TON & RESON!

Chockerande klimatnyheter mitt i juli. Bara genom att bo i Sverige bidrar varje invånare med UTSLÄPP på runt ÅTTA TON per år – jättemycket mer än globala genomsnittet!

Semesterledige Stefan Löfven känner hur det knyter sig i magen. Ullas sommarräkor igårkväll var kryddiga och han behöver verkligen gå på hemlighuset. I synnerhet efter lunchkaffet trycker det på. Men idag tänker han hålla emot! Till varje pris! ÅTTA TON skojar man inte bort med en smygfis.

Klimatpolitiken räcker tydligen bara halvvägs, enligt kamraterna i Miljöpartiet och public service. Som landets statsminister behöver han föregå med gott exempel. Åh vad han längtar till utedasset. Men åtta ton… han sneglar på Ulla som tar en klunk kaffe. Åtta ton även från henne? Tillsammans blir det sexton… Tanken smärtar i kapp med att tarmarna ger ifrån sig märkliga, uppfordrande ljud.

Hur gör Greta? Och Gretas mor Malena? Hela den familjen står för trettiotvå ton av utsläpp varje år, tanken är lika otäck som visionen av Jimmie Åkessons åsikter om kriminella utlänningar. Ulla har hämtat posten i brevlådan, det är nån lustig broschyr med rubriken ”Information till dig som ska äta pizza i ett utsatt område”, men det rör väl inte honom?

Även lokaltidningen har alarmistiska nyheter om miljardunderskott för kommuner och regioner. Då är det viktigt att visa upp en framgångsrik fasad. Så därför planeras ett nytt lyxigt huvudkontor för miljarder i centrala Stockholm. Man river det gamla och investerar i nytt. Vräkiga byggnader är ett synligt tecken på framgång! Som att 224 av Sveriges 290 kommuner är skuldsatta och flera riskerar att gå i konkurs. Låt folk äta tårta, sa Marie-Antoinette. Socialdemokratisk framåtanda när den är som bäst.

Magsmärtan blir allt värre. ”Ring akuten” stammar Stefan kallsvettig. Ulla slår snabbt numret till skärgårdsdoktorn men förstår inte vad operatören säger. Kvällskursen i arabiska har inte hunnit sätta sig och Ulla tänker att hon måste få tala med någon som kan svenska… blicken faller på Dagens Nyheters alarmerande gräv om svenskar som önskar svenska läkare. Ulla lägger på. Det får bli en huskur istället. Aldrig att hon ska bidra till rasismen inom vården! 🤡

Katerina Janouch

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Jul 28, 2021 @ 09:10:42

  Vågar man skriva fantastiskt?

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. SasjaL
  Jul 28, 2021 @ 15:50:20

  Ren Don Quixote-mentalitét! Skrivbordsprodukter har aldrig, är inte och kommer aldrig bli bevis på vad som händer ute i naturen. Det här är inte vetenskap, utan snarare finansiell ideologi. Värdena måste mätas först, för att få vetenskaplig legitimitét. Den som förstår sig på proportioner, inser att detta inte är möjligt i sammanhanget, då det är praktiskt omöjligt att hela tiden och samtidigt över allt (Det närmaste stället där jag bor, som det mäts något alls kontinueligt, är en flygplats dryga tre mil bort. Dessa [förhöjda] mätvärden är dessutom specifika för platsen och inte jämförbara med omgivningen. Trots det finns de med i berörd statistik. Vetenskapligt självmål m.a.o..)

  Sedan många årtionden har det [vetenskapligt] ansetts, att det är vettigare när ett antal okända faktorer är involverade i en situation med [rejäla] möjliga konsekvenser, att ”ta smällen” när den kommer, snarare att dyrt ”förebygga” i blindo. Varför gäller inte det längre? [ret]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: