Deprimerande att ha rätt

Det har under de senaste decennierna blivit fler och fler tillfällen som jag nickar förstrött och tänker ”Jag hade rätt!” Jag känner ingen glädje över det – snarare tvärtom. Jag blir ledsen över att vår svenska kultur som alltid ska vara så tillåtande och snäll. Svenska folket har blivit naiva och stupida för att undvika att bli kallade främlingsfientliga och rasister. De blundar hellre för fakta än tar itu med problemen.

Det spelar nästan ingen roll vilken samhällsfråga som diskuteras. Förnekelsen kommer alltid och blir det största argumentet och kommer att motverka alla åtgärder för att lösa problemen.

Skolan är ett exempel. Det är absolut inga problem i den svenska skolan! Den som påstår det ljuger! Men det finns ju så klart många bekymmer inom skolans värld, alltifrån lärarbrist, ordningsproblem och till hur skolan är organiserad. Det fungerade ganska bra ändå under den tid då vi hade en ganska homogen befolkning. Problemen uppstod när en stor del elever med utländsk bakgrund presterar så mycket sämre än elever med svensk bakgrund. Skillnad har ökat över tid och är bland de största gapen i västvärlden. Jag har diskuterat detta åtskilliga gånger under den senaste 10-års perioden. Varje gång har jag varit problemet eftersom jag har sett problem som man inte har velat erkänna. Nu skriver Riksrevisionen i sin rapport om fusk med senaste PISA-undersökningen. Ja, det är ju precis det som jag har sagt! Skoleleverna och deras kunskaper har offrats för att slippa ta tag i de gigantiska problemen med den svenska skolan!

Så är det på områden efter områden. Verkligheten hinner ikapp och avslöjar att tystnadskulturen har förvärrat problemen. Vi har inte fått diskutera problemen i samhället – problem som har förvärrats pga att vi har fått in människor i vårt land som har med sig en annorlunda kultur. Det har uppstått kulturkrockar som alltid har resulterat i att de som påpekar problemen har kallats för rasister eller nazister eller något liknande. Jag har blivit kallad både det ena och det andra.

Fadime mördades 2002 – ett hedersmord! Fadern mördade henne eftersom hon inte bara brutit mot familjens hederskoder utan även uttalat sig offentligt om hederskulturen. Det var strax efter mordet på henne som jag började debattera hedersproblematik. Ett svårt ämne och jag har mött motstånd och blivit beskylld för att ljuga – av främst feminister. Politiker som nu ännu en gång har lyft frågan om ”kvinnor som utsätts för våld i nära relationer” vägrar samtidigt att diskutera hedersproblematik! De föredrar att tiga ihjäl problemet!

Jag, som inte har tittat på TV under ett par år, kollade in på SVTplay igår. Jag hittade en film i två delar ”Hedersmordet” – baserat på den tragiska men sanna berättelsen om hedersmordet på Banaz Mahmod som skakade Storbritannien år 2006.  Jag såg första avsnittet igår med tårar i ögonen. Ska se resten ikväll. Filmen beskriver hedersproblematiken men också att Banaz hade svikits av samhället fem gånger när hon hade sökt hjälp. Hon hade själv dokumenterat att hon var utsatt för dödshot och av vem!

De senaste dagarna har medierna och politikerna gjort allt för att skylla svenska män för kvinnovåldet. Vi har alltid haft hedersproblematik i Sverige påstår de. Andra skriver att forskningen visar att utrikes födda inte är överrepresenterade när det gäller män som dödar kvinnor i nära relation. Naturligtvis vill de tysta debatten kring en svår problematik. Hedersproblematik är svårt. Kulturskillnaderna är stora. Hederskulturen är helt skild från den svenska kulturen!

Jag blir arg och upprörd! Men måste inse att de förstår inte bättre. Jag vill ge dem rådet att se filmen. Men så inser jag att de kommer att avfärda den som lögn. De vill inte förändra sin verklighetsbild. De vill inte inse att de har haft fel och har blivit lurade.

Hur får man människor att upptäcka den bistra och hemska verkligheten? Hur får man dem att vilja förändra? det är deprimerande att hela tiden själv bli motarbetad då man yppar sanningen!

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Trackback: Invandring, islam och nedmontering av kvinnors rättigheter | ulsansblogg
  2. Benny
    Maj 09, 2021 @ 17:43:46

    Det ”sovande folket” är inte lätta att väcka, jag vet av egen erfarenhet! Att Sverige blivit det nya DDR med åsikts-fascism och övervakning applåderas av en majoritet! Och de flesta ställer upp på regimens påhitt utan att protestera! Sverige är ett märkligt land…

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: