Vill vi ha en fanatisk statsminister?

Statsministern hann bara avisera sin avgång innan de fanatiska feministerna höjde sina röster. Det är på tiden att Sverige får en kvinnlig statsminister som små flickor kan se upp till, menar Jonna Sima som är ledarskribent på Aftonbladet. Alla medier och alla professionella tyckare hakar på. Naturligtvis måste det bli en kvinnlig statsminister?

Jag själv föredrar kompetens framför kön. Men samtidigt funderar jag kring hur en statsminister bör vara! I samband med sommarens regeringskris funderade jag Magdalena Andersson som statsminister, Då skrev jag bl a:

Rent hypotetiskt tänker jag på hur det skulle bli om Magdalena Andersson, Nooshi Dadgostar, Annie Lööf och Märta Stenevi fick styra landet. Jag tänker bara på orden catfight, arrogans, förtal och elakheter. Varför gör jag det ? Jag är ju själv kvinna och kanske just därför. Jag känner mina medsystrar och vet allt om hur de vill styra och ställa i det mesta. Jag vet det mesta om deras intriger och deras misogyna sammanhållning. Kvinnor som har en annan uppfattning anses vara kvinnofientliga. Alla måste gå i samma riktning.

Feminister är farliga eftersom de är fanatiker! Tror de på en sak så ger de sig aldrig! I oktober 2016 skrev jag följande:

Hur botar man en fanatiker? Denna fråga har den israeliska författaren och samhällsdebattören Amos Oz tagit upp i sin bok med samma namn. Han säger också att fanatiker saknar humor och har därför svårt att se sina egna fel och kan därmed inte heller skratta åt dem.

De flesta av oss tänker att fanatiker är udda personer som t ex Stig-Helmer som nöjer sig med ett liv som brödrostkontrollanten som kan alla järnvägsstationerna i landet och kan rabbla tidtabellerna. Eller någon som vigt sitt liv åt frimärkssamling. Eller någon som detaljstuderat Elvis Presleys liv och försöker att bli en kopia av honom. Eller som Henrik Arnstad som kallar sig för historiker och ser fascister i alla gathörn och leker med pilbåge.

Men det finns andra fanatiska personer. Vetenskapsmän är ofta fanatiska. De ger inte upp! De har vigt sitt liv åt att lösa vissa gåtor. En del av dem friserar resultaten för att få glänsa som t ex Paolo Macchiarini Han opererade in syntetiska luftstrupar på människor trots att inga etiska prövningar gjorts. Han använde människor för sina experiment och 6 st av de 8 patienterna dog. Men det finns naturligtvis många seriösa vetenskapsmän! Vi ser ju detta varje år när Nobelpriset delas ut!

Det finns människor som är fanatiska i tron – tron på en viss religion eller en viss samhällssyn och/eller en viss politik. Det brukar talas om extremhöger, extremvänster och religiösa extremister. Men finns det inte fanatiker inom de andra politiska grupperingarna? Jo, naturligtvis! Jag skulle kunna räkna upp en mängd politiska fanatiker från alla partier. Ändå ägnar sig många journalister och övriga politiker åt att peka med hela handen åt den sk extremhögern!

Vad är en extrem egentligen? Egentligen är det en motsats till normal eller någon som faller utanför normen. Vem bestämmer vad som är normalt? Ja, det är oftast det som stora flertalet av oss tycker är riktigt, vanligt, genomsnittligt och vedertaget! En extrem person eller ett extremt parti gillas alltså inte av de flesta. Men vad händer då när ett land delas upp i 3 st nästan jämnstora partier? Under partiledardebatten vägrade statsministern fortfarande att inse fakta. Han kallar fortfarande ett av de tre stora partierna för extremister – nazister. Drar till med lögner och kränker en stor del av befolkningen – en helt normal del av befolkningen.

expo

Nu går t o m den extrema Gruppen Expo – som tidigare har gått i socialdemokratiskt ledband – emot statsministerns påstående! Vi har en fanatisk statsminister som tror på partiets politik. Han glömmer att han faktiskt är statsminister för hela folket – till förmån för det egna partiets politiska agenda. Han talar om samarbete – men vill inte samarbeta med ett av de tre stora partierna. Han talar om människors lika värde – men SD:are är inte lika mycket värda som andra. Han talar om demokrati – men anser att SD:are inte ska vara med och bestämma. SD:are ska straffas, ljugas om och förlöjligas för att de var först med att framföra de åsikter som alla andra partier nu har anammat.

Vår statsminister är en fanatiker som är beredd att göra vad som helst för att behålla makten. Han är en extremist som är farlig för vårt land!

Feminister är också fanatiska extremister och den som nu föreslås i medierna till ny partiledare (och eventuellt statsminister) – Magdalena Andersson – är feminist och fanatiker. Hon har gjort en hel del fanatiska uttalande genom åren. Kan en sådan fanatiker bli en bra statsminister? Kan en sådan människa jobba för Sveriges bästa och framförallt för Sveriges invånares bästa – oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, politiska åsikter eller värdegrund?

Sverige befolkades i slutet av 2020 av 10 379 295 personer. De är kvinnor och män, gamla och unga, sjuka och friska, i utbildning, arbetslösa, arbetande eller pensionärer. Feminister eller icke-feminister. Några bor i villa och andra i hyreshus eller bostadsrätt. Några äger eller disponerar en sommarstuga och andra drar ut med husvagnen eller husbilen medan några reser bort under semestern – men en del stannar hemma. Några är rika, de flesta har bra ekonomi medan några är fattiga. Vi har olika intressen: Några jagar, andra väver mattor, vissa stickar, andra gillar att vistas i naturen, andra går på gym, några läser, en del ser på filmer och en del tillbringar en stor del av sin tid på nätet. Många åker bil medan andra promenerar, cyklar eller använder kollektivtrafiken.

Vi är olika och vår nya statsminister måste förstå det och kunna tillvarata allas intressen och behov. Våra behov växlar – och är olika beroende på var i livet vi är. Kan en fanatiker förstå detta och verka för allas bästa?

varning

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Aug 25, 2021 @ 13:52:42

  Just detta att vi alla har format våra liv olika är ju något som är uppenbart för alla tänkande personer. Många tycker att jag är lite udda för att jag älskar ljudet av V8:or. Det gör att jag givetvis har haft ett antal. Andra älskar opera. Det gör inte jag men jag kan givetvis umgås även med dem. Vi är olika. Vänsterfolk brukar säga att de gillar olika. Det gör de inte alls. De vill att alla ska vara som dem är. Därför gillar jag inte vänstermänniskor. Hycklare.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Aug 25, 2021 @ 14:04:43

   Världen skulle vara tråkig om alla tyckte lika och den skulle inte utvecklas något. Men det kräver ju också lyhörda ledare. Som regering kan man inte enbart föra den egna politiken utan måste också lyssna på den stora massans önskemål.

   Gillad av 1 person

   Svara

  • tompas11
   Aug 25, 2021 @ 16:31:11

   V8-muller är som skön musik. Jag har ägt två amerikanska bilar med mullrande V8. Gillar även mullrande motorcyklar med en eller två cylindrar. Ja sån är jag.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: