PÅ SOMMARN I DALOM, JA DÅ ÄR DET FEST

Kan vara en bild av 1 person och text där det står ”svt -Var tar ni pengarna? -Vi har ju en hög skatt Borlänge.”

https://www.svtplay.se/uppdrag-granskning

A propos gårdagens Uppdrag Granskning om situationen i Borlänge.

När Öppna Hjärtan-euforin peakade 2015 lanserade Svenska Filminstitutet en film som hette ”Trevligt folk”. Den beskrev Borlänge och stadsdelen Tjärna Ängar som en något av en idyll där integrationen av somaliska invanndrare gick som smort och nu hade man dessutom bildat ett somaliskt bandylandslag! Det var bara dumma främlingsfientliga sverigedemokrater som var kritiska mot öppna hjärtan-politiken. Så här skrev Svenska Filminstitutet om bandysatsningen i samband med lanseringen:

”…ett positivt grepp som gav eko i världen och som fick många att tänka om och tänka nytt kring invandring, främlingskap och medmänsklighet.”

https://www.filminstitutet.se/…/filmhand…/trevligt-folk/

När Uppdrag Granskning sju år senare gör ett reportage om Borlänge och Tjärna Ängar är bilden annorlunda och nattsvart:

Många tycker varken det är värt att arbeta eller lära sig svenska, bara 40% mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar, journalisterna som gör reportaget blir attackerade, narkotikahandeln blomstrar, det finns många vapen i omlopp och många skjutningar äger rum, bilbränder och misshandel är vanligt förekommande, svenska kvinnor betraktas som horor, de kriminella organisationerna sägs ha byggt upp en alternativ social ordning som hotar den demokratiska samhällsordningen och rättsstaten, trångboddheten är ett stort problem, skuggsamhället är så stort att ingen vet hur många som bor i området, polisen säger sig bara ha en vag uppfattning om problemen i området och menar att kriminella nätverk styr, studenter som bott i området har valt att avbryta sina studier hellre än att bo kvar, bara hälften av de som gått ut grundskolan är behöriga att söka till gymnasiet, det kastas sten mot polisen, försörjningsstöden är skyhöga, miljonbidrag betalas ut till föreningar som blir arga när UG vill granska dem osv osv osv

Uppdrag Granskning-programmet var i alla fall upplysande i fråga om följande:

1. Det förklarade varför SD har växt som de gjort de senaste femton åren. Inte för att de är främlingsfientliga utan för att de såg alla problemen som UG beskriver långt tidigare än alla andra partier som var naiva, oroliga för hur de skulle uppfattas och inte såg några problem komma, numera enligt egen utsago.

2. Det förklarade också varför allt färre är intresserade av att se svensk film. Förljuget PK-gullegull om hur bra de styrande politikerna sköter landet har tydligen ingen större publik.

3. Socialdemokraternas ”starke man” som styrt kommunen sedan 2011 högläste om alla talrika satsningar med skattemedel som gjorts på Tjärna Ängar och ändå bara lett till dagens katastrofala situation. Nu tycker han att det ska göras en ny handlingsplan på fem-tio års sikt. Varför hans nya plan ska bli framgångsrikare än alla satsningar som gjorts tidigare förklarade han inte

4. Helt svart är dock inte läget för sossepampen. I valdistriktet Tjärna Ängar/Paradiset röstade nästan 39% på honom i förra valet 2018. Mer än tre gånger fler än de som röstade på näst största parti och långt över riksgenomsnittet. Tjärna Ängar är ett verkligt stronghold för socialdemokraterna. Inte illa!

5. Pengar till nya satsningar och valfläsk inför nästa val saknas heller inte enligt sossepampen. Man har ju höga skatter i Borlänge, tillägger han belåtet (bilden). Bara att spendera vidare på nya satsningar!

6. Tjärna Ängar är klassificerat som ett utsatt område. Det finns sådana i alla stora och medelstora städer i landet vilket ger en indikation om hur stora problemen är för Sverige i sin helhet dvs monumentala.

FOTNOT: Dessutom gör inte det somaliska bandylandslaget några större framsteg. I den senaste VM-turneringen 2018 förlorade man bl.a mot det inte särskilt framstående bandylandet Estland med 20-0. De siffrorna känns på något sätt betecknande för svensk invandrings- och integrationspolitik.

Hans Thannerstig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: