Sanningen som en ambassadör vågar säga

En lång intervju på måndagen i Málagaprovinsens största dagstidning Diario SUR med Sveriges ambassadör i Spanien, Teppo Taurianen får mig att höja på ögonbrynen. Han säger precis det som vi så ofta har fått bannor för att säga. Är han SD:are?

Intervjun kommer även in på gruppen gängkriminella svenska medborgare.

Har Sverige problem med narkotikahandel? Polisen räknar med över 100 gripanden av svenska medborgare på Costa del Sol sedan 2018.

– Jag tror att vi står inför ett globalt problem. Tyvärr är Costa del Sol en plats som dessa kriminella väljer. Bland dessa finns svenskar. Vi vet att dessa kriminella gäng är aktiva. Hela samhället står inför en stor utmaning och det finns inga enkla lösningar.

Ambassadören tillägger att svensk polis har ett nära samarbete med den spanska polisen.

De flesta av dessa brottslingar har ett migrerande ursprung. Tycker du att integrationen misslyckas i Sverige?

– Det är ett ämne som berör oss dagligen i Sverige. Vi har tagit emot många invandrare och flyktingar de senaste åren. Bara under 2015 anlände cirka 165.000. Det är människor som kommer från andra kulturer, som inte kan språket och som inte heller pratar engelska. Att få dessa integrerade i samhället är en stor utmaning, och som är oroande.

Ambassadören får frågan om utbildning och säger att ”i vårt fall är problemet att antalet invandrare var så högt på kort tid att systemet inte kunde ta hand om dem”.

Han säger alltså klart och tydligt att det kom för många från främmande kulturer som inte ens kunde engelska, saknade utbildning och hade svårt för att integreras i vårt svenska samhälle . Han säger också att detta berör oss dagligen och är ett stort problem.

Jag blir förundrad eftersom alla som har deltagit i debatten vet att orden rasist, främlingsfientlig, fascist och nazist har varit rikligt förekommande speciellt i samband med förnekelse av alla uppstådda problem. Politiker och medier har gått i täten! De har förnekat att brottslighet kan förknippas med invandring.

100 gripna svenska medborgare på Solkusten sedan 2018. Sveriges ambassadör i Spanien, Teppo Taurianen, är medveten om att det finns gängkriminella svenska medborgare på Solkusten men betonar det samarbete som finns mellan de båda ländernas poliser. Narkotikahandeln är en stor utmaning och det finns inga enkla lösningar, säger Taurianen.

Han poängterar gång på gång i intervjun att de 100 gripna är svenska medborgare med migrantbakgrund och jag tänker på att det hade varit befriande om BRÅ, polisen, politiker och svenska medier hade sagt samma sak. Det hade varit befriande för det svenska debattklimatet och den svenska samhällsutvecklingen.

Idag läser jag om ytterligare sju svenska medborgares gängbrottslighet:

Spansk polis har sprängt två svenska ligor i Spanien som legat i krig med varandra och bland annat orsakat en skottlossning i Fuengirola 31 oktober.

Sammanlagt sju personer har gripits i november vid tillslag i Málaga, Fuengirola, Marbella och Alicante. Det skedde efter en skottlossning utanför en bordell vid Carvajal i Fuengirola, där tre svenska medborgare besköts och två av dem skadades, en allvarligt.

Utredningen kunde påvisa att de som beskjutits i en bil tillhörde en liga som dagen före försökt kidnappa en man på en uteservering i Marbella. Gängkriget kopplas även till en incident i september, där en lokal i Marbella som ägs av en svensk företagare också besköts. Policía Nacional har lagt stora resurser på att snabbt spåra och gripa de inblandade, då det fanns farhågor för att gängkriget kunde eskalera ytterligare och drabba oskyldiga människor, på grund av gängmedlemmarnas ytterst våldsamma agerande.

De gripna kopplas till ett omfattande gängkrig i Sverige, som ska vara grundat i mordet på en ligaledare 2013. Rivaliteten har i Sverige lett till både skottlossningar och sprängdåd och ligorna hade den senaste tiden utökat sitt verksamhetsområde till södra Spanien.

Genom tillslagen tror sig spansk polis ha sprängt den infrastruktur som hade upprättats av ligorna i Spanien.

Vår politiker har tjatat om Sverigebilden. Ingen har fått nämna tillståndet och orsaken till detta i Sverige. Ingen har fått säga att migrationen har orsakat stora problem. Därför blir jag glad när man i Spanien talar om de verkliga förhållandena. Varför går det bra att tala om de rätta problemen när man är ambassadör i ett annat land men inte när man är svensk som vill sitt lands bästa?

Svenska Magasinet i Spanien
Ambassadör Teppo Taurianen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: