
Veckans nyhetsanalys
I studion sitter Mikael Willgert och Magnus Stenlund.
Det har hänt en del under semestermånaden. Bland annat har vi videon med Mikael Yeadon som fått en stor spridning.
Han är f.d. forskningsdirektör på Pfeizer och menar bland annat att nedstängningarna inte är berättigade, och kommer därmed med väldigt angelägna besked.
Även vaccinpassen är han kritisk emot och han menar att detta kommer att skapa en kontroll över människorna, och att vi i värsta fall blir registrerade i ett globalt register. Hur kommer det att användas i slutändan?
Länk till programmet med Michael Yeadon: https://odysee.com/@handersson:8/m-y-svensk-undertext:4?fbclid=IwAR2yo
Cementa-historien kommer att kosta oss en hel del. Regeringen borde lösa detta men kan vi hoppas på det? Följdeffekterna har man inte koll på säger Magnus. Miljöpartiet gör det svårare för regeringen, viljan att lösa detta finns inte, man prioriterar ideologin främst.
Ann Linde har trampat i klaveret ordentligt. Det är helt ofattbart för en person i hennes position säger Magnus. Det värsta är inte hennes inkompetens, utan den skada hon orsakat gentemot Ryssland. Hur har tidigare utbetalningar genom Sida gått till?
Nu är det dags för Pride-festivalen. Det påminner om frågan om män som tävlar som kvinnor i olika idrottstävlingar. Vad gör detta för möjligheten för de idrottskvinnor som därmed får helt andra förutsättningar och vilka andra effekter har detta?
Pride har blivit mer extremt idag, vad skapar det för effekter? Det är inte alla som kan identifiera sig med den bild som Pride skapar idag.
Försvaret har nyligen gått ut i en reklamkampanj med Pride-flaggan i centrum, vilket har skapat en del del debatt.
Vilka vill man rekrytera till försvaret?
Vi delade ut 80.000 nya medborgarskap förra året vilket ger en total på 400.000. Det är tydligt att ambitionsnivån är kopplad till rösträtten, och att det är den som är i fokus när dessa medborgarskap delas ut. Till valet 2026 har det fyllts på med ytterligare 400.000 medborgarskap till dagens total.
Brottsligheten i Sverige är ett annat ämne vi vill belysa. Det har kommit ny statistik som bekräftar att narkotikarelaterade brottsligheten har ökat med minst tio gånger jämfört med vad man tidigare trott.
Narkotikan omsätter cirka tre miljarder per år, lågt räknat. Av de som ingick i de nätverk som upptäcktes i samband med Encrochat var en stor del från Sverige.
Åtgärderna mot detta är långt ifrån tillräckliga, och vi ställer oss frågan varför. Vill man inte störa verksamheten allt för mycket? Har även detta en koppling till önskan om en trogen och stor väljarkår?
De kriminella nätverken äger stor del av t.ex. våra restauranger, de har inga problem att göra affärer genom vissa stora affärsbanker, för att ta några exempel.
Verksamheten hålls inte inom klaner och grupperingar utan sprider sig till hela befolkningen, i vissa fall genom utpressning och hot.
————————
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Senaste kommentarer