Vad har vi svenska gjort för ont ?

I min välbekanta och vid det här laget tämligen långa serie, ”Svea rikes värsta marodörer, från Albrecht af Mecklenburgs dagar till nutid”, avhandlas i dag den gök, som lär gå till hävderna, som en av de främsta pretendenterna på en topplacering i nämnda skara. Den sällsynt sorgliga sälle till styresman, vars maktmissbruk och misskötsel av det gamla konungadömet så svårt vandaliserat detta, att de uppkomna skadorna är definitiva och irreparabla.

Om man, för inte så längesedan, hade ställt sig frågan om det var möjligt, att en fullständigt urblåst sate, typ veritabel träskalle, skulle kunna ta makten i Svea rike, så hade man väl avfärdat tanken som alldeles orimlig? Man skulle säkert ha uppskattat sannolikheten för att detta någonsin skulle tima, som vore den närmast obefintlig. Att det i realiteten aldrig kunde inträffa, att ett sådant beläte, som det dryftade artikelobjektet, någonsin skulle kunna uppträda som en rikets ledare.

Den, som inte är alltför aningslös vet dock, att det förhåller sig på det viset här i världen, att om man bara väntar tillräckligt länge, så kan det mest oförutsägbara inträffa. Sorgligt nog har sanningen i detta påstående nu till fullo verifierats, dock oändligt mycket tidigare i världshistorien än vad någon hade kunnat föreställa sig. Den ovannämnde och till synes fabulösa existensen är redan förkroppsligad och dessutom tragiskt nog tillfinnandes, just i ett av planetens allra nordligaste länder.

Ve, att sagda skapelse skulle vara försedd med karaktärsdrag av ett sådant slag, att de nog inte ens skulle kunna frammanas i den värsta av mardrömmar. Vän av ordning kan inte annat än grubbla över hur det gick till när den sorgliga uppenbarelsen hamnade i toppolitiken. Hur i hela friden var det möjligt att en figur, som så till den milda grad utstrålar inkompetens, enfald och oförmåga, kunde nå den allra högsta positionen?

Varför har undertecknad så helvetiskt svårt, att släppa den outhärdliga tanken på den inkapable? Krumeluren, som av någon gåtfull, fullständigt outrannsaklig och mysteriös anledning installerats på rikets högsta post. Den sluddrande, svamlande, struttande och sällsynt osköna krumelur, som förstört och misshandlat Sverige till oigenkännlighet. Den fjärrmanövrerade och tydligt svagsinte, som tilldelats ett och endast ett direktiv. Att till varje pris klamra sig fast på den begärliga taburetten.

Den förvirrade riksklanten kan inte tydligare visa, att han inte har någon som helst plan för någonting. Man kan inte ens hoppas, att krattan till styresman förstått, att Sveriges bekymmer och svårigheter har vuxit honom över huvudet? Att de självförvållade problemen inte bara är gigantiska, inte bara rent djävulska utan totalt och fullständigt irreparabla.

Claudia de Longueville

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: