Nu tar de den ett varv till – rädslan!

Sedan mars 2020 har vi nu levt med detta lilla virus! Sedan dess har friheten att bestämma över våra liv beskurits! Hur påverkar det oss? Ingen kan väl säga att de är totalt opåverkade?

Varje dag har medierna fyllts med senaste nytt om coronaviruset, antalet döda, antalet smittade, regionernas rapporter, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Regeringen, vaccin, restriktioner i Sverige och andra länder, hur barn och unga påverkas, att arbeta hemma, att hålla avstånd, munskydd osv. Jag blir så trött på detta och undviker att läsa om allt detta! Jag är säker på att många känner likadant! Vi orkar helt enkelt inte med det Jag vill ha lite positivare nyhetsförmedling – något att glädjas över och se fram emot.

Många har blivit så rädda! Jag läser om de som håller andan när de går förbi andra människor av rädsla för smittorisken. Jag läser om de som helt enkelt inte går ut och som får maten levererad utanför sin dörr. Jag läser om människor som skriker åt varandra i affärer att de ska hålla avstånd. Jag ser med egna ögon människors undanglidande manövrar vid möte och gör kanske likadant själv. Rädsla, rädsla!

En fin stund utanför porten denna dötrista påskafton. Barnen kom förbi, visade upp nya bilen och gav resterna av en påsktårta.

Ovanstående skrev en annars mycket karsk dam som hade blivit mycket rädd för det mesta efter ett års karantän i Sverige. Hon fick ett svar från en annars lika karsk dam:

Precis så tänkte jag häromdagen då jag varit och handlat lite mat. Klockan 07.15 var jag hemma igen och varorna inplockade och en euroforisk känsla som kom framkallade en tår av glädjen som infann sig. Inte utan att man får sig en tankeställare då den tidigare vardagen plötsligt har blivit till glädjeyra och fest.

En annan karsk dam skrev:

Jag har ju använt mask sedan juli.

Nu har plötsligt svenska folket vänt och struntar i FHM. En helt ny insikt om att det kanske inte är Tegnell utan resten av världsexpertisen som har rätt har nått svenska folket.

Ett år efter resten av världen.

Antingen har en massa människor blivit vidskepliga.

Eller också har en massa människor plötsligt drabbats av en insikt om att världen, inte Sverige, har rätt om att masker hindrar viruset som, om inte våra styrande stretat emot, kunnat rädda liv om den kommit för ett år sedan.

Vad händer när människor blir så rädda för varandra och för att bli smittade att deras vardag blir begränsad? Hur lång tid ytterligare ska de begränsa sig? Hur lång tid tar det sen att återgå till ett ”normalt” liv? Kommer rädslan att leva kvar under mycket lång tid? Kommer hälsan att påverkas av denna rädsla? När ska människor kunna känna livsglädje igen? Vet politikerna vad deras restriktioner gör med människor?

En bekant fick sin första vaccindos i början av april i år och några veckor senare sin andra. Hon frågade sin läkare om när hon kunde börja leva som vanligt igen. Han svarade att om några veckor kunde hon börja umgås med andra som också var fullvaccinerade – på avstånd och utomhus! Hon blev lite ledsen men tänkte att till hösten är nog allt normalt igen. Nu är det höst och en tredje spruta är på gång:

Många äldre är oroliga för att vaccinskyddet mot covid ska avta.

Gull-Britt, 69, har isolerat sig igen.

– Nu är jag ännu oroligare eftersom jag inte får en tredje dos. Jag vet inte om jag orkar med en ny karantäntid, säger hon till Aftonbladet.

– Jag var mer eller mindre livrädd under 2020 och höll mig mestadels inomhus, höll avstånd när jag var ute och använde munskydd väldigt mycket. Jag lever själv i en tvåa. Nu är jag ännu oroligare eftersom jag inte får en tredje dos, då jag bara är 69 år. Jag vet inte om jag orkar med en ny karantäntid.

En annan som uttrycker en oro i väntan på ett besked om en tredje dos är Ronny Nygren, 71, från Malmö. Ronny har ett hjärtfel sedan många år tillbaka och saknar en mjälte efter en cykelolycka.

– Förutom åldern trodde jag att personer i riskgrupp skulle bli kallade till en till dos. Det är mycket som verkar vara oklart med den tredje dosen och jag hoppas att det kommer ett besked snart. I nuläget håller jag mig undan ganska mycket och mina kontakter med andra människor är reducerade, säger han.

Rädslan har bitit sig fast i vårt samhälle! Många människor lever i en isolerad tillvaro och vågar inte leva ett normalt liv! Vem tar ansvar för alla dessa rädda människor?

Image result for rädsla för covid

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Okt 19, 2021 @ 17:39:48

  Vi är olika. Några är rädda. Andra är inte rädda. Inget att göra nåt åt. Var och en väljer hur de vill leva sina liv.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. Marianne Hansen
  Okt 19, 2021 @ 17:41:05

  Jag tror ska jag säga att det kommer bli en lockdown till när många som hamnar på sjukhus som är fullvaccinerade och så heter det så vackert att det är vi ovaccinerade som får skulden. Det skulle inte förvåna mig ett dugg

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. drhallonhatt
  Okt 19, 2021 @ 17:58:02

  Det är lika lite klimatkris som det är en pandemi..https://samnytt.se/vaccinhotet-vagen-ut-ur-pandemin/ det handlar om något helt annat..

  Gillad av 2 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

پیک زمستان

Vinter blad ❄

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

SVERIGE & BROTT

HAR DU VERKLIGEN EN ÅSIKT?

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: