utökas med 25 timmar för de i årskurs 9 som riskerar att bli obehöriga till ett nationellt program i gymnasieskolan.
- Fusk på högskoleprovet är oacceptabelt och hotar provets legitimitet. Regeringen har därför lagt ett förslag som ska förhindra att provdeltagare fuskar med hjälp av otillåten elektronisk utrustning. Lagändringarna gör det möjligt att använda in- och utpasseringskontroller med kroppsvisitation vid högskoleprovet.
- För att få fler att laga och ändra redan tillverkade varor i stället för att köpa nytt sänker regeringen momsen på vissa reparationer ytterligare. Sedan januari 2017 tas en moms på bara 12 procent ut om man reparerar cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne. Regeringen har nu lämnat ett förslag om att sänka momsen på dessa varor ytterligare till 6 procent.
- Sveriges första handlingsplan för plast innehåller ett kraftfullt program med 55 åtgärder för att minska påverkan på klimatet och miljön. Åtgärderna skapar även fler jobb i återvinningsindustrin. Det här är ett viktigt steg för att Sverige ska ligga längst fram i klimatomställningen.
- En del i regeringens arbete mot fusk är att bilda en ny myndighet, Utbetalningsmyndigheten, från den 1 januari 2024. Myndigheten ska förebygga och förhindra felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Den ska också ta över vissa utbetalningar till exempel sjukpenning, bostadsbidrag och pensioner. Det ger detta staten nya möjligheter att stoppa fusk och fel.
Prata, prata, prata, utreda, utreda, utreda! Jag suckar och stönar och svär lite inombords! Är det verkligen detta som våra skattepengar går till?
Riksdagsval om ett halvår! Vem och vad ska vi välja? Kan vi få ordning på Sverige? Hur?

Mar 23, 2022 @ 14:00:25
Vem ska vi välja? Tja, titta på de som styrt oss hit. Vilka är de? Har jag förtroende för dem? Titta på de som inte varit med och styrt. Har de nåt jag gillar? Sen kan man fundera på om det är bra att välja några som lett oss till den punkt vi nått nu eller om man ska chansa på ett nytt lag. Kan det bli sämre? Eller bättre? Vi vet inte men att låta nuvarande parti som styrt Sverige i 8 år och i 75 år innan dess få fortsätta låter inte bra. Anser jag.
GillaGillad av 3 personer
Mar 24, 2022 @ 12:11:34
Duktigt skrivet. Jag kan bara hänvisa till Stefans uttalande men även tänka lite på TVreklamen om pojken som viftade så mycket med kreditkortet så att det inte fanns pengar kvar till bussbiljetten. Det är nog ungefär så Sverige (miss)sköts numera. Hoppas att jag har fel.
GillaGilla