En kampanj om judehat – vad åstadkommer den?

Idag är det stora avspärrningar, inställd kollektivtrafik och hög polisnärvaro i Malmö. Flera världsledare, experter och förintelseöverlevare befinner sig i staden för att arbeta för att Förintelsen inte ska glömmas bort.

Varför Malmö? Jag har inte riktigt förstått det! Malmö har väl aldrig haft några förintelseläger? Men däremot har judehatet frodats i Malmö under den senaste 10-års perioden – kanske längre. Den 8 december 2017 skanderade ca 200 demonstranter, på Möllevångstorget i Malmö, okvädesord mot arabiska ledare och hot om våld mot judar.

”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.”

I Malmö har judarna varit förföljda under många år. Det har gått så långt att många judar har flytt från Sverige. Så hör vi vissa grupper skandera att judar ska skjutas! Det låter nazistiskt i mina öron. Men i det rådande debattklimatet har alla tystats som vågat nämna judarnas situation i Malmö och i synnerhet vem som stod för trakasserierna!

”2016 företogs en studie där judar som blivit utsatta för det som i Sverige sannolikt skulle ha klassats som hatbrott tillfrågades om vem, i termer av gruppering, som hade trakasserat dem. Resultatet var mycket tydligt: i alla fyra fall (Sverige, Tyskland, Frankrike och Storbritannien) var muslimska extremister den överlägset största gruppen förövare. I alla fallen var den minst dubbelt så stor som den näst största gruppen.” enl en ledare i SMP som tyvärr är borttagen nu.

”Och den näst största? Vänstersympatisörer. I Sverige var den gruppen störst jämfört med de tre andra länderna. Tjugofem procent av de antisemitiska hatbrotten i Sverige företogs av vänsterpersoner (femtioen procent av muslimska extremister). Det berömda hatet från höger uppnådde fem procent. Från kristna – noll.”

2017 läste jag att regeringen under höst skulle sjösätta en kampanj mot rasism. Några dagar senare läste jag att Sverige är världens bästa land för invandrare, visade en ny undersökning från USA. Behövs det en kampanj mot rasism om vi är världens bästa land för invandrare?

Den f d statsministern Göran Perssons tjugo år gamla informationskampanj om nazismens illdåd skulle ligga som en grund för regeringens kampanj. En internationell konferens om Förintelsen skulle avsluta kampanjen 2020. Men Covid-19 kom emellan. Nu idag inleds konferensen.

– Det är fortfarande dessvärre så att judehatet finns kvar i delar av samhället. Tack och lov i rätt så liten grad i Sverige, men det ökar dessvärre. Även om det är lite så är det för mycket, sa statsminister Stefan Löfven (S) till SVT inför konferensen.

Ludvig Löfven lockades av idéerna i 30-talets Värmland, där agitatorer som Birger Furugård och Sven Olov Lindholm var aktiva, och jobbade senare för det tryckeri som bland annat gav ut tidningen Den svenske nationalsocialisten. För att stödja rörelsen ekonomiskt brukade Ludvig varje år betala in en julhälsning i tidskriften – under rubriken ”God Julhelg och ett gott nytt kampår” undertecknade han sina meddelanden ”L. Löfven m familj”.

– Jag minns att min mamma hörde av sig och sa att hon måste berätta någonting, säger barnbarnet Löfven. Vi brukade ju träffas och äta middag, jag och mamma, men det här var något speciellt. Din morfar, sa hon, han var så elak. Han var bara elak liksom. En elak människa.

Mer berättade inte mamma Margareta, och eftersom Stefan Löfven blev bortadopterad som barn träffade han heller aldrig sin morfar. Det var först senare, när ett par journalister grävde fram de där gamla tidningarna, som bitarna föll på plats för honom.” enl DN 2017.

2017 såg vi exempel på rigiditet inför Förintelsens dag. SD fick inte få vara med på minnesstunden för att de hade fel värdegrund! Varför klistrar man på SD en värdegrund? Varför vet andra politiska partier bättre än SD själv vad de står för?

Judiska Församlingen i Malmö skickade en skrivelse i maj 2016 till Malmö kommun. Åtgärdsplan för Judiska Församlingens Malmös fortsatta överlevnad:
”Judiska församlingen kommer inom en mycket snar framtid att försvinna om inget drastiskt görs. Malmö är redan idag en ”No-go-zone” för judar runt om i världen. När Malmö omnämns i media runt om världen så är det alldeles för ofta i anknytning till antisemitism. En Google-sökning på antisemitism Malmö ger 215 000 träffar. Nuvarande satsningar räcker tyvärr inte. 2021 fyller den judiska församlingen 150 år. Vi har varit en del av Malmös ryggrad sedan 1800-talet. Men nu håller vi på att försvinna. Vi ser att våra medlemmar lämnar Malmö. Antisemitismen i Malmö spelar otvetydigt en central roll när våra unga, och nu även deras föräldrar, lämnar den stad de växt upp i.”
Ur skrivelsen framgår, att antalet medlemmar i församlingen har mins kat drastiskt.

I somras uttalade sig förre partiledaren Göran Persson (S).

– Jag tror att du har fått in i Malmös SSU-grupper en väldigt stark influens från Mellanöstern, där man har haft staten Israel som sin främsta fiende. Och så har motståndet till staten Israel blivit någonting som har övergått i antisemitism, ”de där judarna”. Det finns stor anledning till självkritik. Och det finns stor anledning att inse att det här inte bara kommer handla om Malmö, säger Göran Persson till DN.

Hur blir det under den pågående konferensen? Kommer statsministern att berätta från vilka grupper judehatet kommer? Kommer han att nämna muslimska extremister och SSU? Eller fortsätter han med sin ensidiga propaganda om höger extrema grupper?

Målet med konferensen är att ta konkreta och gemensamma steg framåt i kampen mot antisemitism. Men för att kunna göra det krävs ju att statsministern och alla andra politiskt korrekta erkänner varifrån hatet kommer!

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Benny
    Okt 13, 2021 @ 21:33:50

    Är det bara den judiska ”förintelsen” som är intressant att uppmärksamma hela tiden? Det har ju funnits många förintelser som är mycket värre i historien! Jag har en stark känsla av att det är MSM-media som till stor del ägs av judiska intressen som håller liv i den här cirkusen och givetvis att Israel ostört ska få fortsätta med sina övergrepp som ockupationsmakt! Löfvens intressen i den judiska ”förintelsen” är att ha den som politiskt slagträ mot SD…Inte f-n skulle han bry sig om det här om han inte kunde plocka billiga politiska poäng på cirkusen kring förintelsen!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: