Välfärd på Löfvens sätt

Statsministern talar gärna och mycket om välfärd men använder samtidigt våra resurser till andra ändamål. Kan det vara så enkelt att han säger en sak men menar något helt annat? Annars har han väl en helt annan uppfattning än vad jag har om vem som ska åtnjuta denna välfärd.

Begreppet välfärdssamhälle brukar innebära att staten försöker bygga ett samhälle med olika trygghetssystem som gör att människor som är sjuka, arbetslösa eller gamla kan få stöd och hjälp av olika inrättningar i samhället.

Men … i veckan kunde vi läs och höra om sjuka och handikappade som sparkades ut från Samhall för att göra plats för integrationsobjekt. Invandrare som inte platsade på arbetsmarknaden anställdes på Samhall för att bättre på sysselsättningsstatistiken och integrationen.

Under pandemiåret har vi sett hur äldre-äldre har behandlats som andra klassens medborgare. Alla 70-plussare har betraktats som sköra människor som inte förstår sitt eget bästa. Pensionerna har inte följt löneutvecklingen och/eller KPI – med andra ord har pensionärerna fått det sämre och sämre under många år.

Anställda inom sjukvården har gått på knäna eftersom de är för få och saknar resurser. Under mycket lång tid har de inte tagits på allvar. Redan före pandemin gick ett flertal sjukhus upp i stabsläge eftersom de inte klarade den minsta lilla ansträngning. Nu har regeringen plockat fram sin livlina – VACCINET och VACCINPASSET – som ska lösa alla problem. Om det lyckas så kanske de kan få en guldstjärna! De hoppas så starkt på detta att de aldrig kommer att erkänna om de misslyckas!

Detta och mycket mer som tillhör trygghet och välfärd har försämrats under Löfvenregeringens tid. Alla problem har de skjutit framför sig. Det har varit viktigare att satsa på feminism, globalism, hållbarhet, grön omställning och klimatet. De vill ju vara handlingskraftiga! Men nu, i morgon, ska statsministern hålla ett digitalt 1 maj-tal:

Vi samlas under parollen ”Välfärden först” och jag tror att även människor som inte röstar på vårt parti kan ställa sig bakom det. Nu om inte förr har många insett hur viktigt det är med en välfärd som fungerar, som får kosta, som är ordentligt bemannad, som erbjuder de anställda bra arbetsvillkor och trygghet för alla.

De flesta av oss vill väl ha vår välfärd – den välfärd som vi har betalat skatt för att få. Men alla de som under de senaste 20 åren har regerat, har hellre lagt våra skattemedel på andra saker än på vår välfärd. Skrattet fastnar i halsgropen när Löfven som har försämrat välfärden talar om ”en välfärd som fungerar, som får kosta, som är ordentligt bemannad, som erbjuder de anställda bra arbetsvillkor och trygghet för alla”! Har han ingen skam i kroppen? Han har ju själv under mycket lång tid förstört den välfärd som vi hade!

”Välfärd först!” Det tror jag inte att han och hans parti kommer att leverera – iallafall inte till vanliga svenskar som har betalat skatt för att få den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

پیک زمستان

Vinter blad ❄

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

SVERIGE & BROTT

HAR DU VERKLIGEN EN ÅSIKT?

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: