Läkekonst då och nu

Vi vet inte hur han såg ut och inte heller om han skrivit en enda av de böcker som bär hans namn. Ändå har Hippokrates (ca 460 f.Kr-ca 377 f.Kr) fått hedersnamnet ”läkekonstens fader”. Hippokrates levde i Grekland under antiken. Han ansåg att läkarna skulle lita på naturens läkande krafter och själva bedöma symptomen de sett hos patienterna. Hippokrates ansåg att sjukdomar hade naturliga orsaker och avfärdade idén om att de var ett straff från gudarna eller orsakade av trolldom. Därför uppmanade han läkare att strunta bota sjuka med trollformler och amuletter. Hippokrates var den förste som frikopplade läkekonsten från religionen. Läkekonsten blev därmed en egen vetenskap.

När läkaren Ignaz Semmelweis år 1847 började uppmana sina kolleger i Wien att tvätta händerna ofta blev de så rasande att han till sist måste lämna sjukhuset. Fram till slutet av 1800-talet var nämligen bakterier och virus okända. Därför visste ingen vad pandemier som pesten och smittkopporna berodde på eller hur de skulle behandlas. 2020 svepte en ny pandemi, covid-19, över världen. Ett viktigt råd för att undgå smitta var att tvätta händerna ofta, alltså tidigare en omstridd tanke. Semmelweis förstod inte heller varför hans metod fungerade – bara att den gjorde det.

På filosofen och vetenskapsmannen Aristoteles tid tänkte man sig att kroppen bestod av fyra olika safter: slem, blod, svart och gul galla. Uppstod det en obalans i systemet blev människan sjuk. För att komma i balans igen började man praktisera åderlåtning – genom att tömma ut blodet tänkte man sig att man återställde balansen. Under en lång period var därför åderlåtning och lavemang något av en universallösning vid allehanda sjukdomar. Dessvärre var man lite för pigga på att åderlåta, vilket kom att bli bland annat den amerikanska presidenten George Washingtons död. Hans livläkare tyckte att hans halsinfektion krävde upprepade åderlåtningar – men utan tillräckligt med blod är det svår att överleva.

John D. Rockefeller (1839 – 1937) var en oljemagnat och Amerikas första miljardär. Vid 1900-talets början kontrollerade han 90% av alla oljeraffinaderier i USA genom sitt oljebolag, Standard Oil. Samtidigt, omkring 1900, upptäckte forskare ”petrokemikalier” och förmågan att skapa alla typer av kemikalier från olja. Till exempel tillverkades den första plasten – kallad bakelit – av olja 1907. Forskare upptäckte också olika vitaminer och gissade att många farmaceutiska läkemedel kunde tillverkas av olja.

Detta var en underbar möjlighet för Rockefeller som såg förmågan att monopolisera olje-, kemi- och medicinindustrin samtidigt!

Det bästa med petrokemikalier var att allt kunde patenteras och säljas för höga vinster. Men det fanns ett problem med Rockefellers plan för den medicinska industrin: naturläkemedel / naturläkemedel var mycket populära i Amerika vid den tiden. Nästan hälften av läkarna och läkarhögskolorna i USA utövade holistisk medicin med kunskap från Europa och indianer.

Mer än hälften av alla medicinska högskolor lades ner. Homeopati och naturläkemedel hånades och demoniserades; och läkare fängslades till och med!

För att hjälpa till med övergången och för att förändra tankarna hos andra läkare och forskare gav Rockefeller mer än 100 miljoner dollar till högskolor och sjukhus och grundade en filantropisk frontgrupp som kallades ”General Education Board” (GEB). Detta är den klassiska morot- och piska tillvägagångsättet.

På mycket kort tid effektiviserades och homogeniserades medicinska högskolor. Alla studenter lärde sig samma sak, och medicin handlade om att använda patenterade droger.

Forskare fick enorma bidrag för att studera hur växter botade sjukdomar, men deras mål var att först identifiera vilka kemikalier i växten som var effektiva och sedan återskapa en liknande kemikalie – men inte identisk – i laboratoriet som kunde patenteras. Ett piller för en sjuk blev mantrat för modern medicin!

En av de största pandemierna i världen i modern tid är HIV/AIDS. Det har gjort skattningar att AIDS har dödat mer än 35 miljoner människor sedan det först upptäcktes (1981). HIV eller hiv, en förkortning av humant immunbristvirus är ett retrovirus som angriper det mänskliga immunsystemet och slutligen, om obehandlad, leder till AIDS. Det finns en mängd teorier hur detta virus uppstod och hur det spreds.

Helt klart är att experiment har gjorts inom den militära forskningen för att skapa biologiska vapen. Vid Fort Detrick, USA:s största militära centrum för kemisk och biologisk krigföring, studerade mutationer hos virus bland annat för att hitta ett virus som smittar vissa grupper av människor och som samtidigt skyddar ”sitt eget folk”. Eftersom detta var ett mycket känsligt forskningsområde så gjordes alla försök i hemlighet för att undvika opinion och blev sekretessbelagda.

Men det finns ett märklig samband mellan en vaccinationskampanj mot Hepatit B som genomfördes med homosexuella i New York och starten av AIDS-epidemin. I november 1978 startade ett försök med vaccin mot Hepatit B i olika städer i USA. Drygt 1000 homosexuella ställde upp och lät sig vaccineras. Flera läkare började så småningom misstänka att det fanns ett samband mellan hepatit-vaccinet och Aids.

Teorin att AIDS började i Afrika (trots att de första sjuka var bland homosexuella i New
York) har riktat allas blickar mot situationen i Afrika. Ingemar Ljungqvist menar i sin bok att
anledningen till att Afrikateorin blev den förhärskande i västvärlden sannolikt berodde på att
den passade etablissemanget bäst. ”Den var ofarlig jämfört med andra hypoteser. Den kunde
också ge en trovärdig förklaring, förutsatt att ingen ifrågasatte den”, skriver han. Människor
har dött i Afrika av många olika sjukdomar, tuberkolos, hepatit, cancer, svält, malaria,
lunginflammation och mycket mera, men sen AIDS kom in i bilden så anges det vara den
huvudsakliga officiella orsaken till att människor dör.

I en uppseendeväckande intervju från år 2009 med Nobelpristagaren och HIV-upptäckaren Luc Montagnier berättar han att HIV kan botas med hjälp av bättre kost, näring,
och friskt vatten för att bygga upp immunförsvaret. Detta är en teori som också den
sydafrikanske presidenten Thabo Mbeki framförde. Han menade att det afrikanska folket dog
av fattigdom, näringsbrist, dåligt vatten och urusel hygien och han vägrade de sjuka att få
bromsmediciner eftersom de enligt hans uppfattning var hälsofarliga och förvärrade
problemen. Han förordade istället näringsrik mat vilket han fick mycket kritik för. Även Dr
Rath Research Institute var kritiska mot medicinerna och hävdar att mikronäringsämnen
samarbetar för att påverka virusinfektioner positivt. Forskarna vid institutet rekommenderar
istället näring och kosttillskott.

Mer om detta Aids kan man läsa här.

Ju mer jag läste desto fler likheter fann jag med den nu aktuella pandemin. Experiment och kring årsskiftet 2019/2020 insjuknade 58 personer i Wuhan i en lunginflammation. Strax efter uppstod panik runt om i världen. Varför denna plötsliga panik? Vad visste världens ledare som inte vi får reda på? Då som nu rekommenderades näring och kosttillskott för att boosta upp immunförsvaret. Då som nu möttes ett massivt motstånd från läkemedelsindustrin. Kemiska preparat sk vacciner ska rädda värden!

Rockefellers ande verkar att sväva över världen och över läkekonsten!

Image result for vaccin covid-19

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trackback: Varför ser vi ingen massdöd i låginkomstländer där det inte finns vaccin? | ulsansblogg
 2. Trackback: Ulla Sandberg – Läkekonst då och nu
 3. petergrafstrm
  Dec 15, 2021 @ 15:08:14

  Ett skäl till att Afrika och människors kontakt med apor förts fram kan vara att det var vaccinexperiment med levande apor för att framställa poliovaccin som av flera forskare (bland andra Louis Pascal) tidigt framfördes som starten på HIV epidemin
  Tidpunkten stämmer väl överens med etablissemangets AP-kontaktsteori även om etablissemanget låtsas att det bara var naturlig kontakt som ju inte ser annorlunda ut i vår tid än under många generationer tidigare.
  Senare har etablissemanget flyttat tidpunkten för AP-kontakten bakåt i tiden.

  Teorin om vaccinforskning har ju förkastats av etablissemanget men det finns andra tänkbara motiv än sanningssökande. Om militära institut tagit fram ett farligt virus så har dom antagligen juridiken mer på sin sida när det gäller att undvika skadestånd. Om det däremot som i fallet med nämnda poliovirusforskning var civila amerikanska myndigheter som finansierade kan just skadeståndsaspekten komma i en annan dager.
  Lägg därtill den märkliga omständigheten att det vid en utfrågning av militär expertis i mitten av 1960 talet med McNamara framkom ngt som lät som att militären skulle kunna ta fram ngt HIV-liknande på en tidsskala av mindre än 10 år.
  Varför i hela fridens dar skulle Usas eliter låta nåt sånt avslöjas?
  Om inte för att det skulle avleda uppmärksamheten från ngt annat som det var viktigare att tysta ner?
  Författaren till the River , Edward Hooper har enligt sin senaste kommentar inte haft anledning att ändra uppfattning om de uppgifter han fört fram sen 1990-talet och som härrörde från framstående expertis.

  http://www.aidsorigins.com/the-river-a-journey-to-the-source-of-hiv-and-aids-2021-edition-by-edward-hooper/

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Dec 15, 2021 @ 19:10:39

   Vem som styr vad får vi nog aldrig reda på. Det finns alltid makt, politik och pengar som köper den vetenskap och de medicinska kunskaper som passar deras syften. Köpta experter får framföra sina teorier medan de experter som har ”fel” teorier eller forskningsresultat tystas.
   Vi vanliga människor blir hela tiden informerade av makten med de ”rätta” värderingarna!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: