DÖDSFALL EFTER VACCINERING MOT COVID-19

Den 5 november fick Pers mor den 3:e, så kallade, boostersprutan. Pfzr Cominarty var namnet på den. Batch 31134TB. Dagen efter sa hans 86-åriga mamma:

”Något stämmer inte. Det är något som känns konstigt”

Det här är en förfärlig berättelse som handlar om Per Olhans mor. Hon hade aldrig tagit ett vaccin och hade aldrig haft influensan och inte varit sjuk sedan 1948. Men hon föll dock för det mediala trycket och tog vaccinet. 53 dagar efter injektionen – var hon borta.

”Detta är anmält till Läkemedelsverket, naturligtvis! Vad som händer med den anmälan får vi se. Har inga större förhoppningar om någon rättvis bedömning, tyvärr”, säger Per Olhans.

 • Den 5 november fick hans mor den 3:e, så kallade, boostersprutan. Pfzr Cominarty var namnet på den. Batch 31134TB.
 • Dagen efter sa hans 86-åriga mamma: ”Något stämmer inte. Det är något som känns konstigt”.
 • Dagarna efter det blir hon allt mer förvirrad och desorienterad.
 • Den 12 november, efter att ha handlat med bil, säger hon: ”Det känns som att jag inte borde köra bilen längre. Glad att jag kom hem”.
 • De närmaste dagarna gick hon långsammare, glömde saker och började få problem med att prata.
 • Den 20 november åkte Per Olhans till akuten till Lasarettet i Falun med henne. Hon berättade då ovanstående för läkarna och sjuksköterskorna. Efter tester fick hon diagnosen urinvägsinfektion (som kan orsaka yrsel) och skickades hem med antibiotika, berättar Per Olhans .
 • Den 26 november var hon tillbaka på sjukhuset och hennes symtom blev värre. Den här gången med Pers bror. Smittan är borta men hon skickas hem med rekommendationen att boka tid för utredning för vad detta kan vara. Så lång kommer vi aldrig.
 • 1 december när Per var hemma och besökte henne kände hon inte igen sin son. Hon visste inte vad han hette, åt väldigt långsamt och var väldigt förvirrad.
 • Dagen efter åkte han återigen till sjukhuset med henne. Den här gången blev hon inlagd. ”Jag kom härefter att besöka henne på avdelningen mellan en och två timmar varje dag, 2-20/12, samt dygnet runt de sista dagarna på ett äldreboende på hemorten, 24-28/12, förklarar Per Olhans.
 • Den 5 december var hennes minne utplånat, totalt. Inga tecken på att komma ihåg något av sitt tidigare liv; familj, äktenskap, barn, hemadress, grannar; ingenting.
 • Den 8 december kunde hon inte prata mer, bara något obegripligt svammel. Vid det här laget hade alla tillgängliga tester gjorts, några av dem två gånger. Fem specialistläkare hade varit inblandade utan att ha någon aning om vad det kan vara. En av dem bad faktiskt om ursäkt för att de inte kunde reda ut detta. Om de inte hittar något vidare kommer det att rapporteras som en allvarlig biverkning av vaccinet.
 • Den 10 december var sista dagen som Pers mamma själv kunde gå.
 • 11 december kunde hon inte äta själv.
 • Den 12 december kunde hon inte sitta upp själv längre; Var vaken en kort stund, försökte prata. Det var otydligt, utan att någon kunde förstå vad hon sa.
 • De två följande dagarna var hon icke kontaktbar.
 • ”15 december kunde vi inte mata henne så då fick hon dropp. Ingen kontakt idag heller. Bara sova”, berättar Per.
 • 16 december: Lite soppa som mat men ingen kontakt. Sover bara och har kramper/ryckningar, verkar ha ont.
 • 17 december: Delirium, pekar slumpmässigt och försöker prata men ingen förstår vad som sägs.
 • 18 december: Vaken en kort stund. Sover mest. Ingen kontakt.
 • 19 december: Kan bara äta soppa med svårighet, svårt att få upp käken. Slumpmässigt rör hon armarna och har ryckningar. Ett steg ned från dagen innan. Pupillerna börjar tappa färg och bleknar bort. Ingen blick. Öppen mun. Gurgel andas tungt.
 • 21 december: Förflyttad till ett äldreboende.
 • 24 december (julafton): Första gången som Pers far träffade henne sedan hon lades in på sjukhus. Han kände inte igen henne. Han frågade oss (Pers bror och mig): ”Är hon verkligen min fru.” ”Inte konstigt, eftersom hennes hälsa totalt har fallit samman, både fysiskt och mentalt de senaste veckorna. Nu är ögonen helt borta. Bara några ljusgrå cirklar.”
 • Den dagen fick hennes barn veta att de (läkarna från sjukhuset) kanske tror att hon har Creutzfeld-Jakobs sjukdom. Inte den (1) ärftliga varianten, inte den (2) som kommer från kött (inkubationstiden är upp till 10 år) utan den tredje, den sporadiska som orsakas av ett medicinskt ingrepp. I det här fallet, den 3:e sprutan. Så nu är hon klassad för palliativ vård i väntan på slutet. De säger det kan ta en vecka, ett par månader, ingen vet. Jag och min syster är hos henne dygnet runt.
 • 26 december: Min bror hälsade på i ungefär en timme. Ingen kontakt. Små spasmer och sover hela tiden. Vilket verkar vara det bästa för henne. Att inte vara vaken alls, förklarar Per.
 • 27 december: Hemsk andning. Väldigt högt, skrikande, gurglande ljud hela dagen och hela natten. Som att hon var instängd i en tortyrkammare. Helt fruktansvärt. ”Vi ville bara att hon skulle släppa taget så det här skulle sluta. Vi bad sjuksköterskorna att skjuta in allt som krävs för att få detta hemska lidande att ta slut.” ”Fruktansvärt! De mest hemska 48 timmarna i mitt liv. Trodde inte att det var möjligt att avsluta livet på ett sådant vidrigt sätt”, säger Per Olhans.
 • 28 december: Normalt/lite högt andningsljud men väldigt snabbt. Cirka 50 andetag/minut. Sedan gick hon bort vid 22.15.
 • 29 december: ”Neuroläkaren ringde för att bekräfta att resultaten från testerna från ryggmärgsvätskan var positiva för Creutzfeld Jakobs sjukdom. Han blev mycket förvånad över detta då det är mycket sällsynt”.

Berättat av Per Olhans för Janne på Jmm.nu här: https://swebbtube.se/w/d2nLMaaMosixZdj3QERByG…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: